Scudo Sports

Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama

MakRo

🤘Forever Metal🤘
Tepki
10.240
İsim
Alperen Atman
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Herkese iyi forumlar ve sağlıklı günler. Malumunuz çalışan kesim hariç herkes evde oturmuş durumda ve eğer kendinizi veya çevrenizi umursuyorsanız böyle yapmanız/yapmamız herkesi avantajına olan bir durum.

İş yerime sadece 500 metre gibi bir mesafede oturduğum için ve bazende şehir merkezine gitmelik bir single speed/fixed toplama niyetim vardı. Forumda gezerken @halil halil 'in attığı mosso monza single speed'i gördüm ve biraz daha gezince 58 ve 56 kadrosunun 350 liraya düştüğünü gördüm. Ertesi gün işten geldiğim sabah siparişi geçtim ve 1 gün içerisinde paket elime ulaştı. Gözüme küçük gelince yol bisikleti ile şöyle kabaca bir yan yana bakıp ölçtüm gözüme boş olunca küçük gelmiş. Proje belli cyclocross/grave/adventure/tur/macera siz her ne isim veriyorsanız. Malum bu gravel bisiklet konusu ülkemizde tam bir çıkmaz. "Bu açılarda gravel olmaz", "drop bar taktınız diye gravel olmadı" "fitness kadro en yakını" "gravelin amacı bu değil" vs. şeklinde uzuyor gidiyor ve çoğu zaman konu altında tartışmalar oluyor. Bir çok kişi corelli goat 2.0'ı bekledi hala bekliyor da, carraro dışında alternatif yok gibi duruyor. Döviz kuru uçunca hayalimdeki 1000 dolarlık bisiklet fantastik fiyatlara çıktı, ve böylece projeye ilk adımı attım.

Kafamda bir plan oluşturdum. O planda dahilinde gidiyordum, bu arada forumdan bir kaç kişinin yorumu ve fikrini almaya başladım tabi ki en başta Trek Fx 7.5 dan macera bisikleti yapma projem konusundan bildiğimiz üzere @mariokaldato Raşit abi oldu. Bu süreç boyunca kafasını çok şişirdim. Çoğu zaman gece vardiyalarımızın uymasıyla bol bol fikir alış verişi yaptık. Ve bir anda konu kadroyu boyama geldi, sonra Raşit abi öyle birisiyle tanıştırdı ki beni gece 23:30'da eve gelip ıslak zımpara yaparken buluyordum kendimi. Hatta acemilikten maşada abartıp alüminyuma indiğim yerler oldu :) Kadronun boyasını forumda olmayan bir bisikletçi abim yapıyor, kendisinin işi bu bisiklet boyamak. Mtb grup set üzerine barend shifter ile başladığım projeye, i-spec kollar ile devam etmeye karar verdik. Barend için fazladan 700 vermekten kurtuldum. Facebooktan bir kişi ile anlaştım, 2x10 güzel bir deore set aldım, kadro boyada normalde cumartesi yapılacak malum sokağa çıkış yasağı ile bu haftaya kaydı.
I-spec kolları bana sevdiren içerik : (link)

Konuyu biraz daha geç açacaktım fakat fikir almak açısından biraz daha öne aldım. Bir kaç eksiğim var, bunlardan en önemlisi de tabi ki jant seti. İlk aklımda olan jant forumdaki bir arkadaşındı fiyatta uygun fakat Van'dan Manisa'ya kargo bedeli olarak 250 lira civarı para çıkınca daha yakın yerlere bakmaya karar verdim. Sonra aynı janttan Antalya'da rast geldi, biraz bir sorup araştırma ile jantın desteklediği lastik genişliğinde sıkıntı çıkabileceğini öğrendim. Şuanda kararsızım 700x38/40c mi yoksa 27.5"(650B) ile biraz daha geniş teker mi gerçi onun sığıp sığmayacağı da meçhul. (link)

Şuanda grup set ve sele borunu satın aldım, sele var. eksik olarak :
-Gidon ---> Drop bar 44cm veya üzeri.
-Gidon boğazı
-Gidon Bandı
-Fren kolları (klasik tip) ((@mariokaldato sendne alacağım))
-Fren grubu (kaliper, rotor). Aslında uygun bir kaç seçenek buldum alacağım janta göre 6 vida yada centerlock durumunu seçeceğim
-Jant Seti (önerileri bekliyorum)
27.5 : (link)
29 : (link)

-Janta bağlı olarak lastik seçimi (700 ve 650b olarak modelleri belirledim bile)
-Fren ve vites telleri

Bilgisayara atmadan telefondan sildiğim için fotoğraf kaliteleri biraz kötü whatsapp'tan indirmek zorunda kaldım. Arka bagajı biraz uydurma ile ön bagaj yaptım, bir kaç yerden maşaya da monte edersem sağlam olacaktır.

