Scudo Sports

Mtb mezarlığı

Scudo
1. Anlam: Onur kırma, Onura dokunma.
El cevap: Hangi mesajımda senin onuruna dokunacak söz söylemişim? Tabii ki hiçbirinde. Sizin yanlış anlamalarınızı saymazsak tabii ki.

2. Anlam: Küçültücü söz ya da davranış
El cevap: Hangi mesajda var küçültücü söz ya da davranış? Sizin yanlış anlamalarınız dışında hiçbirinde yok.

Yukarıdaki mesajlarımda sizin yanlış anlamalarınıza yönelik ayrıntılı açıklamalar yapmama rağmen hala cahil cesareti ile yanlışı savunuyorsunuz.

Ya daha neyin derdindesiniz siz? Kardeşim derdinizi mertçe söyleyin derman olayım.

Yok hala hakaret var diyorsanız gidin mertçe beni hakaretten mahkemeye verin. Burada milleti benim aleyhime kışkırtmayın.
Benim veremeyecek hesabım yok.

@seffahcabbar

Amele, Allaha havale ediyorum vb. çok ağır şekilde kullanılmış, sen hiç sakıncası olmayan bir şeymiş gibi bunları savunuyorsun, asıl laf oyununu sen yapıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Speker
İfadeyi bağlamın içinden çıkarıp okuyorsunuz. İfade bağlamında içinde anlamlıdır. Önce onu öğren sonra gel kardeşim. Orada hakaret falan yok. SAPTIRIYORSUN!!!!

@seffahcabbar

ben de seni darwin'e havale ediyorum, doğal seleksiyonla senin gibiler 100 yıla kalmaz ortadan kaybolur umarım.

Ben anlamsız olduğunu söylemedim ve Amele, Allaha havale ediyorum gibi sözcük guruplarının kötü olduğunu da savunmuyorum, ama sen onları hakaret için kullanmışsın.

• Beğen
Tepkiler: Speker
Niyet okuma. Ben neyi ne anlamda kullandığımı belirtmişim. Sen "niyet okuyarak" benim söylemediklerimi bana yüklemeye çalışıyorsun ki buna provakatörlük, Trolllük denir. Açık ve net!!!!

Ben bir tek şeye cevap vermek istiyorum. Evet bende olması gereken yerde olması gereken bisikleti kullanılması taraftarıyım. Ama kanımca zorlamanın bi anlamı yok.

Soru şuydu şehir içinde mtb ye dişsiz lastik takıp dolananları allaha havale etmek ve bunları anlayamamak ;
Cevaben ; 4 adet bisiklet sahibiyim az çok bilinçli olduğumu düşünüyorum, bilimselliği savunurum. Ama benim canım o gün mtb me dişsiz lastik takmak istedi ve kaldırımlardan hoplaya zıplaya şehir içinde olanmak istedi. Kime ne? Ayrıca yoldada dişli lastikten daha iyi gidiyorum bundan da kime ne? Açıklama şu ki madem o kadar herşey bilimsel bu lastik üreticilerinde sorun var ki 26 lık dağ bisikletine incecik lastik üretiyorlar. Vay hiç bişeyden anlamayan lastik üreticileri diyorum o zaman! Ha yazın takarım ince lastiğimi çıkarım dağıma inerim kime ne? Yolda giderim kaldırımdan atlarım kime ne? Kışın takarım 2.2 lik dişli lastiğimi çıkarım istediğim yere sürerim gene şehir içinde bunda bir allaha havalelik ya da amelelik görmüyorum. Hem dağ hem yol hem katlanır bisiklet kullanıcısı olarak şunu diyebilirim ki, arkadaşlar kaymak gibi otobanda niye Murat 124 kullanıyorsunuz kullanmayın hepiniz Mersedes alın. Murat 124 e bmw lastiği yakışmıyor.

Sözüm meclisten dışarıdır. Sakin olup bisiklete binin gerisi kişinin özgüvenine ne yapmak ve nasıl binmek istediğine kalmış. Herkese iyi pedallar.

Ben seni güzelce uyarmaya çalıştım ama sen hâlâ ısrar ediyorsun vebali de senindir. Eğer amacın laf dalaşıysa beni daha fazla oyalama! Bakşa da bi şey demiyorum.

Bence konu cigrindan cikmistir maalesef...
Isteyen istedigini yapar, istedigine biner durumu bence gecerlidir.
Ancak:
Dogru olani bilmeyene ve arastirana aktarmak, bilinclendirmek esastir. Sonrasi maalesef kisinin tercihine kalmistir.

Sadece dogru ortam icin dogru bisiklet seciminde bilinclendirmek yetmez! Koruma ekipmanlari ve trafikte, sehirde kullanim kurallari konusunda bilinclendirmekte esas olmalidir.

Yoksa bir yerlerde birileri yazmisti ''kaldirimdan ucarak giderse, MTB ile surat denemesi yaparken olurse vebali ne olacak'' vb.
Yol bisikleti ile kaldirimdan trafige dalan veya 70 km hiza ulasmaya calisirken viraji alamayip bariyer veya karsi seritteki araca dalan arkadasta olebilir.

