Scudo Sports

Müflis tüccar misali...

İnsanların anladığı dil ne ise ona göre yazar ve çizerim.kabadayı felanda hiç değilim kişiliğime ters çünkü ne yaşıtım ne arkadaşım nede babamın oğlu değilsin böyle yazılara gıcık oluyor sevmiyorsan insanların yazılarına alıntı yapmayacak işine bakacaksın ozaman.hem yazılarımı alıntı yap hemde karşılığında kabadayı olalım sizin gibilerin bu forumda ne işi var zaten anlamıyorum.kalkmış chp'nin avukatlığını yapıyorsun ondan sonra ben ne dedim oluyor!!!! ohh ne güzel etki tepkiyi doğurur mert bey hayvanlar bile canı yanmaz ise saldırmaz insanlara.umarım anlıyorsundur.

Scudo
Biraz fren sıkalım, fazla hızlı gitmek kaza riskini arttırır. Keyifli forumlar...

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Ben de yeniyim ama, sevmediyseniz bizi gidelim, öğrenince onayınızı alabilirsek dönelim ?...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Ne alakası var arkadaşım ben ne diyorum sen ne diyorsun sen niye üstüne alındın şimdi?????

@Tahir Keskin

Aman şahsileştirmeyin meseleleri.
Sebepsiz yere kırmayın gönülleri.
Hepimiz Muhammed ümmetiyiz.
Birbirimizi gönülden sevmeliyiz.

Nice şairler unutuldu bilinmez,
Bir Yunus ki dillerden düşmez.
Şöyle sebep ararım ben bu işte.
Allah için kullarını sevmiş işte.

@Tahir Keskin

Allah razı olsun zaten kalbinin temizliği yüzüne vurmuş arkadaşım biz seviyoruz yaradılanı yaradan'dan ötürü ama sevmeyende sağolsun allah yolunu açık etsin.

mehmetsunu beyefendi yine potansiyeli kinetik enerji haline getirmek için bir başlık açmış, ancak konu maalesef farklı bir kulvara dönmüş. eskilerin unutulmaya yüz tutmuş bir atasözü var. ''üslubul lisan ayniyle insan'' derler. bazen bizlere yakışmayan sözler kullanabiliyoruz. özeleştiri yapayım, bunu ben de yapmıştım. tekrar etmediği sürece hata insana mahsus bir özelliktir. umarım kalp kırmaya devam etmeyiz.
ben eski bir üye değilim. bisiklet konusunda bilgi ve tecrübelerim kavi değil, yanlızca temel düzeydedir. bu yüzden forumun eskileri hakkında çok fazla şey söyleyemem. bazen ortaya çıkıp burada olduklarını inceden de olsa belli ettiklerini söyleyebilirim. yalnız eski üyelerden burada olanlar var ki maşallah en doğru zamanda çıkıp en güzel tespiti yapıveriyorlar. burası gönüllülük esasınca işleyen bir bilgi platformu. insanlar spor, hobi vs. amaçlı bir araya gelip paylaşımlar yapıyorlar. başkalarına yardımcı olma noktasında o kadar güzel insanlar var ki gıptayla bakıyorum. örneğin Murat B. arkadaşımız yahut Murat Ç. arkadaşımız... forumda Soner S. gibi dinamiklerin yaptıklarına sadece alkış tutabiliriz. isimlerini tek tek zikredemeyeceğim karşılıksız burada olan bir sürü insan...
yine güzel belagat taşıyan üslubunuzla bir kıvılcım tutuşturdunuz. özeleştiri yapıldığında bir çok noktaya varılabilir.
ben potansiyel ya da kinetik, ENERJİnin hala burada olduğuna inanıyorum

@Oğuzhan A.K

Selam Oğuzhan abi. Kusura bakmazsan, şu an yaptığın şeyin internette "trollük" olarak adlandırıldığını söylemek isterim. İstersen Elazığ'da bir araya gelip birer çay içer, dil bilgisi kurallarının önemi üzerine bir iki laf edebiliriz. Eminim ikimiz için de aydınlatıcı olur.

Sağlıcakla kal.

@Oğuzhan A.K

Teveccüh ediyorsun dostum.

Hareketleriniz sözlerinizin aksini gösteriyor maalesef. Seviyorsanız kulu, sevdiğinizi belli edin dolu dolu.
Daha sakin dil kullanmaktır size yakışan.

@Tahir Keskin

Sevgili tahir taraflı davranıyorsun olmadı şimdi.

