Scudo Sports

Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama

(link) Bisiklet.com 'dan aldım ama galiba artık satışta değil. 56 ve 58 kadro vardı. 350 liraya satılıyordu. 58 kadro benim zaten arayıp bulamadığım bir nimetti, çok iyi oldu rast gelmem.

48-51 kadrosunun nette satıldığını görüp de haber vermeyenin lastiği patlasın emi!
😂😂😂😂😂😂😂

Scudo
48-51 kadrosunun nette satıldığını görüp de haber vermeyenin lastiği patlasın emi!
😂😂😂😂😂😂😂
genelde küçük 52-54 kadroları hep satılıyordu internette görüyordum. Acaba 58 kadrosu ne zaman satılır diye düşünürken, (mesaj-2436566) burada görüp sormuştum. Hatta firmanın yeri İzmir'deymiş. Ertesi gün kargo gelmişti. Zaten monza serisi sitelerinde de yok. Onun yerine farklı model çıkarmışlar.

Sonucu görmek için sabırsızlanmadığımı söylersem yalan olur.
Sabırsızlanıyorum zira.
Aynı projenin 36t tek aynakol yapraklı, 11-52t rubleli bir versiyonunu yapmayı planlamıştım.
Hâlâ üzerinde çalışmaya değer bir çelik kadro arıyorum. Bulamadım.
Ama bu projenin çok güzel olacağına inanıyorum.
Başarılar dilerim.
çin de 9-50 11s-- 9-52 12s bile çıkmış bende heveslendim bi ara

(link) Bisiklet.com 'dan aldım ama galiba artık satışta değil. 56 ve 58 kadro vardı. 350 liraya satılıyordu. 58 kadro benim zaten arayıp bulamadığım bir nimetti, çok iyi oldu rast gelmem.
2019 da kadro+maşa +furç takımı 880 TL ye aldım 3 ay önce 370 TL den ilanda görünce bi hoş oldum :) Gerçi almaya kalksan 28/29 disk maşa sıfırı
350-400 den aşağı yok. Maşa fiyatına kargo hediyeli olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Güzel projeye benimde bir katkım olsun.Ölçüleri uygunsa gidon boğazıda uygun görürsen benden olsun .:) @MakRo
223129 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim. Nasrettin Hoca'nın kazan hikayesinde olduğu hesap boğaz yolda bir tane de üst forma doğurmuş. Kargo geldiğinde açınca her halde yanlış gelmiş diye düşünerek şaşırmama sebep oldu. Kendisine yeniden teşekkür ederim. İnternetten 31.8'lik bir tane 44 cm gidon xlc gidon aldım. Şimdi kadro ve arka jant dışında eksiğim kalmadı sayılır. Kadroyu boyatacağıma pişman olma noktasına geldim. Evet illa ki bu süreçte bekleyecektim ama 1 haftada bitecek iş sokağa çıkma yasaklarından dolayı her seferinde erteleniyor. Keşke o ara 2 tane kadro alsaydım birisi yedek dururdu. :)

Bu arada forumdan arka jant satmak isteyen olursa talip olabilirim. Tercihen center lock disk ve qr uyumlu ve hazır sistemi deore sınıfında toplamışken orta kalitede bir şey olduktan sonra sorun yok. Forumda WTB jant seti arkadaşın jantlar hala uygun ama ürünle aynı fiyata kargo çıkardıkları için vazgeçmiştim.

Kadro rengi olarak biraz daha koyu olur diye düşünüyordum. Şu aliexpressteki kadronun rengi ile aynı olmuş, tabi boya akmadan önce.

@mariokaldato telefondan atınca devasa boyutta çıkıyor diye yapmamıştım, yeniden düzenlendi.

IMG_20200420_104432.jpgçin çan çon.JPG

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Nasrettin Hoca'nın kazan hikayesinde olduğu hesap boğaz yolda bir tane de üst forma doğurmuş. Kargo geldiğinde açınca her halde yanlış gelmiş diye düşünerek şaşırmama sebep oldu. Kendisine yeniden teşekkür ederim. İnternetten 31.8'lik bir tane 44 cm gidon xlc gidon aldım. Şimdi kadro ve arka jant dışında eksiğim kalmadı sayılır. Kadroyu boyatacağıma pişman olma noktasına geldim. Evet illa ki bu süreçte bekleyecektim ama 1 haftada bitecek iş sokağa çıkma yasaklarından dolayı her seferinde erteleniyor. Keşke o ara 2 tane kadro alsaydım birisi yedek dururdu. :)

Bu arada forumdan arka jant satmak isteyen olursa talip olabilirim. Tercihen center lock disk ve qr uyumlu ve hazır sistemi deore sınıfında toplamışken orta kalitede bir şey olduktan sonra sorun yok. Forumda WTB jant seti arkadaşın jantlar hala uygun ama ürünle aynı fiyata kargo çıkardıkları için vazgeçmiştim.

