Scudo Sports

Mudanya'da feci bisiklet kazası

Mtt

Aktif Üye
Tepki
108
İsim
Mücahit
Bisiklet
Kron
Bursa'da dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada, bisiklet sürücü kanlar içinde yerde kaldı.Kaza, Bursa'nın Mudanya ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mudanya ilçesinden kent merkezine gelmekte olan bisiklet sürücüsü M.Ç öndeki otomobilin kendisini fark etmemesi sonucu arkadan çarptı. Otomobilin arka camı kafasını çarpan M.Ç, kanlar içinde yerde kaldı. Çevredekilerin yardımı ile yol kenarına alnına yaralı, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

(link)

Dosyalar

• IMG_8867.JPG
    IMG_8867.JPG
    139,3 KB · Okunma: 462
  • IMG_8866.JPG
    IMG_8866.JPG
    103,1 KB · Okunma: 437
  • Beğen
Tepkiler: ayhandeniz71
Scudo
Şimdi benim aklıma takılan konu kaza nasıl gerçekleşmiş fotoğraflardan görüldüğü üzere; bisikletli arkadaş araca vurmuş, belki araç ani fren yapmış ama yeterli fren mesafesi bırakmayan bisikletli arkadaşımız da kabahatli aracın hava boşluğundan yararlanma maksatlı takın takip olabilir. Geçmiş olsun umarım ciddi yaralanması yoktur.

geçmiş olsun durumu nasıl mış?

Görüntü pek hoş değil ama inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur dostumuz. Çok geçmiş olsun :/

Bisiklette takip mesafesini iyi ayarlamak ve öndeki araçla aynı fren mesafesine (özellikle ani frenlerde) sahip olmadığımızı akıldan çıkartmamak lazım.

Ben de Barbaros yokuşundan aşağı inerken ışıklarda bir taksiye arkadan çarpmıştım. Şükür ki benim kaza tampona girip hafifçe havaya kalkarak son bulmuştu.

Kesinlikle dikkat etmek lazım dallama , maganda ,kazma ne ararsan var trafikte

Neyse ki ciddi bir durumu yokmuş,çizik ve kesiklerle atlatmış.
Ilginç olan sürücünün bir kadın olması.O yolu çok sık kullanırım.Özellikle hız yapan çok sürücü var.Anlık bir karar,bir hamle böyle kazalara neden olabiliyor.Genç kardeşimiz yurtdışından yeni gelmiş.Yol bisikletinde yetenekli ve geleceği olan bir sporcu.Umarım en kısa sürede iyileşip yeniden yollara döner.
Tabi kazanın yasal süreci ne olacak,karar ne çıkacak merak ediyorum.

@cazci aynen abi ani kirma oldugunu tahmin ettm bende. Trafikte gidiyorsak asla risk almamak gerek. Aniden yola atlayan yayalar bi tehlike , aniden saga sola donus yapanlar ayri tehlike.. Ama en buyuk tehlike bisikletci egosu

Çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir.

Kotu bir tablo,,muhtemel kafa travmasi var..umarim sakat birakmaz.gecmis olsun.
Trafik malesef bisikletliyi yavas giden tin tin suren hemen durur yav ne olacak onune atlayim bisey olmaz mantigiyla hareket eden suruculerle dolu.daha bu sabah kocamaaan doner kavsagin icinde en sagdayim, sag tali yoldan arac surucusu haldur huldur geliyor, hatta denizli belediyesi bu kavsaklardaki gecis ustunlugune riayet edilsin diye kavsak icine girecek yonlere buyuk kasis yapti, yani hizli girerseniz araciniz havaya zipliyor..adam buna ragmen kavsagin ici dolu olmasina ragmen ve ben dahil araclar hareket ediyo olmasina ragmen arabanin burnu kavsak icindeki sag cizgiyi asip onume dogru giriyor..la duracan duracan diye bagirdim..1 metre daha surse beni ezecek..hizimda 25 lerde yani..trafik akiyor..
Diyecegim olan olduktan sonra vah su olaydi ah boyle yapaydik care etmiyor..dikkat edelim arkamizi kollayalim.hiz yapmamaya calisalim..sehirler arasi yolda abansak sorun degilde..sehir ici ana ve ara yollarda farkedilmiyoruz..yada onemsenemiyoruz..tekrar cok gecmis olsun.

Dün 18:00 feribotuna giderken geçtim bisikletle oradan. Çevre yolundan feribota sapınca sert bir iniş var. Bursa şoförlerini tanıdığımdan frenlere asıldım, ağır ağır indim.

Cumartesi eskişehir'e gittik yalova üzerinden. Dönüşü dün mudanya'dan yapmaya karar vermenin pişmanlığını o kadar fazla yaşadım ki. 30 küsür saat içinde 400 km'ye yakın yol yapıyorsun, yaşadığın en büyük tehlikelerin hepsini bursa içinde yaşıyorsun.

Bursa kadar bisiklete uygun olmayan, şoförleri bisiklete saygısız şehir görmedim. 4 yıl da kaldım, az çok gözlemim var.

Gerçi bu olay nasıl yaşandı onu da bilmiyoruz. Eğer arabanın arkasında, fren mesafesi olmadan seyrediyorsa bisiklet, suç ondadır.
Bakın, hatasız olsak bile karşı tarafın hatasının canımıza mal olacağı bir taşıtı kullanıyoruz. Bu sebeple hem kendimiz hatasız olmalı, hem de karşıdakinin hata yapabileceğini düşünerek davranmalıyız.

Arkadaşa geçmiş olsun.

Bir de not düşeyim.
Kaza geçiren arkadaş için demiyorum bunu. Bisikleti performans için sürenlerde bir problem var. Performans, 0.2 yüksek ortalama için tehlikeyi göze alıyorlar. Virajları karşı şeridin bile içinden alanlar var. Bu ne cesaret? Bu kadar hırs hem kendilerine, hem de altında kalacakları arabanın sahiplerine zarar.

@hashus1099

Evet Bursa büyük şehir ve trafiği yoğun. Şöforler çoğu saygısız.
Bisiklet yolları da her yerde yok.
Ancak söylediğiniz Nilüfer Belediyesi nin özellikle bolca bisiklet yolları olan kesimleri için geçerli değil.

Ancak Bisiklet yollarında da yayalar saygısız. Mavi zemin beyaz şerit boyalı ve bisiklet işaretine rağmen yayalar işgal ediyor orayı da.:confused:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Abi çok geçmiş olsun inşallah bir şeyin yoktur benzer bir olay benimde başıma geldi ama ben yavaş çarptığım için hastanelik olmadım ama ön teker baya bi yamuldu böyle insanlar ne zaman akılanacak acaba :mad::mad::mad::mad:

Geçmiş olsun. Rabbim hiç birimize kaza bela vermesin.

• Beğen
@MttBuna iki tekerliler dahil

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Geri