Bisiklet alacak kisiler ilk olarak paraya kilitleniyor.
Parasinin alacagi en iyi bisikleti istiyor.
Ne arayacagini, neyin ne oldugunu bilmedigi icinde burada konu aciyor sonra arapsaci olup iyice dagiliyor
Her konu acanada klasik aciklamalar gerekiyor:
Ne amacla ne tur yerlerde kullanmayi dusunuyorsun?
Cevap - O zaman su tarz bisiklet sana daha uygun olur ama sen bilirsin...
Kadro boyunu hesapladin mi?
Cevap - Her kisiye giysi secer gibi uygun boy kadrolar vardir. Soyle olculur, boyle hesaplanir...
26 - 27,5 - 29 inch mi olsun?
Cevap - Avantajlari, dezavantajlari sunlar. Teker boyu, kadro boyu uygun olunca sana bir sorun teskil etmez. Detayli bilgi icin birazda sen arastir.
Amortisor - Duz masa?
Cevap - Avantajlari, dezavantajlari sunlar. Detayli bilgi icin birazda sen arastir.
V Fren - Mekanik Disk Fren - Hidrolik Disk Fren?
Cevap - Avantajlari, dezavantajlari sunlar. Detayli bilgi icin birazda sen arastir.
Kac vites olacak?
Cevap - Butcene kalmis. Hizi ve cekisi etkileyen ana unsur vites sayisindan ziyade aynakol capi ve ruble dislilerin en kucuk ve en buyuk olaninin dis sayisidir. Detayli bilgi icin birazda sen arastir.
Tekerlek secimi?
Cevap - MTB lastik ozellikleri kabaca, tur/cyclocross lastikler kabaca, yol lastikleri kabaca soyledir. Tutusu ve yol kosullarina gore + / - yanlari sudur. Detayli bilgi icin birazda sen arastir.
Ben niye hizli gidemiyorum / niye yokuslarda zorlaniyorum?
Cevap - Vites sisteminin disli oranlari, lastik secimin, lastik hava basincin, en onemlisi senin guc ve kondisyonun. Detayli bilgi icin birazda sen arastir.
Agrilarim var?
Cevap - Sele ayarini dogru yap, dogru kadro boyu kullandigindan emin ol, gidon ayari deneme yanilma yolu ile sana en uygun tarz olacak sekilde bul, fren vites elcik ayarlarini ergonomik yap, kadans nedir ogren ve uygun kadansta surmeye calis. Detayli bilgi icin birazda sen arastir.
Bisikletimde sorun var?
Cevap - Artik arastirmayi ogrendin, bisiklet hakkinda da epey bilgi sahibisin. Biraz arastir daha detayli ve teknik sorular sor
Ama bunu klasik hale getirip herkesin okumasini saglamak biraz zor

Zaten basta bilmedigi, arastirmadigi, uzun bir sey gorunce okumadigi icin boyle oluyor.
Elbette bunlar bir baslik altina sabitlenirse her soran bu konuda ilgili alt basliga yonlendirilirse isler kolaylasabilir.
Bunun haricinde isteyen cevap yazar, istemeyen yazmaz olur biter...