Scudo Sports

Mtb mezarlığı

@uğurcan gültekin
Uğurcan bey;
İnsanları seçimlerinden ötürü eleştirmekten ziyade,seçimlerini yapma aşamasında doğru yol gösterme çabası sözkonusu.Her gün en az On kişi bisiklet seçimi ile ilgili soru soruyor,mesele bu.Üstte linkini verdiğim arkadaş resmen her bisiklete her yolda binilir deyip çıkıyor işin içinden.Değilse amacımız bilinçli seçimleri eleştirip "Neden MTB alıyorsun" sorusunu sormak değil.Size de sağlık ve esenlik dilerim.

Scudo
@uğurcan gültekin

Turunuz çok güzel az önce baktım fotoğraflara ve yazılarınıza...
Sırf böyle güzel doğal ortamlarda takılmak için bir MTB alacağım ileride.kim bilir belli mi olur belki beraber gezeriz..
Fakat yanlış anlamazsanız bir noktayı hatırlatmak istiyorum,
Söyledikleriniz doğru şeyler bence de ama konu sanki insanları yargılamak üzerine değil de daha çok doğru seçimleri yapmalarını sağlamak üzere bir hareket gibi geldi bana...

@serhat toy

kesinlikle haklısınız. bende insanları yargılamadan başka bir gözlede bakış açısı sunmaya çalıştım. şu bir gerçekki çoğu insan kara düzen binmeye çalışıyor. hem bisiklet seçimleri kara düzen hemde biniş teknikleri hemde antreman şeklilleri kara düzen. ve bu kullanıcılar maalesef kendilerini uyaranı ise önyargısı ile yargılıyor.

beraber sürme arzunuzu aynı şevk ile karşılıyorum.

selam ve dua ile

Saygıdeğer arkadaşlar MTB yada Yol bisikleti konusunda yazdığınız bu açıklamalar kayda değer açıklamalar. Çok uzun olan yazıları okumadım ama şehirlerimizin şartlarına göre bana göre en verimli kullanılacak bisiklet gene MTB tibi bisiklettir. MTB tipi bisikletle her tarafa girip çıkabiliyorsun. Yol bisikletinde ise bir çukura girsen için sızın sızın sızlayıp duruyor. Kalın tekerleğinden dolayı sürmek belki yol bisikletine göre daha fazla yorucu olabilir ama bana seçme hakkı tanısalar MTB derim.

@Kaşif

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=87676
verdiğim link eskişehir kütahya turumuz. 212 kmlik bu turun 72 km si iyi asfalt kalanı ise kaplama yol ve bu kaplama yollarda yol bisikleti kullanmak tam bir eziyet oluyor. benimde seçimim MTB den yana. ama MTB sini balkon süsü olarak kullananları anlayabilmiş değilim. konuyu açan kardeşimde bunu irdelemek istemiş, kişileri bilinçli seçime davet eden bu yazıyıda gönülden destekliyorum

selam ve dua ile

Hindistanda Pakistanda Çin'de şehir bisikletleri kullanılıyor (Belli ki hepsi akıldan yoksun) Amerika ve Kanada her bisikleti kendi alanında tercih ediyor (Onlar zaten ne bilir ki) avrupa da MTB yi off road 'un dışında şehirin içinde asla göremezsiniz (Avrupalı bizden iyi mi bilecek) Bütün Dünya yanılıyor beyler.Bizden iyi mi bilecekler...Biz ne diyorsak o
Bu mudur arkadaşlar? Konuyu başlatırken özenle seçtiğim cümlelerden bunlar mı çıktı? Şehirlerimizin şartlarına göre MTB diyen genç arkadaşım ,Batı'yı geçtim.Yollarımızın şartları Hindistandan Pakistandan Çin'den daha mı kötü de orada bile MTB yollarda yok? Çin'de bir bisikletin 5 Amerikan doları olduğunu biliyor musunuz? Hindistanda bisiklet su fiyatı neredeyse almayanın kafasına atacaklar.Çocukluğumuzun geçtiği 60 lı yıllarda şehirlerde yol diye bir şey yoktu.Şimdi Ankara'nın gecekondu mahalleleri Çankayadan daha düzgün yollara sahip.Bazen uzun yazıları okumak,dahil olduğunuz konu ile ilgili görüş bildirmek açısından önemli olabilir.MTB nin hakkını veren Uğurcan kardeşimi de ayrıca kutluyorum.

