Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

51 al. Legarda'da bütün kadro boyları aynı geometriyi kullanıyor. Yani bütün boylarda sürüş aynı olacak. O yüzden de sandığın kadar önemli bir detay değil. Önemsiz de demiyorum tabi ki.

Legardalarda kadro boyu dedikleri sadece üst borunun yüksekliğini ifade ediyor. İnternette ölçüler var. Bende 51 kadro var ve yeterince yüksek.

Başka arkadaşlar da yorum yazar.

Teşekkür ederim.

54-56 arasında kaldığınız için tek seçenek 56 dedim.
51 ve 56'yı deneme şansınız olsaydı iyi olurdu. Ben 1.75/80 ile 46 kullanıyorum, sele borusu 11 cm dışarıda, kadroya indiğimde üst boruya 3-4 cm mesafem kalıyor. 51 kadroda kabaca sele borusu 6 cm dışarıda olurdu, üst borunun arka ucu 5 cm yukarı çıkarken üst borunun üstünde durduğumuz kısmı 4 cm kadar yukarı kalkmış olsa muhtemelen bana değerdi. Sizin boyunuz 6/4 cm uzun olduğuna göre 56 uygun da olabilir, sınırda da olabilir.

Mosso Legarda'da 54 kadro olmadığını bilmiyordum, sizden öğrendim. Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Deneme şansım maalesef yok, buradaki bayilerden bu bisikleti getirmeyi bile başaramadım, geçtim denemeyi... Başka bir trekking bisikletten örnek versek, Bisan TRX 8600'de mesela 52, 54 ve 56 kadro boyları var, ölçülerime göre 54 ideal deyip almam gerekirdi, değil mi?

Scudo
...Başka bir trekking bisikletten örnek versek, Bisan TRX 8600'de mesela 52, 54 ve 56 kadro boyları var, ölçülerime göre 54 ideal deyip almam gerekirdi, değil mi?

Teoride öyle. Yine de bir Bisan TRX kullanıcısından boy yorumu olsa iyi olurdu.
Her marka/modelde kadro boyu farklılıkları Mosso Legarda'lardaki kadar basit değil, o yüzden diğer markalar için yorum yapmaktan çekiniyorum. Bisan'ın sitesindeki geometri ölçüleri bölümü bozuk, kadro boyuna göre nelerin değiştiği belli değil.

• Beğen
Tepkiler: howardroark
Teşekkür ederim.

Mosso Legarda'da 54 kadro olmadığını bilmiyordum, sizden öğrendim. Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Deneme şansım maalesef yok, buradaki bayilerden bu bisikleti getirmeyi bile başaramadım, geçtim denemeyi... Başka bir trekking bisikletten örnek versek, Bisan TRX 8600'de mesela 52, 54 ve 56 kadro boyları var, ölçülerime göre 54 ideal deyip almam gerekirdi, değil mi?

1,75 boyum var, 51 kadro bana çok çok az büyük kalıyor ama size tam olur kanaatindeyim. Tavsiyem 51 den yana.

• Beğen
Tepkiler: howardroark
1,75 boyum var, 51 kadro bana çok çok az büyük kalıyor ama size tam olur kanaatindeyim. Tavsiyem 51 den yana.

56 kadro olur diyen de var, 51 kadro diyen de. Denemeden bisiklet almak çok zor. :) Teşekkür ederim.

Merhabalar herkese,

Legarda 2121 MDM-V ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Lime rengi tercih ettim. Forumda genel olarak araştırma yapıyorum ancak, sizlerin de model özelinde ayna ve telefon tutucu tavsiyeniz olursa sevinirim.

merhaba aranıza bu gün katıldım mosso legarde 2124 almayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar bilgi verebilirlermi bir de bayide 51 beden mi ne işte o ölçülerde varmış yani bana biraz büyük geliyor yere tam bastığım zaman kadro apış arama dayanıyor parmak uclarında durunca tam oluyor sizce nasıl bana bir fikir verebilirmisiniz iç bacak boyum 71 - yada 73 olacaktı. Şimdiden teşekkürler

merhaba aranıza bu gün katıldım mosso legarde 2124 almayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar bilgi verebilirlermi bir de bayide 51 beden mi ne işte o ölçülerde varmış yani bana biraz büyük geliyor yere tam bastığım zaman kadro apış arama dayanıyor parmak uclarında durunca tam oluyor sizce nasıl bana bir fikir verebilirmisiniz iç bacak boyum 71 - yada 73 olacaktı. Şimdiden teşekkürler
Üst boru apış arasına dayanıp baskı yapıyorsa size büyük gelen 51 kadrodan uzak durun.

Daha küçük seçenekler olan 46 ve 41 kadroyu denemenizi tavsiye ediyorum ama kesinlikle bu kadroları da deneyip test edin.

