Scudo Sports

Mustafa Sayar Dopingli Çıktı

(link)

doping haberleri sadece bisiklet alanında değil olimpiyatlarda bile, spor sabıkalı oldu artık...

aşağıda genel siteler var doping ile ilgili...

(link)

Scudo
CUMHURBAŞKANLIGI turunda böyle bir durumun yaşanması, hemde başlıkta bir türk ismin yer alması ne kadar utanç verici gerçekten...
Son yıllarda türk spor camiasında yaşanan bu olaylar sporun cok sevıldıgı bır ülkede size güvenen ,bağlanan ,yurttaşlık ve heyecan duygusu içinde sizi seyreden insanlara büyük bir nankörlüktür diye düşünüyorum. Daha öncesi elbette var, ama son yıllarda yaşanan süreyha yalçınla patlak veren devamında atletızmde(Nevin yanıt,aslı çakır alptekın,eşref apak ve ismi açıklanmayan birçok isim) , halterde ,Kırkpınar yağlı güreşlerinde(ata sporumuzda bile), basketbolda, ve şimdide bisiklet sporunda ve daha bırcok spor branşında doping olaylarının patlak vermesi ülkemiz için tüm dünyaya nasıl bir reklam ürünü olmuştur gerisini siz yorumlayın artık...

Toplum olarak cok mu duygusalız , insanlar hata yapsada cezalandırmak yerine cok mu bağrımıza basıyor,hep iyi sonuçları düşündüğümüz için mi bunlar yaşanıyor.Bence olaylara bakış acımızı irdelemek gerekli.Biz sürekli yaşanan tüm bu kötü olayları halının altına süpürdüğümüz müddetçe,yeni nesillere spor duygusu anlamında pozitif duygu yerine negatif duygu aşılamaktan başka bir şey yapmıyoruz.

Spor gerçekten global güçlü bir duygu;sporla,bir toplumun yıkılısınada sahıt olabılırsınız, yeniden doğusunada...

Ama kimse kusura bakmasın tüm bu olaylar içerisinde halen,elimizdeki tabloyu insanlara güzel göstermeye,kendimize göklere çıkarmaya cok bayılıyoruz. Hatırlatmak isterim bu ülke İstanbul 2020 yaz olimpiyatlarına aday bir ülke...toplum olarak gösterişe gerçekten bayılıyoruz,olimpiyatlar için mükemmel görüntüler sunuluyor,projeler paylaşılıyor ama ne için koca bir HİÇ için...

Tüm bu doping skandalları içerisinde;

Halterde ,bisiklette ,atletizmde doping yapmış sporcuların temasıyla,
Yüzmede hiçbir altyapı ve başarı elde edememenin temasıyla,
Atletizmde sevincimizi kursağımızda bırakılmasının utanç temasıyla ,
ve daha o kadar çok ki, birçok spor branşta yaşananların tema'sınıda içine katarak İstanbul 2020 olimpiyat portremizi oluşturmuş global reklam yapıyoruz.

Söz konusu ülke imajı adına olimpik havuzlar , olimpik tesisler ,30.00 kısılık arenalar , 50.00 kısılık stadyumlar ve daha bir cok mılyondolarlık yatırımlarla ön planda olmaya çalışmak değil...

Tek söz konusu olması gereken durum var BAŞARI! BAŞARI! BAŞARI!...

Bu anlayış ve psikolojide devam edildiği müddetçede,bu sihirli kelimeyi yakalamak imkansız...

Konuyu cok dağıttım belki ama ben bunları düşünüyorum,bakış açımızı genişletmemiz gerektiğini...

"Bisikletçiler eskiden doping yapanlar ve yapmayanlar diye ikiye ayrılırdı. Artık mesele yakalanmak ya da yakalanmamak." Aydan Çelik 2007'de yazdığı bir yazıda böyle demiş.Alt başlıklardan biri ise şu : Tüm bisikletçiler 'Olağan Şüpheli'.

07.07.2007 tarihli yazıya göz atmak isterseniz (link)

Yarışlar oldum olası ilgi alanıma girmemiştir. Uç nokta örneklerden de pek haz etmem. Sanırım bu yarışlarda yarışan kişiler de uç örnekleri teşkil ettiğinden olsa gerek bu ilgisizliğimin nedeni açıkça görülüyor. Benim takıldığım konulardan biri de şudur: "Kendisini profesyonel sporcu olarak kabul eden ve ettiren bir kişi nasıl oluyor da kimyevi bir madde kullanarak veya bilinmeyen, rakiplerine üstünlük sağlayacağı bir yöntem kullanarak; daha önce elde etmiş olduğu bir veya birden çok başarıyı ayaklar altına alıp gözden düşme ve onurunu kaybetme riskini göze alabiliyor? Takıldığım diğer konu ise doping kelimesi. Onca senedir bir karşılık bulmadan aynen kullanıyoruz şu kelimeyi. Çoğumuz da İngilizce kökeni olan "dope" kelimesinin bir anlamının da ne yazık ki en sık kullanılan esrar çeşidi olduğunu bilmiyoruz...

@Ömer Ş.

Döktürmüş. Ellerine sağlık hocam paylaştığın için.

