@Mustafa Zeybek hocam eline koluna sağlık güzel bir paylaşım olmuş. Herkes kendi yorumunu ,kendi düşüncelerini paylaşmışlar.
Youtube dan çok farklı videolar izledim. Bazı arkadaşlarda bu çocukların bisiklet ve bisikletçilikle alakalı bilgileri olmadığını savunmuş. Doğmamış çocuğa don biçip gelecekte şu veya bu olacak diyenler olmuş. Hor görenler olmuş , hevese kapılmış diyenler olmuş. Yönlendirme tavsiyesinde bulunanlar bile olmuş. Çoğuna gülüp geçtim.
Arkadaşlar uyanın artık bu bir ekol. Çoğumuz altımızdaki bisikletlerle bu gençlere 100 metrelik mesafede ne hız olarak nede akrobatik olarak kafa tutabiliriz. Benimde izlenimlerim oldu. Bu çocuklar bu işi hem severek hemde bilerek yapıyorlar. Yapılan yorumlarda çocukların ruh halleri sorgulanmış. Bir çok sebebi olabilir. Şimdi bu gençler yahut çocuklar bu yola başkoymuşlar. Emniyetli veyahut kurallı sürüş gibi bir dertleride yok. Onlar bisiklet sanatına kendi yorumlarını katıyorlar.
Bize düşen ön yargılarmızdan kurtularak onlara oldukları gibi saygı duymaktır. Sahip çıkın demiyorum öyle bir dertleri yok çünkü. Gördüğünüz zamanlar hal hatır edin ve bisikletlerini inceleyin derim. Bazıları fikirlerini beyandan aciz demişler çok yanlış bir yorum. O bazılarına benim cevabım ise kardeşim herşeyin manipüle edildiği bir çağda neyi ileri görebiliyorsun demektir. Bir yıl önce bir virüsün dünyayı yerden yere vurabileceğini sadece belgesel yada bilim kurgu filmlerinden tahminedebiliyorduk. Doğru çıktı . Bu çocuklar bisikletleri hakkında konuşulmasına ve yorumlara bayılıyorlar. Neden böyle yaptın deyince bin tane cevap verebiliyorlar. Olayın maddi boyutu yada zenginlik fakirlik eşiğide yok.
Hatta birbirleriyle yarışa girdiklerinide gördüm. En basıq bisikleti en ucuz kim yapar. Yanı bu gençlerin hem zihinleri hem bilekleri sağlam çalışıyor. Benim yaşadığım ilçe ufak kendi çaplarında birşeyler yapıyorlar. Şehirler büyüdükçe benim tanımdan çıkıp farklı işler yapanlarda vardır. Bize düşen onlarla konuşmak, dertleşmek ve yapabiliyorsak aynı safta olduğumuzu onlara hissettirmektir.
@mariokaldato başkanın yazısınıda tavsiye ederim.
10 adımda apaçi bisikleti nasıl yapılır?
@Mustafa Zeybek son olarak bu fırsatı bize verip ,farkındalık yaratan başlığın için tekrar teşekkür ediyorum. Sağolasın varolasın.