2020 (5).jpg

2020 (6).jpg

denemek için 29x2.25leri koyduğumda böyle olmuştu.
2020 (7).jpg

bagaj denemesi (1).jpg

Dosyalar

• bagaj denemesi (4).jpg
    bagaj denemesi (4).jpg
    158,9 KB · Okunma: 123
  • bagaj denemesi (3).jpg
    bagaj denemesi (3).jpg
    104,2 KB · Okunma: 122
Scudo
Simdiden bu çılgin maceran icin seni tebrik ederim. Bi laf vardir :" Sevdigini elde edemiyorsan elde ettigi sev " diye :D ustunde uzun emekler ve ugraslar olacagindan ve kendi kafana gore topladigindan sevecegin zaten malum dostum :)

Güzel projeye benimde bir katkım olsun.Ölçüleri uygunsa gidon boğazıda uygun görürsen benden olsun .:) @MakRo
WhatsApp Image 2020-04-13 at 12.46.01.jpeg

Bence 700c, ben 650lere ısınamıyorum yaa.
Başarıyla, kafanızdaki gibi tamamlamanız dileğimle. :)

Güzel projeye benimde bir katkım olsun.Ölçüleri uygunsa gidon boğazıda uygun görürsen benden olsun .:) @MakRo
223129 dosyayı görüntüle
Teşekkürler abi böyle bir teklifi geri çevirmek ayıp olur. :)

Bence 700c, ben 650lere ısınamıyorum yaa.
Başarıyla, kafanızdaki gibi tamamlamanız dileğimle. :)

Aynen bende böyle düşünüp 700c ile devam etmeye karar verdim. 650'leri geniş ebatlardaki daha hoşuma gidiyor. Kadrodaki takılabilecek maksimum oran belli zaten.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Teşekkürler abi böyle bir teklifi geri çevirmek ayıp olur. :)

Aynen bende böyle düşünüp 700c ile devam etmeye karar verdim. 650'leri geniş ebatlardaki daha hoşuma gidiyor. Kadrodaki takılabilecek maksimum oran belli zaten.
Âsiri traktor styla yapmaya gerek yok zaten yav 38 lik filan candır.
Şoyle bsey olsa yeter
PipedreamALICE2017-1.jpg

Forumda ki arkadaslarda kenarda kiyida hc jant takımi var mi yav 29" disk uyumlu ?

@mariokaldato ağam sen bir soru sormuşsun bende yok olsa feda olsun. Benimde bir sorum var 26 jant düz maşa bakıyorum rst var, birde aliexpresten mosso m5 düz maşa çeşitleri. Senin bir önerin varmı acaba yada bulabilirmisin 26 jant sedonaya uygun.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato ağam sen bir soru sormuşsun bende yok olsa feda olsun. Benimde bir sorum var 26 jant düz maşa bakıyorum rst var, birde aliexpresten mosso m5 düz maşa çeşitleri. Senin bir önerin varmı acaba yada bulabilirmisin 26 jant sedonaya uygun.

Neco piyasada düz maşa bulmak aşırı zor. Daha dogrusu yeni tip yari entegre furc takimi uyumlu olanlar cok zor ve nadir bulunuyor. Ama eski tip vidali dersen bulunabilir tahminim. Butce nedir ? Ben bi sorusturayim ama v fren uyumlu olacak tabi

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bisan axon var yanilmiyorsam 300 liraya alabilirsin bisikleti. Masasini sokersin bisikleti atarsin :ssrtcbya: ama 1inc mi 1 1/8 mi tam bilgim yok
IMGP8314.JPG

Son düzenleme:
@mariokaldato eyvallah yeni gördüm mesajını:harika:
@halil halil sağolasın seçenek olarak aklımda bulunsun bugün işteyim yarın bisikletçiye de sorayım uyum orarınını

İzmir'den ikinci el olarak aldığım deore grup set bugün geldi. Bursa'da güzel bir ön jant bulduk sağ olsun @mariokaldato Raşit abi ayarladı bir şeyler, Raşit abiden de alacağım fren kollarını paketleyip ikisini bir almış olacağız. Şuan işteyim müsait olduğum bir zamanda onlarında fotoğraflarını eklerim.