@Yusuf Yılmazvural

Sevgili kardeşim mesela dil bilgisi değil'ki bir insanın yazdıkları umurunda değil ve beğenmiyorsan neden yazdıklarına alıntı yaparsın ve polemik başlatırsın diye sormazlarmı insana??

@Oğuzhan A.K

Öyle diyorsan öyle olsun madem.

@mehmetsunu

Mehmet bey, rica ederim. Begendiginize sevindim. Yeni bir ceviri daha yapiyorum, umarim digerleri kadar faydasi olur.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Son dönemde her ne kadar çok yazı tur olmasada, yinede birçok genç yeni bisikletçinin bisiklete başlamasına vesile olmuş, almasına yardımcı olmuş bir site... İlla yazı değilde manevi anlamda bence bisiklet camiasına çok katkısı olduğunu ve bu katkının forumda halen devam ettiği kanaatindeyim.

Benim gözlemlediğim son zamanlar da acayip bir hava esiyor.

Misal ben bir konu açıp şöyle bir soru sorsam, "Shimano 105 set ile Ultegra 6800 arasında ne gibi farklılıklar vardır, ağırlık, performans vesaire."

Karşılığında şöyle cevaplar alacakmışım gibi geliyor. Haftanın 2-3 günü bisiklet sürüp toplam da 80-100 km. yapan adama 105 bile fazla, senin neyine gerek Ultegra!

Lafım kimseye değil, bunu kimseyi kırmak yada yermek için yazmadım. Sadece forumdaki hissettiğim hava bu şekilde. Bunu ifade etmek istedim.

Saygılar

Yazılanları tek tek gün içerisinde defalarca okudum ve tekrar aynı şeyleri dile getirerek ya da alıntı yapmadan fikirlerimi paylaşmam gerekirse genele bakılırsa gün içerisinde "serbest kürsü" denen bölümün çok fazla hatta açılan konular baz alındığında grafiksel olarak bakılırsa daha daha aktif ve gereksiz konularla dolu olduğunu görmek mümkün. Forum bisiklet forum konularbambaşka havadan, sudan... Tamam o da lazım ama öncelik olarak bu platformun neyi hedef aldığını ve neye hedef sağladığınıda bilmekte yarar var. Hadi araştırılmadan tekrar ve tekrar edilen sorulan, konuları geçtim ben burada amaçsız, mantık dışı konular gördüm. Düşünün bir insan adı belli olan bir Ptt şubesi için hangi ilçeye bağlıdır diye konu açar mı? Evet ama elinin altında internet olduğu halde malesef açıyor ve 2dk bulacağı çözüm için bir çok insanın ilgisini, zamanını aldığı gibi forumda daha başka sorunları olan insanlara da mani oluyor malesef. O yüzden site yöneticileri, moderatörler hoşnut olsun olmasın, sitenin arka işleyişini bilmem ama kullanıcıları daha uyarır biçimde bir sistem geliştirmeli, olmuyorsa gün içerisinde aktif olabilecek yetkili ve bilgili moderatörleri arttırmalı, polemikler büyümeden uyarılar yapılmalı, gerekirse mesajlar kaldırılmalı diye düşünüyorum. Öyle anlar oluyor ki tartışma birden alevleniyor ve ilgilenecek yetkili bulunamadığından sabahın erken saatlerine kadar tansiyon artıyor, insanlar kızıyor, haksızlığa uğruyabiliyor ve haliyle de küsebiliyor ki olaya da bu çerçeveden bakmak gerek diye düşünüyorum.

*Yönetici arkadaşlara da ilgisiz dediğim yok yanlış anlaşılma da olmasın lütfen sadece sayıca arttırılırsa hem forum için, hem iş bölümü açısından sitenin işlenilebilirliğine dair pozitif bir gelişme olacaktır diye düşünüyorum.

@Dogukanaksu

Bu konuda şunu söylemek istiyorum. Uzun süredir yönetici değilim, muhteşem(!) bisiklet bilgim yüzünden de yönetici değilim :). Çevrimiçi olduğum süre fazla olduğu için yönetici olduğumu düşünüyorum :). Gün içinde iş yerinde forumu kontrol etmek çok sorun olmuyor benim için. Ama Doğukan'ın bahsettiği konuda şunları söylemek istiyorum, mesajların kaldırılması konusunda bazı arkadaşlar çok hassas. Neredeyse hakarete varan cümleleri olmasına rağmen mesajı kaldırıldığında özel mesaj ile "bu nasıl bir despotluk, burası özgür bir ortam, istediğimi yazarım, sen kim oluyorsun" gibi mesajlar alabiliyorum. Bu yüzden doğrudan hakaret veya aşağılama olmadıkça kaldırmamaya çalışıyorum mesajları.
Veya farklı bir durum olarak üst üste benzer konular açan arkadaşlar oluyor, onları da uyarmama rağmen yaptıkları işin normal olduğunu düşünüp aynen yapmaya devam ediyorlar. Kişisel algılanmasını istemediğimden ve gerçekten çok despotça hareket etmemek için üye yasaklama yoluna da gitmek istemiyorum. Bazen ne yapacağımı gerçekten şaşırıyorum :).