Kadro rengi olarak biraz daha koyu olur diye düşünüyordum. Şu aliexpressteki kadronun rengi ile aynı olmuş, tabi boya akmadan önce
Tam ekran yap su fotolari 😅😅😅

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
@MakRo Kadro çok güzel olmuş tebrik ederim. Temmuz ayı gibi ben de yol bisikleti toplamayı planlıyorum. Geçen sene yol bisikletim vardı ama biraz büyük geldiğinden elden çıkarmıştım. Kadro-jant-grupset belirledim ama doların biraz inmesi lazım :D.

Kadro çok güzel olmuş.Rengi çok şık.Hayırlı olsun.

Kadro rengi olarak biraz daha koyu olur diye düşünüyordum. Şu aliexpressteki kadronun rengi ile aynı olmuş, tabi boya akmadan önce.

@mariokaldato telefondan atınca devasa boyutta çıkıyor diye yapmamıştım, yeniden düzenlendi.

224363 dosyayı görüntüle224364 dosyayı görüntüle

@MakRo Kadro çok güzel olmuş tebrik ederim. Temmuz ayı gibi ben de yol bisikleti toplamayı planlıyorum. Geçen sene yol bisikletim vardı ama biraz büyük geldiğinden elden çıkarmıştım. Kadro-jant-grupset belirledim ama doların biraz inmesi lazım :D.
Vallahi dolar iner mi hiç bilemiyorum inse bile 6 - 6.5 seviyelerinde kalır. Dolar insin öyle alırım dediğim naturehike çadır o günden bugüne 2 katı hatta 3 katına çıktı. Şimdi 1-2 alacağım daha var, misal dış lastikleri bikeinn'den alacaktım yeni gelen gümrük kanununda lastiklerde var, belki 50 lira daha fazla vereceğim 3 gün oyalandığım için.

@ekren gökhan teşekkürler abi, bu aliexpressteki kadro ama renk olarak böyle durmuş. Mat cila düşünüyorduk öyle de devam ederiz.
görseldeki kadro
(link)

Bugün de vites kolunu gidona bağlamak için bir kaç boru kelepçesi bakacağım. Sram için üretilen kelepçeler 160 lira, aliexpresste 3 dolar. İkisi de sele kelepçesi gibi, sele kelepçesi ile denedim uygun vida ile tam oluyor. Lakin dezavantajlı tarafı parçayı takmak yada sökmem istediğimizde fren kolu gidon sargısı bunların çıkarılması gerekli. Malum yüzük şeklinde olunca gidonun en altından boğaza kadar gitmesinin tek yönü bu. Ya iki tarafı da vidalı bir model olacak, ya da bir tarafı menteşe gibi olup bir tarafı vidalı olacak. Şuanda en uygun 31.8'lik sele kelepçesi gibi görünüyor.

Birinci fotoğraftaki parça ülkede 160 lira ama yüzük gibi olunca sökmek isteyince çok iş çıkartacak. İki ve üçüncü fotoğraftaki parçayı Amerika'da bir firma yapıyor 50 dolar civarı. İş yerinden bir kaç tornacıya aynı parçayı gösterdim 1 tanesi için 120 lira (120 olarak düzeltildi) fiyat çıkardılar, "biraz çok olmadı mı sizce?" diye sorunca "o kadar makine çalışıyor yiğenim" dedi. Dördüncü fotoğraftakine benzer bir kelepçe ise en fazla 20 liraya gelecektir. Zaten projedeki hedefimiz en az maliyet ile bir şeyler çıkarmak olduğu ve frankenstein gibi bir makine çıkardığımız için çokta önemli değil sonuçta (link) veya (link) çıksın diye değil ihtiyacıma göre bir şey yapma derdindeyim.

