Scudo Sports

Muzdan şaşmamak

Merhaba @Kudret Kurtcebe,
Kaliteli karbonhidrat, omega 3, muz ve tarçın içeren beğeneceğinizi düşündüğüm, sabah kahvaltısı için sağlıklı bir tarif.

(link)

Malzemeler:
– 2 yumurta
– 1 olgun muz
– 50 gram ( 5-6 Yemek Kaşığı) yulaf unu (ya da yulaf ezmesi*)
– Bir çimdik kabartma tozu
– Bal veya taze meyve (opsiyonel)
– Tarçın (opsiyonel)

Yapılış:
1) Yulaf ununuzu evde yapıyorsanız, yulaf ezmesini un olana kadar mutfak robotundan geçiriyoruz.
2) Diğer malzemeleri mutfak robotuna ekleyip, homojen bir karışım oluşana kadar robotu çalıştırıyoruz.
3) Karışımı koyulaşması için 10-15 dk kadar bekletiyoruz.
4) Kızgın, yapışmaz bir tavaya pancake karışımını dökerek pancake’leri pişiriyoruz.
5) Üzerine dilerseniz bal ya da taze meyve ekleyerek servis ediyoruz.

Tariften 4 adet orta boy pancake çıkıyor.

Bir pancake’in besin değerleri:
– 111 kalori
– 14 g karbonhidrat
– 2 g lif
– 5 g protein
– 5 g yağ

Afiyet olsun :)

*Niye yulaf ezmesi?
Yulaf ezmesi düşük glisemik indekse sahip olduğu için kaliteli bir karbonhidrat kaynağıdır. Gün içinde dengeli bir şekilde enerji sağlar.
Yulaf, buğdaygillerden olmadığı için gluten içermez.
Yulafın içinde bulunan beta-glucan isimli lifler kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve kalp hastalığı riskini azaltır.
Beta-glucan isimli liflerin kan şekeri dengesine yardım ettiği ve düzenli yulaf tüketiminin tip 2 diyabet riskini azalttığını gösteren bilimsel çalışmalar bulunmaktadır.

Scudo
@mehmetsunu

Birazdan çıkış yapacağım ,cuma ,ct ,sele yaptım,bugünde yapacağım,benim araba giant tcr,2008 yılında scott scale 30 aldım,30 martta,scott öncesi salcano city vardı,gerilere git forumda,ama resim görmeyeceksin ,çünki silindi,,2008 senesine ait mert arsan ile yaptığımız turlar var ,orada salcano vardı altımda,ondan önce,giant atx 840 vardı,26 teker,ilk bisiklet pejo yol.sene 1976,sonra geroni,bianci meta pro,explorer,toplam 8 bisiklet,7 adeti eskitildi,
2008 öncesi,100 artılar vardı,foruma üye değildim,2000-2006 arası 80 -100 km arası turlar,1990 -1999 arası 2-3 yıl ara verdim ama gene seleye sarıldık,

148222 dosyayı görüntüle

148223 dosyayı görüntüle 148223 dosyayı görüntüle

Kartepe otel,

148224 dosyayı görüntüle

Uludağ,,,,

(link)

Para gerçekten konuştu,,,,,

(link)

Hazır çorba yasak,
Bisküvi kola yasak bunlar ile işimiz olmaz ,helva ile işim olmaz ,unlu mamuller keza,

Beslenme ünitem

1-ispanak,kuşkonmaz,karnabahar,brokoli
2- yağlar,zeytinyağı,olivida,
Kuyruk yağı,hindistan cevizi yağı,balık yağı marincap eczanelerde,
3- chiva tohumu,aşırı tüketilmeyecek,
4- lor peyniri doğal,tam yağlı peynir doğal gezen tavuğun yumurtası
5 - kuzu eti,
6- tereyağ itimat fena değil,trabzon yayla tereyağı
7 - keçi boyunuzu harnup özü,
8 - kahve,
9 - maydanoz,roka,turp,pancar,yeşillik,semizotu,domates,hıyar,
10- tarçın,kekik,keten tohumu,ısırgan otu,zencefil,
11 - kefir,zeytin ,kaymak,yoğurt
12- patates ,soğan,acı biber,patlıcan kabak,pırasa,bezelye,ayşe kadın fasulye,
13- muz,
14 - ceviz,
15- kereviz
16 - kara üzüm,fındık,fıstık,
17 - işkembe çorba,paça,