Bir de şunu söylemek istiyorum genel olarak; eğer bir mesaj ile ilgili gerçekten sorun olduğunu düşünüyorsanız lütfen kendiniz müdahale etmek yerine mesajın sol alt köşesindeki "Mesajı yönetime bildir" butonunu kullanınız.

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Bu konu aslında foruma dair bir serbest kürsü, bir özeleştiri, çözüm arayışı amaçlı ve yapılan yorumların bazılarında ve atışmalarda görüldüğü gibi sorunların ne olduğuna dair örnekleri kendi üreten bir dinamik yakalamış gibi geldi bana.
İlk olarak insani etik, internet etiği ve forum etiği kontrol edilebilmeli ama bu çok zor bir şey. Bunu herkes kendisi özeleştiri yaparak sağlamalı. En kolayı; "kendinize yapılınca hoşlanmadığınız şeyleri başkasına yapmayın" klişesinden harekete geçmek :)
Sanırım foruma bir şeyin arayışında iken rastlayıp, haberdar oluyor, içeriğini görünce üye oluyor çoğu kişi. Ancak foruma girince (özellikle genç kesimde daha çok rastlıyorum) kişiler internetle çok içli dışlı olmalarına rağmen, sorununa - sorusuna dair herhangi bir konu açılıp açıklama yapılmışmı kontrol dahi etmeden yeni konular açıyor. Bir de üzerine "ÇOK ACİL" ibaresi atip yarım saatte bir "GÜNCEL" mesajıyla zirveden kopmayanlar tadından yenmiyor :p
Sabit konularda ve daha önce tartışılmış konularda çok zengin içerikler ve doyurucu bilgiler var. Ama bunları incelemek yerine büyük bir kesim foruma dalıp bir soru atıp ihtiyacını görünce çıkmayı tercih ediyor. Yüzeysel bir bilgi dahi vermeden kendi adına bütün araştırmaların yapılıp cevapların sunulmasını isteyenler var. En çok yeni bisiklet alacaklarda görülüyor bu sendrom. "Bisiklet alacağım marka ve model fiyatları ile lütfen" "nerede kaca ne bulurum butce su" deyip bekleyenleri çoğu kişi görmüştür.
Az bilen, çok bilen, açılan konuya ilgili ya da sunulan soruna yeterli olan - yeterli olduğunu düşünen herkes kendince birseyler anlatmaya, yardımcı olmaya çalışıyor.
Bunlar elbette olacak. Olmalı!
Bazen bazı konu açanlara veya konulara yorum yapanlara kibarca hatırlatma ve duzeltme yapmak gerekli olabilir. Ancak bu maalesef bu şekilde yürümüyor pek çok kez. Herkeste bir alınganlık, agresiflik, fanatizm, "ben haklıyım" "sen benim lafımın üstüne laf söyleyemezsin" "sen kimsinki beni uyarmaya/düzeltmeye kalkarsın" havası hakim.
Bazı günler yazılanları görünce forumdan çok internet kafeden ergenlerin chat savaşlarına benzetiyorum olan biteni. Buıraya bilgi aramaya, bilgi paylaşmaya ve bunu ortak ilgi noktası olan bisiklet ve bisikletçiler konularında yapmak için burada olduğumuzu düşünüyorum. Madem ki böyle, ilgimizi çekmeyen veya sinirlerimizi zıplatan konu ve kişilerde yorum yapmayalım. Karşımızdaki seviyesini kaybediyorsa onun seviyesine inmeye gerek görmeyelim. Sinirliysek sinirimizi çıkarmak için burada konu ve adam arayıp dalaşmayalım. Bunları yaparak hem forumu hem forumdakileri meşgul ediyor küstürüyoruz.
Hepimiz insanız, hata yaparız, az bilir çok bildiğimizi sanırız, bildiğimizin yanlış olduğunun farkında olmayabiliriz, farkında olsak bile mazohist bir inatla tercihimizi öyle tutmaktan hoşnut olabiliriz. Ama kimseye sahip olduğumuzu, yaptığımızı, bildiğimizi dayatmak zorunda değiliz.
Herkes yanlış konu açabilir, yanlış yorum yapabilir, geçmişte hata yapabilir. Ama bir seviyeden sonra eski hataları ile yargılanmamalıdır. Yaptığı bir şey önüne konunca da alınmasına saldırmasına gerek yoktur.
Dil ve imla konusuna gelince; mükemmeli kovalamasakta dikkatli olmamız gerekli bence de. Neden derseniz; konuşurken mimiklerinizle, enerjinizle, karşınızdakinin ifadesinden anlaşılmadığınızı farkederek ifade değişikliği ile anlatmak istediğinizi aktarırsınız. Yazılı olarak bir seyi aktarıyorsanız, mümkün olduğu kadar düzgün ifade, cümle ve imla kuralları dahilinde aktarmaktan baska pek sansiniz yok. Yoksa dünyanın bisiklet konusunda en yetkin kişisi bile olsanız karşınızdaki sizi ancak anlaşılır şekilde yazabildikleriniz kadarıyla değerlendirecektir.
Bir de ortak nokta bisiklet ise kişilerin birbirlerine siyasi ve dini tercihleri ile yaklaşmaları, saldırmaları ve birbirlerini buna göre değerlendirmeleri ve iğnelemeleri hiç yakışık almıyor.
Bunlar da benim foruma ve forumdaşlara dair görüşlerim. Bunları yazarken kimseyi hedef almadım, yargılamaya kalkmadım veya örnek göstermedim. Genel olarak gördüklerim ve benim bu forum için olmasını umduğum önerilerim - beklentilerim sadece. O yüzden buradaki kelime, cümle veya paragraflardan kimse alınmasın veya satasmasın lütfen...