1-2.jpeg1-3.jpeg1-4.jpeg1-5.jpeg

Son düzenleme:
1 tanesi için 12 lira fiyat çıkardılar, "biraz çok olmadı mı sizce?" diye sorunca "o kadar makine çalışıyor yiğenim" dedi
12 lira çok degil be Alper daha neler yani. Siradan sele kelepcelerinden ucuz bile

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
12 lira çok degil be Alper daha neler yani. Siradan sele kelepcelerinden ucuz bile
hata olmuş iş yerinden giriyorum da bir yerden iş bir yerden bu derken "0" sıfırı unutmuşum. 120 ₺ olacaktı 12 olsa 10 tane yapar satardık :D

Merhaba, konu başlığı açma hakkım olmadığı için buradan yazıyorum.Hata yaptıysam affola.57 yaşındayım ve çok az bilgimle bir dağ bisikleti kadrosu toplamaya çalışıyorum.
Kadroyu kendi imkanlarım ile boyamaya çalıştım.
Zamanla ikinci el olarak topladığım parçalar;
*3×9 uyumlu deore lx arka aktarıcı
*Deore ön aktarıcı ve 3×9 deore vites kolları
*Alivio aynakol
*Schwalbe Rapid Rob 29X2.25 Lastik
Yukardaki parçalar ile montaj yapmaya çalışacağım.
Sizlerden ricam, bisikletin üstünde olan, ön hidrolik fren seti tektro auriga,arka ise Shimano BL-MT200
Böyle kullanmalımıyım.?
Yoksa İki markadan birini tercih etmelimiyim.?
Görüş,öneri ve tavsiyelerinize şimdiden teşekkürler.

Dosyalar

• 20200423_145059.jpg
    20200423_145059.jpg
    1,4 MB · Okunma: 128
  • 2020-04-23-16-32-37.jpg
    2020-04-23-16-32-37.jpg
    622,9 KB · Okunma: 134
S
Merhaba, konu başlığı açma hakkım olmadığı için buradan yazıyorum.Hata yaptıysam affola.57 yaşındayım ve çok az bilgimle bir dağ bisikleti kadrosu toplamaya çalışıyorum.
Kadroyu kendi imkanlarım ile boyamaya çalıştım.
Zamanla ikinci el olarak topladığım parçalar;
*3×9 uyumlu deore lx arka aktarıcı
*Deore ön aktarıcı ve 3×9 deore vites kolları
*Alivio aynakol
*Schwalbe Rapid Rob 29X2.25 Lastik
Yukardaki parçalar ile montaj yapmaya çalışacağım.
Sizlerden ricam, bisikletin üstünde olan, ön hidrolik fren seti tektro auriga,arka ise Shimano BL-MT200
Böyle kullanmalımıyım.?
Yoksa İki markadan birini tercih etmelimiyim.?
Görüş,öneri ve tavsiyelerinize şimdiden teşekkürler.
Selam hocam .oncelikle renk cok hos belirteyim. Ön arka fren farki kabaca bi sey fark etmez denebilir. Kullanabilirsin tabi. Sadece markalarin frenleme karakterleri birbirinden farkli oluyor. Birde bazi markalarin hidrolik yaglari mineral iken diğerleri baska olabiliyor ona da dikkat edip kullanin

@mariokaldato,öncellikle kıymetli cevabın için çok teşekkürler sevgili kardeşim.Çok yararlı oldu.Saygılar
@mariokaldato bu arada unutmadan sizin sessiz takipçilerinizdenim.Yardımsever tutumunuz ve kaliteli espri anlayışınız için ayrıca teşekkürler.

@mariokaldato,öncellikle kıymetli cevabın için çok teşekkürler sevgili kardeşim.Çok yararlı oldu.Saygılar
@mariokaldato bu arada unutmadan sizin sessiz takipçilerinizdenim.Yardımsever tutumunuz ve kaliteli espri anlayışınız için ayrıca teşekkürler.
Sagol abi sessizlige gerek yok iletisim, sohbet kiymetli seyler :)

Her prototip modelde olduğu gibi benim ki de aynı garipliğe sahip. İç tarafı kauçuk olan bor u kelepçesi ile deneme yaptım tam geliyor ne eksik en fazla. Ama görsel olarak biraz sıkıntılı duruyor. Vites koluna takılan yere bir tane de somun takmak gerekecek. Vida yerleri ve metal kısmı gizlersem çok göze batmayacaktır. Sram kolların sabitlendiği adaptörleri bir tarafı vidalı, öte ki tarafı menteşe gibi olan modelleri 200 lira.
Önden görüne fotoğraflardaki alttaki somun kaynaklı onu ve öndeki vidayı traşlatacağım. Son olarak da belki bir sprey ile siyaha boyarsam olacaktır. Şimdiye kadar denediklerimden en ucuz ve en basit olanı buydu.
Hiç olmadı ilk denediğim sele kelepçesine geri dönüş olacak. (mesaj-2373880) bu mesajdaki gibi.