Eğer bisiklet yarışçısı iseniz,kısa mesafe 50 km durmadan basıyor iseniz yukardaki beslenmeyi uygulayın,meyvelerde aşırı şeker vardır,aşırı karbonhidrat aşırı şekerdir,aşırı şeker performansımı düşürmüştür,benim bünye aşırı şekeri kabul etmiyor,aşırı yağ yüklenilmeside doğru değildir,aç karnına 10 km eğimi çok hızlı çıktığımda ne kan şekerim düştü ne de kalp atışın hızlandı,kalp bende dakikada 58 atış yapar,kilo 65 fikstir boy 1,74 'dür

Günümüzde artık buğdayın genetiği ile oynandı,bu nedenden ötürü,makarna buğdaydan yapılır,genetiği oynanmış buğdaydan yapılmış her şey sakat olduğu gibi,makarnada sakattır
Doğala başvurun,doğal besinlere,,,,

Kudret hocam merhaba verdiğiniz tüm bilgiler çok değerli. Ben bir konuyu merak ettim çiya+çay karışımı ana öğün mü yoksa ara öğün mü alıyorsunuz?

Çok teşekkürler

@hamlet2006
Bu resimdeki muz koymalı suluk kafesinden , biryerlerde satılıyormu???

@Adrenalin26
Fatih,
Aradım satan bir yer bulamadım.:kötü:

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
(link)
Orijinal muzluk :) fikir yazısı şatışı olan biryer bulamadım ama tasarımları mevcut 3d yazıcısı olan varsa basabilir gerekli ücret karşılığı satabilir aslında veya arkadaşınızda falan varsa bastırı verin :)

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@Afyon35
Süpermiş valla, Facbook ta bir paylaşmak lazım, biri çıkar illa:)

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Adrenalin26
Aynen benim rehberim silinmişti yoksa yaptırırtabilirdim

tempolu suruslerde her 40,50 km de bir muz tüketimi gayet güzel ve doğal bir besindir.surus esnasındaki vücuduMUZa gerken besinleri sunar .

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
bağırsak (ishal ve gaz) ve mide ekşimesi sorunları olanlar,küçük ve kenarları sivri olmayan yeşil zeytin çekirdeği yutsunlar(5 tane olabilir).dilinizle yoklayın,sivri olanları yutmayın.siyah zeytinler sivri oluyor,bağırsaklar için zararlı olabilirler.midedeki asit,yemek borusundayken eritiyor diyorlar.ben bim de kavonozlu olanlarından alıyorum.karatay hanım da yutuyor.selamlar,saygılar..

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Atasoy
Cavendish yanılıyor olamaz :)

IMG_20180510_094602.png

Kudret abi avokadolara kavuştum an itibariyle tanesini 5tlden 6 tane almış bulunmaktayım :D

@Adrenalin26 facebooktaki 2.El gruplarının birinde görmüştüm bu tip 3D yazıcı ile yapıp satan birisi vardı. Yarım saat kadar baktım ilan çokluğundan dolayı bir türlü bulamadım. Ama yazarsanız size geri dönüş yapan olacaktır.

@Erdem Topal bir aralar babamda küçük olanlarından düzenli olarak yutuyordu. Bildiğim kadarı midede çözülüyor. Ama dediği gibi sivri olmaması lazım Allah muhafaza kaş yapalım derken göz çıkarma işine dönebilir.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
fiziksel aktiviteden sonra malt içeren içecekler de son derece faydalıdır.

@Erdem Topal bazı doktorlar tasvip etmiyor.benim uzun süren ishal sorunumda günde 15 taneyle ishali azalttı.sindirimi normal olanların yutması gereksiz bence.ben daha sert taneli yaban armutu(ahlat) onun çekirdeklerini kırarak da kullandım.bu çekirdekler granit gibi serttir.ondan sonra zeytin çekirdeğine geçtim.ishal sorunumu onlarla çözdüm.şimdi arasıra yutuyorum.selamlar,saygılar..

Muz faydalı bir besin ama kilosu pahalı ve uzun süre dayanamıyor, yumuşamış olanları da üzerimizde taşıması sıkıntı oluyor.

"Protein, yapı taşları olan 22 amino asitin farklı kombinasyonlarından oluşur. Chia tohumları, tüm dokuz esansiyel amino asit dahil olmak üzere 22 amino asitten 18 tanesini içerir: izolösin, lösin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan, valin ve histadin."
Chia bildiğiniz doğal supplement...

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@slckats Malt nedir öğrenmeye çalıştığımda 1 kaç dk içinde b kompleks vitaminlerine rastladım ve bu vitaminin en fazla olduğu şey ise tahıllar(en azından 3-4 tane vitamini), tahıl dedik mi aklıma ilk gelen şey yulaf o çok sağlıklı ne de olsa :D Bu arada maltı tanımlarsak kurutulmuş arpa :D

• Beğen
Tepkiler: slckats
Geri