Kaldirimdan trafige ve/veya yayalara dalarak uculmaz!
KGM nin sitesinde de gorebileceginiz gibi bisiklet icin yerlesim yerinde yasal olarak max. hiz 30 KM/Saat, yerlesim yeri disinda yasal olarak max. hiz 45 KM/saattir.

(link)

11 yasindan kucuk cocuklarin bisiklet ile trafige cikmasi yasaktir.
Motorsuz bisiklette, karayollarinda diger arac ve yayalarla ayni sorumluluklara sahiptir. Bu kurallardan ayri olarak uymasi gereken kurallar kanunen acikca belirtilmistir.

Bu kurallara uymadiginizda hangi bisiklet turunu kullanirsaniz kullanin kendinizi ve baskalarini riske atiyor olursunuz.

Cift amortisorlu market bisikleti kullanan arkadas sagligindan oluyorsa, dogru bisikleti kullandigini zanneden ama kendisine kucuk veya buyuk gelen kadrolu bisiklet kullanan arkadas, ergonomik ayarlardan bihaber olan ve bu sekilde kullanan arkadasta en az onun kadar sagligindan olacaktir.

Dogru bisikleti dogru ortamda kullaniyor olmak konuya hakim ve dort dortluk surucu oldugunuzun, herseyi dogru yaptiginizin gostergesi degildir!

• Beğen
Tepkiler: Yunus M. ve Speker
IMG_20160426_173619.jpg IMG_20160426_173630.jpg
S.A arkadaşlar bisiklet forumda yeniyim, 3 hafta oldu bisiklet ile işe gidip gelmeye daha önce neden başlamadım diye çok kızıyorum kendime hafta sonları ve akşamları zaten sürüyordum ama iş konusu çok daha iyi bir fikir olduğunu anladım ve işe bisiklet ile gitmeyenlerin çok büyük bir spor ve özgürlükten yoksun kaldığını düşünüyorum. Gidiş geliş 35 km civarında geliş yarı yokuş yarı düz yol, giderken ise 2 seçenek var biri full iniş diğeri yarı iniş yarı çıkış ben genelde ikinci seçeneği seçiyorum daha fazla zevk almak için yokuş çıkmayı seviyorum, genel itibari ile köpekler herkese saldırdığı gibi bana daha saldırıyor tek farkı ücra yerlerdeki köpekler grup halinde saldırıyor ve bölgelerini terk etmeyene kadar peşimi bırakmıyorlar, bisikletten inip yürüyünce geri çekiliyorlar şimdilik böyle çözüyorum olayı artık herkese selamlar.

İmkanım yoktu, okuyamadım..

Dağ bisikleti derken burada ne kastediliyor?

- MTB geometrisinde olanlar?
- Kalın lastikliler? Kalın derken ne kadar "kalın"?
- Çift amortisörlüler?
- Her türlü amortisörlüler? (60cm kısa ön amortösörlüler bile..)

Bu ayrımı net olarak yapıp konuşmak daha doğru.. Gelgelelim spoiler vereyim: Şehir içinde MTB kullanımına yaklaşımım, bir yol bisikleti sahibi olarak şehir içinde yol bisikleti kullanmaktan farklı değil. Her ikisi de şehirlik kullanım için uygun değil.

Bir çok yol bisikleti sahibi (ben dahil) bana sorarsanız, yol bisikletinin hakkını veremiyor. Ama nedense yol bisikletine, MTB'ye verilen tepkiler verilmiyor. Herhalde daha yakışıklı olduğu için.

arkadaşlar merhaba, yaz yaklaştı ve birçok kişide olduğu gibi bizde de bir heves oluştu. kalıcı olmasını istiyoruz, inşallah da olur ve hevesle sınırlı kalmaz.benim siz tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim şu: başlangıç seviyesi olarak salcano ng650 v fren 27.5 alsak uygun olur mu. ya da bu işe doğru bir başlangıç için ne yapmalıyız. haftasonları istanbula yakın ormanlarda vb , bazen sahilde kullanacağız. 4-5 arkadaş alacağız. şimdiden teşekkürler.

Bu akşam 29luk MTB bisikletimle asfaltta 11-12km lik bir gezi sürüşü yapacağım, lastiklerim kalın ve dişli. Kimden izin almam gerekiyor yardımcı olur musunuz :acpsnr::acpsnr::acpsnr:

Burada MTB cilere giydiren birinin es kaza kendinde eşinde akrabasında bir 4x4 arac görürsem vay onun haline (ki emininm vardır birçok kişide)

Konuyu açan şahıs çok gerekmedikçe konu açmadığını söylemiş. Fakat açtığı konu çok gereksiz olmuş. Kilitlenip silinmeli bence.

