Scudo Sports

Mustafa Karslıoğlu, Kapadokya Bisiklet Festivali'nde hayatını kaybetti

Scudo
Allah rahmet eylesin, üzücü bi olay

ALLAH RAHMET EYLESİN demek ki hızı çok fazlaymış

Kalanlarına sabırlar dilerim..

Çok üzücü. :( Geride kalanlarına sabırlar diliyorum.

@soner kalaycıoğlu

Dünya işte kardeşim niye yanlış anlaşılsın. Yalan dünya yalan oldu işte Allah rahmetiyle muamele etsin.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Allah rahmet eylesin, ölümün güzelini nasip etsin hepimize.. ne acı bi olay ya

çok hızlı giderken, arkası kayıp boyun arkası ağaca çarpıp direk oracıkta vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Aziz arkadaşımın önünde olmuş olay kapaklıdan.

Bir yazı gördüm olay olduğu anda parkura giren araba olduğu söyleniyor teyit edebilir misiniz rica etsem ?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Allah rahmet eylesin,cok feci bir durum.
Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

@Wasabie

öncelikle merhum arkadaşıma üzüldüm ali,,ama bu kaymanın neden olduğunu anlamak istiyorum ,kaza 11 'inci km 'de olmuş,,

screenshot-png.171723

ve son gün konan raporlarıda okuyalım
upyolraporu.jpg

kpyolraporu.jpg

kısa ve uzun yol raporu,burada durumun tehlikeli olduğu anlatılmakta,peki yarışa giren kaç kişi bunu okudu,,diyelim ben ilk kez katılıyorum öncelikle raporu okumam lazım değilmi,tehlike gerçekten varmış, risk varmış ,bu riskin nerde olduğunu bilen aynen tedbirli gelir,yanlız sen diyorsunki arka kaymış o zaman bu durumda kazın ayağı değişir ,diğer arkadaşların ifadeleri başka idi, hızını alamamış dediler ,bu kayma nasıl oldu ?
yer ıslakmı idi,
yoksa lastikler eskimi idi ?
havası tammıydı ?
yoksa açıyı fazlamı yatırdı ?
çok süratli geldi ve sola dönerkenmi oldu kaza ?
eğerki çok hızlı geldi ise açıyı fazla yatırınca arkayı kaydırdı ve olan oldu ,,,o zamanda diğer arkadaşların ifadesi doğrulanır
tahminimce çok hızlı geldi açıyı fazla yatırdı ve kaydı ,,,,

merhumun ailesine başsağlığı dilerim
yarışlar risklidir ,marmara etaplarda çok fazla risk yoktu ,ama kapadokyada aynen risk vardı zati,ayrıca tekirdağ şarköyde biliyorsun riskli idi ve orada 50 mastırdan biri az kalsın ölecekti,
virajı alamadı ve aynen bariyerlere tosladı sekiz dikiş atıldı ,karbon çatalıda kırıldı,orda idik senle, biliyorsun ,orada o 3 km 'lik aşağı doğru inen ölüm virajlarında aynen kesikleme fren yaptım ve de sürekli arkayı kontrol ederken önede dikkat ettim, biri gelip bizi barikata yapıştırırdı ,nitekim mutlu erçevik hoca bir dahada orada yarış yaptırmadı,,

Virajı alamayacağını anlayıp frene asıldı ise arka lastiği kitlemiş ve kontrolünü kaybetmiş olabilir

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
@mertgulkokan

oda olabilir tabi bir an panik ve frene asılması aynen bisikleti kaydırmışta olabilir,,
sola dönüşte oldu ise aynen karşı taraftaki ağaca arka boynu geldi ,bisiklet alttan gitti tabi,boynu kırılmış olabilir,
insan düşününce üzülüyor tabi,,

Bende yaklaşık 3 4 ay önce bi anlik kontrol kaybiyla ağaca çarpıp omuzumu kirmıştım. Aniden gelişen olaylar çok üzücü sonuçlar doğurabiliyor malesef. Çok talihsiz bir olay. Allah rahmet eylesin kalanlara sabırlar versin.

Yarış amatör olsa da organizasyon profosyonel olmalı. Lakin bunu görmek zor. Çanakkale de yapılan Gran Fondo da mesela beslenme ve su içme noktalarından bir çok kişinin haberi yoktu görmemişler bile. Nedeni de şu bu noktaları yiyecek içecekler konmuş ama başında duracak gönüllü yok. Hal böyle olunca da çalınmış.

Şimdi sen bu yarışa kalkıştıysan bu detayı düşüneceksin. İntepe inişi tehlikelidir dedik. Gerekirse bu tür inişlerde çok riskli virajlardaki güvenlik önlemini alacaksın . Yani ile yastık bariyer vb bunlar şu an afaki gelebilir ama ivedilikle tartışılması gerekir. Bunların hepsi maliyet diyip işin içinde çıkıyor musun o zaman bu organizasyonu yapma. Bu insan hayatından daha önemli değil.

Güvenlik ve ilk yardım konularını halletmeyen kurumlar yarış düzenlemesin lütfen.

Başımız sağ olsun.

Geri