Scudo Sports

Mustafa Karslıoğlu, Kapadokya Bisiklet Festivali'nde hayatını kaybetti

@Hurol Yoney

valla doğru ,,,,

@Hurol Yoney

sadece bu kapadokyamı ,uludağda millet ralli araçlarının tacizine maruz kaldı, alemi vardı aynı güne uludağ etkinliğini koymak ,amatör zihniyeti asla kabul etmez organizasyon, bu konuda tek kalıyorum, bu bisiklet forumda bir çok tura imza attım ,ayrıca bir çok idmanada, neyin ne olduğunu az çok bilirim,organizasyon demek aynen kişilerin emniyetidir bizde saldım mevlaya oluyor bütün işler ,organizasyondan bi haber adamların gran fondolara girmemesi lazım ,başka örnek gran fondo uci antalyadaki çip rezaleti ,ayrıca gene ılgaz fondoda çip rezaleti ortalamaların yanlış hesaplanması ,
çanakkale örneği sizin verdiğiniz zati hepsini yakın takipe alıp burada yazmak lazım ne oldu kim hata yaptı diye ,gran fondolara çivi çakmak başka işi tam yapmak başka ,bir organizasyonun en ufak ayrıntısna kadar planlanması tamamı ile ehliyet sahibi elemanlardan oluşur,
bir kere sağlık ekibi hazır olacak ambülans keza hakemler ne yapacağını bilecek ,ayrıca jandarma polis birlikte koordine olacak ,araç felan sokmayacak yarış alanına ,kamyon giriyor yarışçıların arasına polis seyrediyor neler gördüm neler,

ayrıca yarışmaya katılan herkesinde bisikletlerinin tam kontrolü şarttır,sadece kask mecburiyetinin dışında yarışmacılar bisikletinin teknik problemlerinden sorumludur,3 senelik teker ile yarışa giren bir başkasınıda tehlikeye sokar ,ayrıca pelotonda elini bırakıp giden adamlarmı ararsın ,yarış bilincinden mahrumlarıda gördüm makas atanlar zart diye önüne çıkanlar,,

yastık bariyer maliyeti nedirki onların, devede kulak yani,,çanakkale tam bir fiyasko idi ,görevli olmaz ise mal çalınır tabi ,,,,

Scudo
Allah taksiratını affetsin, yakınlarına sabırlar versin. Çok çok üzücü bir durum.

Teknik toplantıda da riskli bölgelerden bahsedildiğini söylüyor katılımcılar. Ancak Argeus bence burada çok fena puan kaybetti. Ciddi risk içeren nokta varsa yüzlerce insanı oradan geçirmemeliydi.
Ne kadar açıklama yapılırsa yapılsın, yarış esnasında illa ki o noktayı tanıyamayacak, hatırlamayacak insan çıkabilir, normaldir.

Rota o çok tehlikeli dedikleri yerlerden ya geçmemeliydi, ya da tehlikenin miktarı kadar çok güvenlik önlemi alınmalıydı bence. Yanlış mı düşünüyorum? :agla:

@Özcan.

aynen doğru düşünüyorsun özcan son anda raporu verdiler ama linge tıkla raporu okuyamıyorsun allahtan kopyaladım arka sayfada durmakta aşağıyada aldım kopyasını,bu rapor neden nete geç verildi ve neden zaman barajını son anda koydunuz bu sorulara cevap isterim

(link)

duyurulardan git 'e tıkla rapor çıkmıyor neden ?
ne uzun yol raporu nede kısa yol raporu çıkmıyor

upyolraporu.jpg

önceden aynen kopyaladım

kpyolraporu.jpg

@Özcan.

ilk kez gelecek olan yarışmacı ,toplantıyada gelmemiş ise yukardaki raporuda okumamış ise ne olacak özcan ,,kaza riski olacak tabi

@Özcan.

11 'inci km 'de aynen tedbir alınacaktı ,ölen dostumuzun ailesi dava açabilir ,,sadece bu yüzden ,tedbir yok kuru yazma ile olmaz bu işler ,,

bir bariyer olur ama bariyere çarpana bir şey olmaz ,daha bunun farkında değil adamlar ,sola dönüş diyor üstelik yol kasisli imiş o zamanda adama derlerki ey belediye,ürgüp uyuma , o yolu niye düzeltmedin ,,belediyenin alanına girmez ise aynen karayolları bak iş nereye kaydı

@Özcan.

argeus bencede puanı kaybetti malesef ,ölen insan geriye gelmeyecek yanlız,

Vefat Haberini bir su molası yaparken üstelik Kartepe çıkarken 6cı km de foruma bakarken tesadüfen gördüm ve hiç düşünmeden oracıkta döndüm....ciddi anlamda soğudum bisikletten ...artık kusurlu veya kusursuz sonuçta bir ölümlü kaza.... Allah ailesine sabır versin....

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
@Kudret Kurtcebe abi bende zamaninda Kartepe inişi ciddi bir kaza geçirdim ve bugün bu haberi okuyunca bir an evvel evime dönmek istedim..nedense sanki o anı tekrar yaşadım ve biraz psikolojik birazda refleks olarak düşünmeden döndüm.. yollarda araç yok ama rezil ATV ler var it gibi dolaşan...o kaza haberini okuyunca ATV ler sanki üstüme üstüme geldi... şimdi evimdeyim şükür...Allah kimseik ailesinden sevdiklerinden ayırmasın....

