Scudo Sports

Neden aero bar kullanmıyoruz?

@ihtiyar

Maalesef Türkiye'deki mevzuatta bisiklet türleri arası bir ayrım söz konusu değil. Tüm bisikletler için aynı kurallar geçerli. Mevzuata göre bunlar olmadan ancak evinizin bahçesinde, dağda/ormanda veya trafiğe kapalı yarış parkurlarında bisiklete binebilirsiniz, trafiğe çıktığınız anda polis bisikletinizi bağlayabilir.

(link) (Geçici maddelerden sonra "1 SAYILI CETVEL" bölümünde tablo A, ilaveten tablo C'de gece sürüşü için bisiklet sürücüsü ve varsa yolcusu için reflektörlü kıyafet zorunlu).

Bir de yerleşim yerleri içinde (İstanbul'da il sınırlarının tamamı yerleşim yeri sayılıyor) 30km/h hız sınırı var, bunu %30'dan fazla aşarsanız (yani 40'la giderseniz) cezası 300 küsür lira!

Scudo
Ben genelde ümitköy kızılay arasını 30 ile 55 km hız ile giderim daha ceza yemedim şükür..:D

@Murat B.
Türkiye' deki trafik mevzuatinin pek cok yerinde hala mevcut ilkel kurallar gibi, bisiklet konusunda da bir sürü insan mantigiyla bagdasmayan seyler var. 30 kilometer sürat tahdidi koymak demek, kilometre saati kullanma mecburiyeti demektir, sürücü müneccim mi ki bilsin kac kilometreyle gittigini. O zaman standart kilometre saatli bisiklet satma mecburiyeti koyacaksin! :( Bu yönde bir tartismayi daha önce bir yerlerde yaptigimizi hatirliyorum. Zaten benim zilden bahsetme nedenim, Türkiye Cumhuriyeti Trafik yasasi üzerine yorum degil de sadece bir yandan yol bisikletlerini hafifletebilmek icin teknolojok arastirmalar yapilirken, diger yandan zil gibi bir sporu araci icin celiskili bir agirliga isaret etmek icindi.
Kaldi ki yol yaris bisikletini kategori olarak yük tasimak icin kullanilan baska bir aracla ayni kefeye koymak, isiklandirma mecburiyeti vs. tam tartistigimiz" bisikletlere onu bunu takama " tartismasina isabet eder.

3 yıl sonra bir hortlatma gelsin o zaman :)

(link) Bu linkteki ürünü almayı düşünüyorum arkadaşlar. Açıklamalardan bir şey anlayamadım pek herhangi bir yol bisikleti gidonuna uyar mı bu bar? Hız ve performanstan ziyade estetik görüntü açısından alacağım. Güzel bir gidon bandı çekerim bunun üzerine cillop gibi olur :)

Aero bar kullanmıyorum çünkü mevcut yol bisikletim tt açılarına sahip olmadığı için gidonu en alçak pozisyona alıp gidona dirseklerimi koysam dahi gövdem yere tam paralel olmuyor. Bir de aerobar ekleyince dirseklerim 3cm daha yüksekten temas edecek ve rüzgara dik kesit alanım artacak. Böylece hem aero barsız aero pozisyona göre bir avantajı kalmayacak hem de ekstradan ağırlık olacak.

Sonuç olarak mosso 735tca yerine merica reacto ya da bmc time machine gibi agresif açılara sahip bir yol bisikletim olsaydı kesinlikle aerobar kullanırdım. Ancak mevcut bisikletimin geometrisisi tt pozisyonuna çok müsait olmadığı için aerobar kullanmak yerine dirseklerimi gidona yaslamak bana daha avantajlı geliyor.

@televole2

Konuyu açan benim :) power metre kullanmaya başlayınca çok önemli bir gerçeği gördüm. Ürettiğiniz güç duruş açınıza çok bağlı. Normal yol bisikletinin açıları alt drop bardan tuttuğunuzda verimli güç üretebilmeniz için tasarlanmış. Fazladan bir aero taktığınızda o duruş pozisyonunda üreteceğiniz güç, diğer pozisyonlarda üreteceğiniz güçten az olacak.

Alın ama o pozisyonda daha yavaş sürdüğünüzü görünce moraliniz bozulmasın.

@Gökhan kocatepe

@Murat Cömez

sanırım böyle bişey oluyo murat abi:)

ferrari-sahin_4e948c49-150c-483c-88dc-b142813141cf

(link)

Çok verimli olsa da pratik olmadığı için :harika:

Performans açısından değilde çok uzun turlarda uyuşan kolu ve bileği dinlendirmek açısından işe yararmı ?

73bd26112abfa95dbecb6f8963341a29.jpg
ben de taktım özellikle uzun turlarda ve bilekleriniz yoruldugu zaman cok işe yarıyor. Ayrıca asfaltta yapılan sürüşlerde yatma imkanı verdiği için hızınız da bir miktar artıyor. Normalde 22-28 olan hızınız 35-40 lara varabiliyor

@Erkan_007
Yok hocam dengede durması için öyle :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ÇaNakkaLeRuHu
Şehir içi kullanımda gereksiz ama 100km+ turlarda kesinlikle tavsiye ediyorum. Fotoğraflarda kullandığım tarzda hafif bir ürün öneriyorum.

7qgyEY.jpg

AL7koL.jpg

@Serkan Mıstınoğlu bike 24 ten aldım.nerdeyse yarı fiyatına geldi.Türkiyede ateş ithalat 2 katı fiyatına satıyor.ben herşeyi bike24 ten alıyorum.tavsiye ederim.

şehir içi 50 km lik sürüşler için kullanmak uygunmudur gerçi yukardaki yorumlarda uzun mesafeli turlar için yazılmış ama ben izmir de medical park çevresinde oturuyorum haftada 3 4 gün incir altına gidiş dönüş yapıyorum rüzgar çok fazla oldugu için bazı yerlerde yatarak gitmek gerekiyo baya bi hız kaybı yaşıyorum fayda sağlarmı acaba bide gidonda nekadar yer kaplar bisikletim carraro 225

• Beğen
Tepkiler: hsnsrterunal
Kaba duruyor.

(Şahsi fikrimdir.)

Geri