Scudo Sports

Mtb mezarlığı

Öncelikle konuyu açacak uygun bir yer bulamadığım için ve konu seçimlerimizle alakalı olduğu için bisiklet seçimi bölümüne açtım konuyu.

Forumda ve bisiklet kullanıcılarının arasında MTB bisikletlere karşı gereğinden fazla (Aslında gereği de yok diye düşünüyorum) ön yargı olduğunu düşünüyorum. "MTB'cilere sinir olduğum için onlar selam vermedikçe selam vermiyorum." gibi bir yorum da okuduktan sonra bir MTB kullanıcısı olarak çok üzüldüm. Hepimiz bisikletlerimizi seven, kendine göre bisiklet seçmeye çalışan insanlarız. Tamam belki MTB'ler çoğu zaman asıl amacı dışında kullanılmakta fakat bisiklet türünün seçimleri konusunda kimse kimseye önyargılı olmamalı diye düşünüyorum.

İnsanlar MTB'nin şeklini beğenmiş almış olabilir, bisikleti sert kullanan ve arada bir de dağa bayıra çıkacak olabilir. Yani birçok neden olabilir. MTB'lerden bu kadar nefret edilmesinin, kişilerin bu kadar eleştirilmesinin sebebini anlayamıyorum arkadaşlar...

Scudo
@nevzatsercanoktay Ben MTB şeklini hala beğenen yol bisikleti kullanan biriyim. Yukarıda yazdıklarınıza katılıyorum. Bunun temel sebebi toplumdaki insanların birbirini ötekileştirmesi hastalığıdır. Sanki ayrıcalıkmış gibi gözüken bir hava estirmeye çalışmak veya dağ bisikleti özelinde konuşulan "asfaltta sürmek hamallıktır" anlayışı yüzünden insanların bir an düşünüp ben hata mı yapıyorum demesi beraberinde böyle anlamsız durumları doğurabilir. Oysa dağ bisikleti sürenlerin ayrı, yol bisikleti sürenlerin ayrı bir zevk aldığı kesindir. Her ne kadar dağ bisikletleri amacı dışında kullanılıyor olsa bile yol bisikletlerine nazaran daha geniş bir ürün yelpazesine sahip ve fiyat konusunda daha esnektir. O yüzden birbirimizi çok ötekileştirmemek gerekli.

Haklısınız, ancak Türkiye mtb mezarlığıdır.

Kesinlikle hocam . İnsanlar kendilerini farklı ve ayrıcalıklı olduklarını düşündükleri yerlere koyma çabasına giriyorlar. Ama bunu yaparken karşılarındaki kişileri üzdüklerinin farkında değiller

Biletine 100 lira verip maçın sonucu ne olursa olsun cebine tek kuruş geçmemesine rağmen altı üstü bir futbol maçı için birbirlerini bıçaklıyor bu insanlar. MTB'cilere karşı bu kadar aşırı ve gereksiz bir tutum sergilenmesine hiç ama hiç şaşırmadım.

mtb şeklini sevemedim gitti ben de... hatta amortisörlü olması bana bisiklet olmadığı gibi bir his bile veriyor. motor gibi yani...
bu söylediklerim tamamen bisikletle alakalıydı.

bu bisikleti sürenlere ise hiçbir önyargım yok. selam verebilirim :D
belki birkaç mtbcinin şımarıkça hareketinden ötürü, bazı yolcu veya şehirciler mtbcilerin hepsine karşı bir önyargı geliştirmiş olabilirler.
mtb de şımarıklığa müsait bir alet ama yani :kptmya:

Yazınızda haklısınız. İsteyen istediği bisikleti seçmekte özgürdür, lastikleri dişli diye, amortisörü var diye ya da kadro yapısından dolayı şehirde düz yolda gidemez diye bir kaide yok. Eminim burada MTB karşıtı SUV araç sahipleri de vardır çoğunluğu şehirde kullanan. :)

@Gixxer Hocam dediğiniz gibi gereksiz bir fanatiklik var ülkede her konuda böyle. Bir şeyi karşı karşıya getirmek birini a'ya birini z'ye koymak içgüdüsü oluşmuş artık insanlarda

mtb ve enduro arasında ne fark var arkadaşlar. bence enduro bisiklet biraz daha güzel görünüyo