IMG_20200424_162041.jpgIMG_20200424_162227.jpg
ön.jpg

Son düzenleme:
Her prototip modelde olduğu gibi benim ki de aynı garipliğe sahip. İç tarafı kauçuk olan bor u kelepçesi ile deneme yaptım tam geliyor ne eksik en fazla. Ama görsel olarak biraz sıkıntılı duruyor. Vites koluna takılan yere bir tane de somun takmak gerekecek. Vida yerleri ve metal kısmı gizlersem çok göze batmayacaktır. Sram kolların sabitlendiği adaptörleri bir tarafı vidalı, öte ki tarafı menteşe gibi olan modelleri 200 lira.
Önden görüne fotoğraflardaki alttaki somun kaynaklı onu ve öndeki vidayı traşlatacağım. Son olarak da belki bir sprey ile siyaha boyarsam olacaktır. Şimdiye kadar denediklerimden en ucuz ve en basit olanı buydu.
Hiç olmadı ilk denediğim sele kelepçesine geri dönüş olacak. (mesaj-2373880) bu mesajdaki gibi.

224491 dosyayı görüntüle224493 dosyayı görüntüle
224494 dosyayı görüntüle
Sorunlarinizi gorunce benim ilk olarak aklima, kalorifer sistemlerinde falan kullanilan boru kelepceleri gelmisti. Gerci onlar ikili oluyor ama mutlaka teklisi bulunur diye dusunmustum. Yani kisa kesmem gerekirse;
"serefsizim benim aklima gelmisti, ihhiii" dedim gorselleri gordugumde :D.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Kadro geldi mi:)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Kadro geldi mi:)
Maalesef henüz beklemedeyim bugün boyayı tekrardan yapacaklardı. Boyayı yapan abi Accell bisiklet fabrikasında boyacı. Yine sağ olsun Raşit abi beni kendisi ile tanıştırdı. Sadece saat 18'den sonra müsait olunca ve geçen hafta 4 günlük sokağa çıkma yasağı araya girince kaldı. Bende bu sürede eksiklerimi tamamlıyorum.

Aldıklarım ve Sipariş Verdiklerim
-Dış Lastik (kargo bekleniyor)
-Sele borusu
-Sele (yol bisikletinden çıkan)
-Gidon Boğazı (@ekren gökhan abimin hediyesi)
-fren kolları (@mariokaldato 'dan aldım)
-Vites Grubu ve kolları (yanında tektro marka md fren kaliperi hediye etti)
-Spacer, sele kelepçesi, fren ve vites telleri, gidon bandı (kargo bekleniyor)
-Pedal (Dış lastik ile birlikte bikeinn'den aldım 150 liraydı. CrankBrothers Candy 1 yoldaki yeşiller buna yeni gelen siyahlar yola)
-İç lastik (alınacak)
-Fren kaliperleri için kadro bağlantı adaptörü (alınacak)
-2 adet 6 vida disk-rotor (alınacak)
-Ön jant için sokma mil-QR mandal dönüştürücü (alınacak)
-Jant seti : İlk başta Bursa'da Felt marka karbon dağ bisikletinde çıkma bir jant seti aldım baya ucuza geldi ve kargosu ücretsizdi. Bunu fırsat bilip Raşit Abideki fren kollarını da kargoya ilave ettim. Tek arka jant bulamadım bulduklarım +600 lira civarında olunca, daha önceden forumda ilanını görüp konuştuğum @Two_Wheels 'den WTB jantları set olarak aldım. Henüz jantlar kargoda neredeyse Türkiye'nin en doğusundan en batısına geliyor. Van-Manisa, şuanda Diyarbakır' aktarmada görünüyor. Fiyat olarak ne çıkacak bilmiyorum bu konuda @Mustafa Zeybek 'e teşekkürler.
Kadro furş takımı ile gelmişti. Furş takımı için o kadar emek verip toplamışken onu da adam gibi bir şey mi alsam diyorum.

Şu hali ile internetteki mosso monza fiyatından uygun durumda parçaları aldığım fiyatlara kargolar da dahil. İlk bisikletimi sattığım 700 lirayı da düşersem baya fark oluyor. Her şey bittiğinde net fiyatı yine yazarım. Bıkmadan 6-7 ay bekleseniz emin ki daha uyguna parçalara rast gelebilirsiniz.

Geri