Scudo Sports

Ne demek üşüyorum

@Motorola Müsait bir zamanda tek tek paylaşırım. Şimdilik biraz zor olacak benim için. Evet pedallarım mtb. Çamurlu yerlerde geziyoruz mevsim itibariyle. Yol pedalına yapışan çamurlar tam anlamıyla bas belası. Uzun bir zaman yol pedalı ve ayakkabısı kullandım. Bana Mtb pedal ve ayakkabının daha uygun olduğunu anladım .

Scudo
@trainspotting35 @trainspotting35 Simdiden tesekkurler. Yeri gelmisken ayakkabi ve pedal tavsiyesi de yapar misiniz?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Motorola Shimano m520 pedal ve Shimano M065 ayakkabılarını kullanıyorum. Başka mtb pedalı ve ayakkabısı kullanmadım ama F/P ürünü oldukları bir gerçek.

86d024be-dd0e-409e-9402-b45ce7fee581-jpeg.141828

(link) Kask yaklaşık 100 tl

(link) Maske 9 tl ye indirimden alındı.

(link) gözlük 60 tl ye indirimden alındı.

Kısa kollu içlik Avcılar da bir spor mağazasından 10 tl ye alındı.

(link) uzun kol forma bunun siyah beyazı indirimden 20 tl ye alındı. (link)

ZM1zjo.jpg
Mont bunun kırmızısı indirimden 40 tl ye alındı. (İndirimi görünce birtanede mavisinden aldım)

(link) tayt bunun bir tık üstü 520 ler vardı zamanında 199 tl ye satılan indirimle 40 tl ye aldım.

(link) çoraplar bunlar.

Ayakkabıyı arkadaşımdan aldım 100 tl ye sıfır gibiydi.

(link) eldivenler. 20 tl.

Toplam 402 tl.

82c91412-d01b-4749-a6b9-53afb07985e1-jpeg.141829

Kask 100 TL (Eski kaskım ama yenisinin fiyatını yazayım)
(link) buff indirimde 5 tl ye aldım.

Gözlük yukarıda paylaşılmıştı indirim 60 tl

(link) yağmurluk indirimde 10 tl ye aldım.

(link) forma xc520 zamanında 199 tl etiket fiyatı varken 20 tl ye aldım.

(link) sadece bu ürünü indirimsiz aldım. 30 tl

Tayt yukarıdaki ile aynı. (40 tl)

Ayakkabı ve çorap aynı 103 TL

Fiyat bilgisi yanlış olmuş toplam 368 tl.

@Motorola Ne demek rica ederim . Hepsi mükemmel ötesi ürünler değil elbette + ve - yönleri var. Deneme, yanılma yapabilecek bütçelere ne yazık ki sahip değilim. Aldığım her ürün nokta atışı olmak zorunda ve elbette uygun fiyatlı. İnsan oğlu garip mahlukat kendimi bazen yazlık formalara bakarken buluyorum ama 4 adet formam mevcut yaz için sonrasında vazgeçiyorum elbette. Yazlık forma almış olsam belki 100 km sonra lastiğim yarılacak ve zorunlu ihtiyacımı almak için kendimi sıkacağım. İyi günler. Ürünler ile ilgili detaylı soruları isterseniz buradan, isterseniz özelden sorabilirsiniz.

kısa pedli tayt germatürk - 60 tl
kısa kollu forma jordanred (cepler lazım oluyor) - 80 tl
içlik üst decathlondan kipsta marka - 40 tl
kalenji koşu taytı - 40 tl
çift çorap ve alüminyum folya :) - 10 tl
tchibo wind stopper özellikli mont (tchiboda güzel şeyler olabiliyor) - zamanında 100 tl
tkermoform kar maskesi (hepsiburada) - 15 tl
decathlon kışlık bisiklet eldiveni - 55 tl
yağmur yağma riski varsa decathlon yağmurluğumuda yanıma alıyorum. - 35 tl

toplam 435 tl ... tabi bunlar havalar soğudukça yavaş yavaş alındı.

bu ekipmanlar ile 0 dereceye kadar bisiklet kullanabiliyorum. izmirde olduğum için de - derecelere çok fazla inmiyor. :)

Şuraya kadar yazılanları okudum da Erzurum şartlarında kışın süren birisi olarak herhalde bana madalya vermeleri gerektiğini anladım. Bazıları hakkikaten soğuktan anladıkları 5-10 derece arasında galiba. Benim için bu derece çocuk işi seviyesi. Geçen hafta gündüz vakti açık arazide eksi 10 da 45 km yaptım. Hayatımda ilk defa rotayı yarıda bırakacak oldum neredeyse. Sizin o allı pullu kılıflarıniz nede pahalı diye iyi zannettiği iz kıyafetler burada işe yaramaz. Kaliteli bir bot üstüne iyi bir kılıf (dekatlon da bulamazsınız), üstüne burun kılıfı olmasına rağmen ayaklarım usudu ama donmadan bitirebildim. Üzerimdeki giysilerin tamamen kırağı çaldı, bisiklet önü hakeza. Enteresan olan su ki makine halen çalışıyor du. Soğuktan korkmamak lazım asıl kötü ve berbat durum biryandan güneş vurup karı eritirken diğer yandan karın tekrardan buz tutması. İşte böyle bir yolda giderken hele birde ayaz varsa ne fren çalışır ne aktarıcı, hem sudan islanirlari hemde hemen donarlar. Sık sık fren kontrolü gerekir. Ani frenleme durumunda birde bakarsinizki frenler çalışmıyor. Buda ayrı bir heyecan tabi, tecrübe devreye girer o zaman. Görüldüğü gibi soğukta sürmek ayrı bir mesele, soğuğa dayanma ayrı bir mesele.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mmehmedd
Bu yazdığından ötürü seni tebrik etmem gerekiyor sanırım :confused:
@mmehmedd
Peki bu kanıya nereden yola çıkarak vardın acep?Yani o pahalı iyi zannedilen kıyafetler sahiden iyi(görevini yerine getiriyor anlamında) olamaz mı?:islik:
Son olarak ta acaba seni böylesine sitem dolu bir post attırmaya yönelten ne oldu?:hihi:
Çok mu çok soru sordumo_Oo_O