alt ve orta seviye kullanıcıların mtb tercihi fiyatlardan dolayı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü düzgün bir yol bisikleti mtbye göre daha pahalı

• Beğen
Tepkiler: TakkeliBoys
Bu konu çok doğru.
Ben hem scott sub city bike a hem de scott scale mtb ye biniyorum. Sub ortaköy sarıyer arası günlük antremanlar için, scale mtb ise yarışlar, belgrat orman, yıldız parkında gezintiler için. Arkadaşlarımın tümü Mtb aldılar ve onlarla yolda birlikte bisiklete binmek bir azap, Mtb ye ne yapsan city bike gibi gitmiyor. Hepsi de keşke city bike alsaydık diyorlar. Şu an sub city bike ı yazlıkta bıraktım ve scale ile boğaz sahilinde gezmek traktör kullanmak gibi geliyor. Tamam yol bisikleti şehir içinde kullanması zor ama Scott sub, sporster gibi 28" 700 cc lastikli modellere binmeden bisiklet seçiminizi yapmayın derim.

Konu çok yerinde, doğru olmuş ve mutlak bir sorun ortaya dökülmüş,bu noktada kişinin kendisini tanıması nerede ne şekilde bisiklete bineceğini bilmesi gerekiyor, bende zamanında (bundan 7 sene evvel) günün trendine ve tavsiyelere uyarak mtb almıştım,ancak aldıkdan sonra hata olduğunu anladım, nedeni de malum,hemen yol lastikleri takıldı, olaya bakınca asfalt dışına çıkmıyorum zaman zaman da hafif arazi, üstelikde yaptığım iş resmen hamallık,bunun üzerine amaca uygun olarak bir city bike aldım farkı gördüm.

Ben de MTB nin gereksiz/yanlış yere yaygın tür olduğunu düşünüyorum.
Çevremde rastladığım bisikletlileri gözümün önünden geçiriyorum...
Küçükler-gençler olsun, kısa boylu yetişkinler olsun fazla doğru seçenekleri yok. bisiklet almak istediklerinde heryerde varsa yoksa MTB ...
Boyu müsait yetişkinler içinde , bisiklete yeni başlamış acemiler yada yeterince güçlü olmayanlar yada yaşlılar sürerken bile ayaklarını hemen yere koyabilmek istediklerinden yine kısa boyluların tercihlerine yöneliyorlar.
Diğer taraftan da çevremde bisikletin iyisine-kötüsüne bakmadan -hatta kendine büyük bile olsa- ulaşım veya gezi amaçlı yol-şehir bisikleti kullananlarda az değil.

Eğer hakikaten birisi için MTB tercihi yanlışsa bence kabahat satıcılarda , pazarı MTB ile doldurdukları için ...

Ben Kütahya da yaşıyorum ve doğru seçim yaptığıma inanıyorum. Yollar gerçekten berbat, heryeri köstebek gibi kazıyorlar sonra yamıyorlar çukurlu tümsekli oluyor kimi yerler patlıyor. öyle bir kasisler var ki neredeyse küçük bi tepecik olmuş üzerine çık manzara seyret :( Ben de aldım bi mtb haifi arazi uyumlu yol lastiği taktim ve gerçekten tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Ben mtb alırken sırf mtb olsun diye almadım üzerinde değişiklik yapıcamı düşünerek aldım. Şehir bisikleti de bana göre değil biraz agresif bir sürüş yapım var.