@domino.tr Arkadaş konuyu özetlemiş bence :) Size katılıyorum..

dipnot : citybike kullanıcısıyım. ;) Fakat konunun üslubu haddini aşmış.

@H.T Sizede katılıyorum üstat. Zamanında bende hoş beş birkaç kelam söyledim fakat topa tutulduk :) Aman birileri duymasın bu yazdığınızı , sonra galyana geliyorlar..

@S.Emre DURMAZ Bugün alıntı yapmadan duramıyorum :) Emre üstat sizede katılıyorum. Açıkçası yazının nasıl yazılması gerektiğini bazı insanlara öğretir nitelikte bir yorum olmuş.

Merhaba arkadaşlar son bir kaç senedir bisiklet kullanma isteğim var. Okuldu derslerdi yoğun sınav dönemleriydi öğrencilikdi parasızlıktı derken mezun oluyorum hayırlısıyla. Aklıma estikçe dağ tepe dolaşırım ormanda yürümek hoşuma gider o yüzden aklımda hep dağ bisikleti alma düşüncesi var. Gerçi gidilecek rotaları düşündüğüm zaman yolların büyük kısmı asfalt olacak muhtemelen. Ama aklımda hep mtb var. Orta sınıf kilitlenebilir ön amortisörlere sahip kaliteli bir kadroya sahip bir mtb dağ rotaları için yeterli olacaktır tabi ama yakın mesafelerdeki şehir rotaları için yeterli olmaz mı ?

Profile bakıyorsun önde bisiklet arkada kitaplar gayet hoş bir görüntü ama yorumlara bakıyorsun hep bir bilmişlik, kimilerini küçük görmeler, sidik yarıştırmalar, en doğrusunu ben bilirimler... Uslüp desen çocuk azarlıyo sanki.. Ya hiç kitap okumamışsınız ya da hep boşa okumuşsunuz. Burdaki nerdeyse herkes nerde ne kullanılacağını az çok biliyor ne hakla kimin ne yaptığına, yapmak istediğine laf edebiliyorsunuz. Ne kadar komik olduğunuzu dışardan görmediğiniz belli.

• Beğen
Tepkiler: Adem Gül
@egebey3461 ön vites altusken arkaya deore takilan şehir bisikletleri mevcut. Örn: carraro sportive 227, sanirim bu sizin icin bir ipucu olabilir.

Bu iş "her zaman olduğu gibi" başka yerlere kaymayı başarmış. Aslında doğru anladıysam konunun açılış amacı "insanların yanlış yönlendirilerek MTB'ye yöneltilmesi" sorununa dikkat çekmek. Buna kesinlikle katılıyorum. Malesef ülkemizde insanlar "yine hemen her konuda olduğu gibi" bu konuda yanlış yönlendiriliyor. Kısaca kendi öykümden bahsedersem, bir model (alt sınıf) decathlon MTB'si aldım. Alırken de araştırdım (çünkü ben de bu satıcı yanlış yönlendirmelerinden bıktım) Enez'de yaz aylarında araziye de çıkabileceğimi düşünerek aldım. Ama diğer zamanlarda İstanbul'da şehirde de kullanıyorum. Suç mu işliyorum. (Tartışmak için yazmadım bunu yanlış anlaşılmasın) Aslına bakarsanız "insanlar bisiklet kullansın, bilinç oluşsun ve hatta satıcılar doğru yönlendirsin (bu konunun da açılış sebebi)" tartışılmalı. Bu "MTB'ye biniyor sanki down hill yapacak" (yapmadım), "bu carbon almış vaaayy" filan bana fazlaca gereksiz ve kısır tartışmalar gibi geliyor. İhtiyaç ve bütçedir esas olan.
Saygılar

Gecen bir araba forumuna girdim. Nasil yikiliyor ortalik!
''Abicim Ferrari alacaksin. Daga bayira gitmiyorsun, yollar super Ferrari!''
''Amma yaptin be birader, alirsin bir minivan, ailecek gez, bagaj genis esya falan tasiyacaginda, hem dizeller daha ekonomik. Cukur dolu yol, ayrica dur kalk Ferrari'ye mi binilir bu yolda''
''Arkadaslar bizim buralar hep daglik ama ben yeni acilan yoldan otobana gececegim. Sahilde basip piyasa yapicaz. Ferrari dusundum bizim buraya gelmez. Iyisi mi alayim bir Porsche Cheyenne dedim. Hem spor, hem dizel, hem alti yuksek, ABS seramik''
''Deli misiniz kardesim! Alin bir Land Rover Vogue her yola gelir :) Ama agir araziye vurucam derseniz Land Rover Discovery tek gecerim!''
''Abi bende LPG li Sahin var her ortama onunla gidiyorum ama... Bunu satip bende yola geceyim diyorum. Kredi ile kasarsam 2. el bir corsa alabilirim belki. Veya su eski model Lada jiplerden alsam hem yolda hem dagda kullanabilir miyim?''

Ne ilginc hayatlar tasalar var yahu diye dusundum bi an :)

Geri