(link)
dün bu ürünün siparişini verdim

@mmehmedd
Keşke kullandığınız giysilerden bahsetseymişsiniz. Cidden faydalı olurdu forum için. Bu arada antrenman temponuzda önemli bir detay bu giyim işinde. Yüksek kadans ve nabız işin içine girdimi kaban - bere sürülmez oluyor neticede.

Polar eldivenin üstüne deri eldiven giyince ellerim neye dokunuyor, neye tutunuyorum tam kestiremiyorum ama soğuktan iyi koruyorlar.

En alta tayt onun üstüne yün içlik (daha rahat edeyim istiyorsanız termal içlik giyin ama sıcaktan feragat edeceksiniz) onun üstüne de eşofman giyin. Neyi pedalladığımı hissetmiyorum ama işe yarıyor.

Ben kışın yün içlik üstüne polar outdoor giysisi onun da üstüne Columbia'nın outdoor montunu giyiyorum, yağmur ve rüzgar geçirmiyor, ince olmasına rağmen üşümüyorum.

Thermoform'un balaklavası var bende, gayet kalın bir polar kumaştan yapılmış. Rüzgarı pek geçirmiyor. Fiyatı da gayet uygun. Pahalı markalardan daha sıcak tutuyor ve daha dayanıklı. Motosiklet balaklavası bulursanız daha da iyi oluyor.

Çok saçma bir giyim tarzım var fakat ben her şeyi soğuktan korunmak için yaptım. Ve en saçmaladığım yer de burası olacak. Yün çorap (bulamazsam 2 kat asker çorabı) üstüne hacı mesi giyiyorum. Ama asla üşümüyorum. Malatya'da -15 soğukta bile pek üşütmediler.

@enes_vl dediğin gibi aynen.ben burdur daydım günübirlik ankara ya geldim (hep bahsedilirken duyardım ankara ayazı,soğugu) pek soguk değildi afyon da öyle pazartesi böyleydi

@mmehmedd Allı pullu dediğiniz kıyafetler sizi bir çok hastalıktan korur bisiklet yüksek efor gerektiren bir spor durum böyle olunca nefes alması ve teri dışarı atıp sizi daha da üşütmemesi en can alıcı noktası buda pahalı olmasının sebebi :harika:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@BerkEvren
İşte doğru söz budur. Elbette ki üzerinmde giysi olarak kaliteli ve vasat giysiler oluyor. Ama kesinlikle hepsi üst kalitede değil. Bunun faydasını çift katta anlarsınız. Eksi derecelerde yüksek tempo riskdir. Makine deki donmayi geçtim, yavasladiginiz anda donmaya başlarsınız ve kendimizi toparlayamayiz. Soğuğa göre tempolu gitmek tir asl olan.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kışın giydiklerim
Alt Kısım
1-Thermal tayt üstüne yazlık jelli kısa tayt giyiyorum
2-Shimano S2000D ayakkabı kılıfı
Üst Giyim
1-Herhangi bir markaya ait thermal içlik(bütçe meselesi özellikle marka vermeye gerek yok)
2-Exuma Uzun Kollu Kışlık Forma
(link)
3-Btwin Kışlık Mont
100 BİSİKLET CEKETİ - ERKEK, SİYAH : (link)
4-Çok soğuk durumldda rampa aşağı inişlerde dah az üşümek için aldığım katlanabilir yer kaplamayan çok ince bir rüzgarlık
5-Eldiven
500 KIŞLIK BİSİKLET ELDİVENİ - SİYAH : (link)
8931f4169c4f8e5732455fe0c17aedbc.jpg

İncelemesi yapılan ve tavsiye edilen ürünler İstanbul şartlarında denenmiş olup -10 derecenin altında sizi sıcak tutmak gibi bir vaatleri yok. Yine yol bisikleti için konuşursak sıfır derecenin alınta işin konforunu yitirdiği de aşikar. Bu noktada antrenman eksiği oluşmaması adına roller yada trainer kullanımını tavsiye ederim.

Termal kıyafetler ve yünlü içlikler korur ama ne giyerseniz giyin en üstte ki giysileriniz; başlık, eldiven, ayakkabı kılıfı, ceket ve benzeri ile tayt veya benzeri mutlaka rüzgar geçirmez (ucuz ya da pahalı ) olmalıdır. Bir miktar terlesek de ki yazın terlediğimiz gibi olmayacaktır, en azından yine içimizde vücut ısısıyla sıcak kalıyor. Rüzgar içimize işlediğinde ister hareketli ister hareketsiz olalım vücut ısımızı düşürüyor, efor ve üşüme kan dolaşımının en aktif olması gereken zamanda yetersiz olmasına ve vücut direncinin düşmesine neden olur... Ve mümkünse yanınızda sıcak içecek bulundurabilirseniz çok iyi olacaktır...

20160119_111440.jpg 20170108_134115.jpg

@hydrocon hocam özellikle dediğiniz gibi yol bisikleti sürenler için kışın daha zor. ben de bu sene trainer aldım evde trainer antremanı yapmak zor ama dışarı soğuktu, yağmurluydu stresini yaşamıyorsunuz. formdan düşmemek adına en iyi çözüm yolu trainer sanırım.

Geri