mehmetsunu bey, yorumlarınızın çoğunu gülümseyerek okuyorum, bazılarına katılmasam bile yine de kaleme dökmeyi iyi beceriyorsunuz, bu konuyu açmanız da yine ironik olup kendisi ile çelişiyor, yani konu kendi kendini çürütüyor gibi bir algı yarattı ben de, okuyana bir fayda katmadığı için... herkese iyi akşamlar :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Başka bir konuda bi arkadaş yazmıştı, tamamen katılmıştım ona. Şöyleydi;

Forumda gerçekten araştıran, birşeyleri bilen 3-5 kişi var. Onlar da aynı konulara 5 kere, 6 kere, 10 kere aynı cevabı verecek kadar sabırlı.
Fakat o kadar çok yeni kullanıcı, araştırmadan aynı konuyu açıyor ki, artık o kişiler de bıkıp cevap vermiyor. Cevap verenler ise, daha önce açtıkları konulara yazılmış olanı öğrenen kişiler ya da doğru bilgi vermeyenler...

Mesela ben kendi açımdan bir örnek vereyim;
Bana zaman zaman kullanıcılar, yorumlarımı beğenip özel mesajdan sorular soruyor. Olabildiğince yardım etmeye çalışıyorum. Vakit ayırıyorum, bazen onlar için araştırıyorum.
Ama öyle mesajlar geliyor ki...

Mesela arkadaş şehir ve yol bisikleti arasında kalmış. Kullanım tarzını söylüyor, ona göre -atıyorum- diyorum ki yol al. Adam diyor işte şehir alsam şöyle olmaz mı, biri şöyle dedi başka biri böyle dedi.
Kardeşim diyorum benim düşüncem bu. Yol bisikleti yeterli senin için. Ama diyor şöyle böyle öyle falan filan.
E madem benim fikrimi kabul etmeyeceksin, kendi aklındakini benden duymak istiyorsun, bana neden soruyorsun...

Ya da, yine burada oldu.
Bi arkadaş bisikletine bir parça almış. Opsiyonel bir parça, olsa da olur olmasa da.
Dedim hayatta kullanmam. Çünkü benim bisikletten istediklerime karşı bir durumdu. Yol bisikletine dişli lastik takmış gibi bişey, bana göre.
Neymiş efendim nasıl öyle söylermişim. Adamın aldığı parçayı nasıl kötülermişim.
Kişi foruma konuyu kendi tercihini onaylatmak için açmış. Ben kullanmam diyince de bozulmuş, beni eleştiriyor.

Neyse, ben de içimdekileri döktüm, mutluyum :D

Geri