@bilalfidanboy

haklısın psikololjik bir durum,bu olay benide etkiledi, ölüm biçimi gerçekten çok acı,mustafa dostumuz tahminen panikledi,
inişte çok keskin viraja hızla geldi
anladığım o ,anlatılanlardan ,ama biliyorsun biz bu mereti ölümüne sevdik bilal,korkmadan gene süreceğiz, tabi hata yapmış isek, hatalardan ders alacağız ,birde çok fazla riskli yollara girmeyeceğiz tek olarak,yola devam bilal ölmek var dönmek yok desemde ölmeyeceğiz tabi,

@bilalfidanboy

Bilal, Kartepe'ye daha önce tur yapanlardan gördüğüm kadarıyla, Maşukiye'den tırmanmak ve Suadiye yolundan inmek daha güvenli gibi. Bu arada Mustafa Beye Allahtan rahmet dilerim.

@Cem Şentin

bak işte cem şentin hala bisiklet ile sana helal olsun ,,,mustafa dostumuz için bineceğiz inadına
suadiyeden çıktım ve de indim cem, 23 ağustosta paso asfalt bal dök yala

Başımız sağolun rabbim geride kalanlara sabır versin, çok acı ve üzücü bir durum, inşallah yetkililer bu kazadan gerekli dersleri çıkartıp tedbirler alınır.

Otopsi raporu çıkmış arkadaşlar. Kalp krizi neden olmuş.

@tersderyar
Kalp krizi mi? Nasıl olur

Ben bu şekilde duydum. Merhumun yakını, tanıdığı varsa teyit alalım.

kaza dün arkamda oldu arkadaşlar. peloton %14 eğimde sola viraja kalabalık ve temkinli girerken içeride olanlar ve dışarıda kalanlar vardı virajı mı alamadı bilmiyorum arkamda firen sesi ve çatır çutur bir ses geldi hızımız 60-65 rahat vardı... Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin... Dün yarışı bitirmemle öğrendim moraller çok bozuktu bir tadı yoktu işin...

@mariokaldato

Bisikletçiler arasında çok olan bir şey. Zaten yaşı tam kalp krizi yaşı. Bisiklet üstünde kalp krizi geçirip kaza yapan çok var. Başlığı okuyunca ilk aklıma gelen kalp krizi geçirdiği oldu ama virajdan falan bahsedilince düşüncemi yazmadım. Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır diliyorum. Çok genç.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Wasabie

ali dostumun mesajı ,arkadaşı olayın şahidi ,,çok hızlı viraja girdi panikledi ,ve frene bastı arka kaydı ,bu arada kalp krizi geçirdi ise kontrol hepten gider,,

Ürgüp ü bilenler bilir üç kız kardeş diye bilinen peribacası oluşumundan Ürgüp e doğru hız yapmaya müsait eğimli bir yoldan Ürgüp ün girişine gelinir. Burada yol üç e çatallanır, bir yol Ürgüp ün dışına yönelirken, turasan şaraplarının önunden geçen Arnavut kaldırımlı yol ise , kaygan ve sert bir inişten sonra Ürgüp merkeze yönelir. Yolun yapısı ve kayma korkusu nedeniyle buradan inişte hız yapamazsın. Şehir merkezine gider levhasının oldugu asfalt yol ise sağa doğru keskin bir dönüş yaparak Ürgüp merkeze kadar çok kısa bir mesafede 100 metre irtifa kaybederek ve keskin dönüşlerle merkeze ulaşır. İki hafta önce römork ile o yoldan iniş yaparken fonda yarışı aklıma gelmiş ve inişin nasıl yapılacağını düşünmüştüm. Çünkü yol insanı ister istemez hız yapmaya itiyordu ki buraya yol bisikleti ile çok rahat 55-60 la giriş yapabilirsin.
Kalp krizi diyorlar uçhisardan nerdeyse ürgüpe kadar kesintisiz bir iniş var. Mustafapaşadan sonra başlayan ve yüksek nabız isteyen yokuşlar daha başlamamış. Hatta bu bölüm ortalamayı yükseltip sonraki eğimlerde avantaj kazanmak istenilebilecek bir segment. Bisiklet üzerinde aero bir duruşla kendiliğinden 60 lı km lere ulaşılıyor. Merhum arkadaşımız ya çok heyecanlıydı buda bir kalp krizini tetikledi diye düşünüyorum. Yoksa efor sarfetmekten kaynaklı bir kriz için erken. Yaşı ile aynı yaşta olduğum için farklı düşünceler içindeyim. Mekanı cennet olsun.

Kalp krizi her yaşta olabiliyor sadece risk oranları farklı genetik yatkınlık ıvır zıvır bir ton parametre var.Bu rahatsızlığın nasıl birşey olduğunu bilen doktor arkadaşlar ve yaşayanlar yazsın ayrı bir konuda.Ben de çok yakınımı uykuda kaybettim.Krizin başladığını anlayıp önlem almak lazım her kriz ani başlamıyor bildiğim kadarıyla.Çok üzücü bir olay allah rahmet eylesin.Tüm sevenlerine beraber antreman yaptığı high ride kulübüne başsağlığı diliyorum

Kazayı net olarak gören ya da kalp krizi iddiasını teyit edebilecek biri yok mu ? Hiç tanımadığım bir insan için 2 gündür kahroluyorum. Allah kalanlarına sabır versin, umarım organizasyon kaynaklı bir ihmal yoktur.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Böyle bir bilgi var.

(link)

• Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
Geri