@Ozzgurr

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Türkiye turu sirasinda bir yazi yazmayi düsündügümü söylemistim. Biraz olaylarin perde arkasini gösterebilmek, disaridan bakan birisinin nasil algiladigini, isin siyasi ekonomik boyutlerini, Salcano takiminin nicin kayboldugunu, Ahmet Akdilek ile alakali vs..vs.. bir yazi olacakti, fakat insanlarin asiri sevinci dolayisiyla ertelemeyi düsünmüstüm.
Mustafa Sayar' in gezi olaylarinda geziyi savunanlara karsi aldigi tavir, kimler tarafindan desteklendigini, nasil o noktaya geldigini, hangi senaryonun parcasi oldugunun göstergelerinden bir tanesidir. Salcano' nun kendi takimini kapatip, sadce Torku' ya sponsorlugu, Sarper Günsal' in da yazdigi gibi gereginden fazla insanin madalya törenlerinde madalya dagitmalari, kariyer pesinde kosan insanlarin, siyasi cikarlarin rol oynadigi bir senaryonun parcalaridir.
Benim hatirladigin B nümunesi de positif cikmayan yok gibidir. Bu zaten isin hukuki tarafini garantiye almaktan ileriye gitmeyen bir uygulamadir.
Bir kücük Avrupa sehrindeki lisansli bisiklet sayisi kadar lisansli bisikletcisi olan bir ülkeden, Armstrong, Ullrich, Virenque gibi dopingli ve ayni zamanda dopingsiz de dünyanin en iyi bisikletcilerinin seviyesinde performans gösterebilecek bir bisikletci cikmasi ne kadar olagandir? 6,2..6,3 Watt/kg ???

Siyasi emeller için el birliğiyle doping demek...ne hallere geldik böyle :(

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Serkan.ÇABAŞ

niye şaşırıyorsunuz bu ülke gezi parkı olaylarını faiz lobisi diye açıklarsa sporcusu da doping lobisi der gayet normal...

@Gökhan Toros

dindar kişi kaldımı acaba doğru dürüst hak yemeyen yalan söylemeyen kin duymayan kıskanmayan dürüst insanlar kaldımı .maskesiz insan kaldımı ,her sabah maske takarak toplum içine çıkan insanlar ,bunların suratlarında maskeleri var toplum kronik bir şekilde maske takmaya başlar ise o toplum kokuşur ,,günümüzde artık para herşey olmuştur güç para demektir paraya tapanlar dindar olamaz ,para ile yatıp kalkan para için her türlü soytarılığı yapanlar asla dindar değildir,özde ve sözde ve eylemde dindar olmak dürüst olmak kimseye zararı dokunmamak insan olmanın özüdür insan olmak demek aza karar çoğa zarar bi anlayışa ulaşmak demektir hanlar, katlar ,paralarınız hepsi bir hiçtir hiç ,önce insanlık bunu öğrenecek ,papada dahil vatikandaki ,
hristiyanlarda, müslümanlarda ,yahudilerde ve budistlerde ,
dünya malı dünyada kalır öldüğümüzde metabolizmamızdaki kurtlar bizi yiyecek geriye kemikleriniz kalacak ,mesele, daha derinlere inersek ,kişinin kendisine dürüst olmasıdır kendisine dürüst olanlar bu koca dünyada kumda iğne evet lens amca kendisine yalan söyledi sonunda itiraf etti evet doping yaptım dedi ,iki benlik adamı içten parçalar, ruhunu yok eder, tüm insanlık bence para karşısında ruhunu yitirmiştir mustafa yitirmiş çok mu..

Konya Seker Torku'nun facebook sayfasi acilmis tekrar ama tabii ki bir aciklama yok...Facebookda 'Konya Torku Şeker' Continental Cycling Team olarak geciyor.

Dindarlığı güzel ahlak, iyilik, dürüstlük gibi terimlerle karıştırmayın.. Bu şu anda çoğumuz için malesef bambaşka bişey durumunda. Kurnaz insanlara statü için bir maske, farkındalığı zayıf insanlar içinse tıpkı anaokulu duvarinda asılı olan kurallar sinsilesi gibi bişey oldu.
Dini, eğitim ve toplum bilinciyle birleştiremeyen ülkelerin sonu hayırlı olmuyor..
Mustafa ya yeniden dönersek.. dış mihrakların işi der geçerler.. Zaten açıklamasından da belli oluyor. Aslında bana soracak olursanız bunu da demelerine fazla gerek yok.

@Güney Tuncer

Din ile toplum bilincini ve eğitimi harmanlamaktan mı bahsediyorsunuz? Yoksa kontrollü din eğitiminden falan mı?

Konya Seker Torkunun facebook sayfasina dusuncemi yazmistim ( tabii ki hakaret felan yoktu) benimle beraber forumdan birkac arkadasda dusuncesini belirtmisti ama Torkunun yetkilleri aciklama yapmak yerine bizim yorumlari silerek yonunu belli etti demek ki emek hirsizligini onayliyor Konya Seker Torku, gunahtir.( doping yapmak=baskalarinin hakkini yemektir,hirsizliktir)

:( Geçen sene öyle,bu sene böyle.İnşallah böyle birşey yoktur.Ama varsa,hayali sevinç yaşamışız demektir..

@Serkan.ÇABAŞ

Aynen benide. Iste goruyorsun makarnacilarin akli bu kadar calisiyor, yanlisi gorup dogruyu uygulamak yerine ort bas etmeye calisiyorlar.

Geri