Arkadaşlar. Elimde ng 650 v-brake var. şehir içinde kullanabilmek için ince lastik takmayı düşünüyorum. İnce lastik takmam için jant ve iç lastiğin değişmesi gerek mi ?
janta ve iç lastiğe gerek olduğunu zannetmiyorum .. ve fazla incelikte jantınızın ömrü için iyi olamayabilir .. bence şehir içinde 1,75 kalınlık normal
bende eskiyen dişli lastiğin yerine 26X1.95 düz lastik kullanıyorum. çok farkediyor. yalnız lastik havasını 40 tan aşağı vurma. düz lastikle bisikletin hafiflediğini hissediyorsun.
Madem ince lastiğe geçiyorsunu ucuz yollu lastikler yerine bütçenizi biraz daha zorlayıp maxxis overdrive gibi bir lastik alın. Üzerinde nylon yazan lastiklerden uzak durun derim. Yolu kavramıyor çünkü. Ayrıca 1.75'in altı mazgallarda sorun çıkarabilir.
vittoria randenour 26x1.50 lastik aldım, geçenlerde 35km lik bir turda ağırlıklı kuru zeminde çok memnun kaldım, yolu kavaraması ve akıcılığı gerçekten iyi bir lastik ve çok memnunum. Decathlonda satılıyor istersen bir incele...
Yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum ama bisikleti aldığımda mtb kalın lastik vardı, daha sonra 1.50 lastik aldım, iç lastiği janta sıkıştırmadan koydum içine, şu an bir problem yaşamadım o şekilde 60km ye yakın yol yaptım...
kullandığınız iç lastik de Minimum ve Maximum değerleri vardır ama 1.50 sorun olmaz ben 1.35 de iç lastiği değiştirmiştim. O da ideal değerlerde olmadığı için