223129 dosyayı görüntüle
Ekren Abiden de gidon boğazını almış oldum. Geriye çok bir şey kalmadı. Aklımda gravel gidonu bir gidon var fakat fiyatları malum, eskiden motosiklet (chopper) gidon ve parça yapan birisi ile tanıştım onun ile halletmeye çalışacağım olmadı standart 44 cm gidon ile devam edeceğim. Arka jant, gidon bandı, sele kelepçesi, rotor, dış ve iç lastik, fren ve vites telleri, duruma göre spacer. Jant ile gelen 2 adet SCHWALBE RAPİD ROB (29*2.25) lastikleri de satıp eksikleri tamamlarız. Raşit abinin bisiklet toplama felsefesine uyumlu bir toplama işlemi oluyor.

Hayirli olsun. Su resimleri yukledikten sonra tam ekran seçeneği yapda debelenmeyelim bakmak için hwishwiwi :D

Tam ekran, olarak ayarlandı.

1586874054485.png10lu zincir.jpeg11-42.jpeg38-24.jpegdeore.jpeghediye fren takımı.jpegxt i-spec ve deore.jpeg

Son düzenleme:
İzmir'den ikinci el olarak aldığım deore grup set bugün geldi. Bursa'da güzel bir ön jant bulduk sağ olsun @mariokaldato Raşit abi ayarladı bir şeyler, Raşit abiden de alacağım fren kollarını paketleyip ikisini bir almış olacağız. Şuan işteyim müsait olduğum bir zamanda onlarında fotoğraflarını eklerim.

Ekren Abiden de gidon boğazını almış oldum. Geriye çok bir şey kalmadı. Aklımda gravel gidonu bir gidon var fakat fiyatları malum, eskiden motosiklet (chopper) gidon ve parça yapan birisi ile tanıştım onun ile halletmeye çalışacağım olmadı standart 44 cm gidon ile devam edeceğim. Arka jant, gidon bandı, sele kelepçesi, rotor, dış ve iç lastik, fren ve vites telleri, duruma göre spacer. Jant ile gelen 2 adet SCHWALBE RAPİD ROB (29*2.25) lastikleri de satıp eksikleri tamamlarız. Raşit abinin bisiklet toplama felsefesine uyumlu bir toplama işlemi oluyor.
Hayirli olsun. Su resimleri yukledikten sonra tam ekran seçeneği yapda debelenmeyelim bakmak için hwishwiwi :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Güzel bişey cıkcak, şimdiden güle güle kullanın

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Çok güzel alet, eski sarı olan serisini gözüme kestirmiştim zamanında alamadım bi türlü. Bir daha bisiklete başladığım anda ilk almayı düşündüğüm aletler arasında. Hayırlı olsun :)

Nasıl bir zeminde kullanacaksın? 650b her zaman daha fazla konfor sunacak arazide
Öyle çok arazide olmayacağım. Genelde şehir içi, en azından şuanda yaşadığım şehirden dolayı. Memlekete gidersem bir çok orman yolu zamanla sertleşmiş asfalt kadar sağlam ama toprak olan oralarda sürüp orman içi kamplarda kullanabilirim. Gönlümden de 650b geçiyor, bisikletin desteklediği lastik aralığı çok olmadığı için mecbur oldu biraz. Yoksa şu wtblerin 650bx47/50 lastikleri efsane duruyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Teşekkür ederim. Zamanında bende çok istemiş boy durumlarından bir türlü 58 kadro bulamamıştım. Hatta forumda geçmiş konulara bakıyordum monza ve cyclocross başlığında yazdığımı gördüm. İnşallah bir sonraki sefere gönlünüzdeki bisiklete kavuşursunuz.

Geri