Hocam fark olup olmaması pek de önemli değil zaten enduro kullanan da yol kullanan da mtb kullanan da kendine en uygun bisikleti. En güzel bağı kurduğu bisikleti alır zaten. Bunun yargılanmasının gereksizliğinden söz ediyoruz zaten yoksa farkların çok da önemi yok

konumun da mtb mezarlığı adlı konuya taşınması çok saçma. Ben apayrı bir durumdan bahsederken eleştirdiğim şeyin içine atılmış mesajlarım....

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege ve DKN
Mtb 1 yil kullandiktan sonra cross a gectim ve dunya varmis dedim mtb selamda veririm severimde ancak herkes dagda bayirda kullanacagim diye aliyor ve ne yazikki hep sonu husran ben 1 sene boyunca asfalt disi tek yerde kullanmadim...mtb sevenler suna aldaniyor bizler gosterisi severiz ve gercelten 29 mtb harika duruyor bunu herkes kabul etmeli ama ben mtb surerken diger arkadaslar city yada cross kullaniyordu ve yetisemiyorfum su an ise hep yanyanayiz herkes bahsetmis mtb yolu inanilmaz tutuyor zaten gorevi o yoku tutmak...bu bir tercihtir ama sunu unutmayin sadece tum bisiklet cesitletine bakin mtb diye yola cikmayin gorun arastirin videolari izleyin ve karar verin..yoksa bisiklet suren herkese saygimiz sevgimiz sonsuzdur...arabayla olsun bisiklette olsun herkesi selamlarim...

Tabiiki herkes kendine en uygun bisikleti seçiyordum. Seçimler sonradan değişebilir o ayrı

mtb, enduro, fat bike.. bunların hepsi güzel bisikletler ön yargı varsa bu kötü bir durum. zira ben fat bike'da seviyorum. şuna bir bakarmısınız :)

http://fat-bike.com/wp-content/uploads/2013/07/borealis-fat-bike.jpg

Mtb kullanıcı doğaya aşıktır en azından ben öyleyim :) yolda karşılastıgım kaskı vs si tam olan herkeze slm veririm ve işim geregi yol bisikletleriyle yarışmayı çok severim 2 tekeri olan herşeye ilgim sonsuz ve ayrım yapmak anlamsız geliyor 2 tekeri olan herşeyle yarışırım.

Ben artık MTB'leri kötüleyenlerin bir kuyruk acıları olduğunu düşünmeye başladım. Misal sen bi kamyon para bayıl konfordan yoksun kal, sonra gelip ön amortisörümüze laf edip parke taşlı yollarda ve ya ani bir çukura girildiğinde eğer taytsız isen billurlara veda et.

Ayrıca hidrolik fren ve kalın lastik hayat kurtarır. Sen yokuş aşağı kaptırmış giderken belediye kamyonunun sulamış olduğu bir yol ile karşılaşıp önüne de aniden bir araba çıktığında bakalım durabiliyor musun?

@DKN bunu kim sevmez

@mrth
Yop bisikleti kullanicilari o tip durumlarda her zaman tedbirlidir kardesim, merak etme ;)
Ayrica yol bisikletinin keyfi rampa cikarken anlasilir. Inerken degil :)

tam bir aksiyon ortamı oluyor forumdaki dağ bisikleti ve yol bisikleti konuları. Örneğin trafikte hangi tür bisikleti kullanırsanız kullanın bize bizden başka değer veren yok öyleyken hala atışmalar sürüyor. Ben mtb sürüyorum bisikleti olan herkese selam veriyorum. Geçenlerde bir yol bisikleti grubu geçiyordu içinden 2 si hariç hepsi selam verdi herkesi aynı kefeye koymamak lazım. Elimdeki durumu bir düzelteyim kendi mtbmi resimdeki gibi ufak tefek değişiklikler ile yarı tur bisikletine dönüştüreceğim, artık yanına da fat bike, recumbent trike, bmx yada yol bisikletinden birini alırım duruma ve psikolojime bağlı :)

Geri