• Beğen
Tepkiler: mustiguzel
yol bisikleti kullananlar mutlaka arada MTB kullanmıştır ne olduğunu bilir ,
ben çok sürdüm biliyorum...
MTB yi savunan dostlar kızmayın, hiç yol bisikleti denediniz mi?
ah bir imkan olsa hele de cyclocross deneseniz, bence çoğunuz MTB ye olmasa bile en azından 26"e bir daha yaklaşmazsınız.

Ben istisnai bir bölgede oturduğumu düşünüyorum,
Bizim mahallede (küçük çocuklar dışında) genelde yol bisikleti görüyorum.. mtb sadece öğrenci olup DEÜ'ye gelip gidenleri gördüm...
Mesela mahallede elektrik ve tv vs. gibi işlere bakan beyaz saçlı eski tip güneş ışığıyla rengi koyulaşan gözlüklü, siyah kot giyen beyaz tenli bir amcamız var,fit adam 1 kilo fazlası yok ve siyah güzel kadroya sahip,siyah deri gidon sargılı bir yol bisikleti var...

Bizim bakkal Hakan ağabey'in yol bisikleti var eski kadro ama alexi rims falan geliştirilmiş bir bisiklet..O adamdaki baldırı alt baldırı kimsede görmedim diyebilirim...
Hakan ağabey'in arkadaşı var bir tane ondada gözüm kalan bir gazelle olympique var... bisiklet kuş tüğü. kaça aldığını söylesem diliniz uçuklar, market bisikleti alamazsınız o fiyata... :)

Bir de yan sokakta oturan arada güneş gözlüğünü takıp gezintiye çıkan bir amca var, tanımıyorum kendisini.. :)

Velhasıl böyle...

@Ayhan Cihangir
"Biraz agresif bir sürüş tarzım var" diyorsunuz ve MTB ile agresif olduğunuzu düşünüyorsanız 53/11 kombinasyonlu bir yol bisikletinin finalini izlemenizi öneririm.Değilse tercih sizindir ve sadece saygı duyulur.

Bu gün sahur'a kadar açığım ve konumun takipçisi olacağım.

Bende gidip geliyorum MTB mi Şehir mi diye.MTB agresif görünüşlü Şehir bisikleti nazik görünüşlü.Gönlüm Şehir bisikletine gidiyor ama Agresif ve sert cizgileri yüzünden MTBye karar kılmıştım..%97 Asvaltta kullanacagım bisikleti

Ayrıca bu konu sapmaya başladı sanki ve konuyu açan Derya beyin de başlık seçimi tartışılır. Doğru bisiklet seçimimi yapıyoruz diyosunuz ama her yazınızda MTB yi kötü bişeymiş gibi gösteriyosunuz. MTB mezarlığınızdan kastınız çift amortisörlü 20 kg lık traktörlerse evet heryerde dolu bunlardan ama iyi bir mtb alan bir kullanıcının yanlış bir karar verdiğini düşünmüyorum. Ayrıca mtb de yaptığım agresif hareketleri kesinlikle yol bisikletinde ve bu yollarda yapamazsınız.

@Sefa Ayrılmaz
% 97 asfaltta bineceksin ve agresif duruşu sebebiyle MTB alacaksın.Yani daha uzun bir süre neler kaçırdığını bilemeyeceksin demektir.Asfaltın hakkını MTB veremez.% 3 ,% 97 den büyük değildir.

@Ayhan Cihangir
Uzun yıllardır MTB kullanır,çok ta severim ama off road da,yolda değil.Dikkat ederseniz tüm tartışmaların merkezinde yollarda MTB kullanımı var.Yaptığımız şey her bisikleti doğru yer ve konumuna oturtmak o kadar.MTB ye laf etmek ben dahil kimsenin haddi de değil,zaten yapmıyoruz da.
ve Evet! konu başlığım tartışılır.Amacımız bu zaten:Tartışmak.

Geri