Bugün bisikleti ilkokul-ortaokul seviyesine karne hediyesi gören zihniyete böyle bir tartışmaya gerek bile yok. Bilen insanlar için tartışacak olursak açıklayayım; yolların bozukluğu bir sebeptir ama en büyük etken insanların 2-3 bisiklet alabilecek durumunun olmamasıdır. 15 senedir bisiklet kullanıyorum. 400-500+km lik turlarda yaptım,downhill parkurlarına da girdim, 8sene yol bisikleti yarışlarına da katıldım,5-6sene dağ bisikleti yarışlarına da... Ama hayatım boyunca tek bir bisikletim oldu.Dağ bisikletiydi yol bisikletimin filan olmasını hep istedim hala da isterim ama dağ bisikletiyle o kadar şey yaptığım için hiçte şikayetçi değilim. Siz neden şikayetçisiniz onu da anlamıyorum. Millet bunu tercih etti diye ağlayalım mı ne yapalım yani. Demek ki neymiş doğruyu bilen bile parası olmayınca alamıyormuş...
Yoksa benim bu bilgiye ve ihtiyaca göre şu anda en az 8 bisikletimin olması gerekirdi...AMA TEK BiR DAĞ BİSİKLETiM VAR SADECE.
Bugün ihtiyacı olanlar hep öneri için yanıma geldiklerinde bende ihtiyaçlara yönelik önerilerde bulunuyorum hep. Adam genelde uzun yola çıkacaksa bile haftada bir kez dağa çıkacağını (belirttiği parkurlar hiç bir yol,şehir,tur bisikletinin kaldıramayacağı nitelikteyken) söylüyorsa ne önerebiliriz ki başka? Yol bisikleti al dağa çıkma mı diyelim...
Lütfen üslubumu saygısızlık algılamayın konuşuyor olsak ta aynı şekilde anlatırdım derdimi...