CUMHURBAŞKANLIGI turunda böyle bir durumun yaşanması, hemde başlıkta bir türk ismin yer alması ne kadar utanç verici gerçekten...
Son yıllarda türk spor camiasında yaşanan bu olaylar sporun cok sevıldıgı bır ülkede size güvenen ,bağlanan ,yurttaşlık ve heyecan duygusu içinde sizi seyreden insanlara büyük bir nankörlüktür diye düşünüyorum. Daha öncesi elbette var, ama son yıllarda yaşanan süreyha yalçınla patlak veren devamında atletızmde(Nevin yanıt,aslı çakır alptekın,eşref apak ve ismi açıklanmayan birçok isim) , halterde ,Kırkpınar yağlı güreşlerinde(ata sporumuzda bile), basketbolda, ve şimdide bisiklet sporunda ve daha bırcok spor branşında doping olaylarının patlak vermesi ülkemiz için tüm dünyaya nasıl bir reklam ürünü olmuştur gerisini siz yorumlayın artık...
Toplum olarak cok mu duygusalız , insanlar hata yapsada cezalandırmak yerine cok mu bağrımıza basıyor,hep iyi sonuçları düşündüğümüz için mi bunlar yaşanıyor.Bence olaylara bakış acımızı irdelemek gerekli.Biz sürekli yaşanan tüm bu kötü olayları halının altına süpürdüğümüz müddetçe,yeni nesillere spor duygusu anlamında pozitif duygu yerine negatif duygu aşılamaktan başka bir şey yapmıyoruz.
Spor gerçekten global güçlü bir duygu;sporla,bir toplumun yıkılısınada sahıt olabılırsınız, yeniden doğusunada...
Ama kimse kusura bakmasın tüm bu olaylar içerisinde halen,elimizdeki tabloyu insanlara güzel göstermeye,kendimize göklere çıkarmaya cok bayılıyoruz. Hatırlatmak isterim bu ülke İstanbul 2020 yaz olimpiyatlarına aday bir ülke...toplum olarak gösterişe gerçekten bayılıyoruz,olimpiyatlar için mükemmel görüntüler sunuluyor,projeler paylaşılıyor ama ne için koca bir HİÇ için...
Tüm bu doping skandalları içerisinde;
Halterde ,bisiklette ,atletizmde doping yapmış sporcuların temasıyla,
Yüzmede hiçbir altyapı ve başarı elde edememenin temasıyla,
Atletizmde sevincimizi kursağımızda bırakılmasının utanç temasıyla ,
ve daha o kadar çok ki, birçok spor branşta yaşananların tema'sınıda içine katarak İstanbul 2020 olimpiyat portremizi oluşturmuş global reklam yapıyoruz.
Söz konusu ülke imajı adına olimpik havuzlar , olimpik tesisler ,30.00 kısılık arenalar , 50.00 kısılık stadyumlar ve daha bir cok mılyondolarlık yatırımlarla ön planda olmaya çalışmak değil...
Tek söz konusu olması gereken durum var BAŞARI! BAŞARI! BAŞARI!...
Bu anlayış ve psikolojide devam edildiği müddetçede,bu sihirli kelimeyi yakalamak imkansız...
Konuyu cok dağıttım belki ama ben bunları düşünüyorum,bakış açımızı genişletmemiz gerektiğini...