Size uygun olmayan bir kadro sizi bisikletten soğutur ve daha da kötüsü sizde sağlık sorunlarına sebep olabilir. Acele etmeyin, uygun kadro bedeninizi bulmadan almayın.

Mosso Lagarde ise fiyat/performans oranı yüksek, kronik sorunları olmayan ve kullanıcısını uzmeyecek bir bisiklettir.

Gerek forumda gerekse yaşadığım çevrede tavsiye edip almasına yardımcı olduğum bir çok arkadaş var ve alanların hepsi de memnun kalmıştır.

• Beğen
Tepkiler: ufukdumancioglu
Merhabalar herkese,

Legarda 2121 MDM-V ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Lime rengi tercih ettim. Forumda genel olarak araştırma yapıyorum ancak, sizlerin de model özelinde ayna ve telefon tutucu tavsiyeniz olursa sevinirim.

Ayna ve telefon tutucuda modele özgü bir durum yok.
Aynanın dışbükey olup arkanın gerektiği kadarını göstermesi önemli. Düz aynalar hiçbir işe yaramıyor.

Ben Legarda'da gidon ucu barendlerin uçlarına takılmış plastik kelepçeli aynalar kullanıyorum:
Bulduğum en sarsıntısız, sportif duruşu bozmayan, hafif, yeterince dışarıda duran, arkayı en iyi gösteren çözüm bu. Bisikleti şaha kaldırıp asansöre çapraz binerken iç kapının kapanabilmesi için sol aynayı küçük bir parmak hareketiyle içeri kıvırıp geri açabiliyorum.
unknown.png

Şehir bisikletinde gidonun boru içine takılan, birden çok eklemi olan, yine pratik sayılabilecek, daha büyük camlı bir ayna kullanıyorum ama çok sarsıldığından aslında iyi bir çözüm değil:
unknown.png

(link)

Yolda da gidon ucuna takılan daha küçük bir ayna kullanıyorum. Bu ayna Legarda'da da gidon ucuna ya da barend ucuna takılabilir ama aslen dropbara göre tasarlandığından düz gidonda açısını ayarlamak çok kolay olmuyor. Kesinlikle sarsılmıyor ama aynası çok küçük:
unknown.png

(link)
Bunun daha büyük camlı modelleri de var: (link)

Motor tipi aynalar genelde düz olduklarından onları önermiyorum.

Telefon tutucu için çok fazla çeşit var. Ben Legarda'da bunu kullanıyorum: (link)
Yolda da şunu: (link)

Ben 1.75 boy/82 bacak boyuyla 46 kadro kullanıyorum, 51 kadroda üst boruya tamamen oturmam gerekiyor. Size 41 ya da 46 olmalı, 51 çok büyük. Birden çok boyu denemeden satıcının olur dediğini almayın. Kadrolar aynı olduğu için başka bir Legarda modeli de olsa orada ya da başka yerde deneyin, boydan emin olup sonra istediğiniz modeli o boyda bulup alırsınız.

Evet çok büyük geldi 41 ve 46 yokmuş bende bakmadım vazgeçtim

Merhaba,

öğrenciliğimde bir dağ bisikletim vardı, bana mezun olan abilerden miras kalmıştı (çok hantal bir bisikletti). Üzerinde flatbar gidon ve bar endler vardı, uzun yolda biraz eğilmek için bar end iyi oluyordu ve şimdiki bisikletime de takasım geliyor. Bisikletim legarda 2121 bu arada.

Var mı grupta bar end takan? Tutacakları da değiştirmek gerekiyor, orjinal tutacakları kesmek olmaz.

Yaz tatilinden önce ilgilenesim yok ama böyle bir hayalim var.

Merhaba,

öğrenciliğimde bir dağ bisikletim vardı, bana mezun olan abilerden miras kalmıştı (çok hantal bir bisikletti). Üzerinde flatbar gidon ve bar endler vardı, uzun yolda biraz eğilmek için bar end iyi oluyordu ve şimdiki bisikletime de takasım geliyor. Bisikletim legarda 2121 bu arada.

Var mı grupta bar end takan? Tutacakları da değiştirmek gerekiyor, orjinal tutacakları kesmek olmaz.

Yaz tatilinden önce ilgilenesim yok ama böyle bir hayalim var.

Legarda'da dört yukarıdaki mesajın ilk fotoğrafında görünen XLC barendleri kullanıyorum.
Elcikleri değiştirmek de kesmek de gerekmiyor. Sadece fren-vites kollarını gevşetip biraz içeri almak yetiyor. Ben değiştirdim ama aynı genişlikte daha ergonomik olanını kullanmak için.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
1.82 boyum var kaç Kadro almam gerekiyor. Birde onerebileceginiz modeller neler

1.82 boyum var kaç Kadro almam gerekiyor. Birde onerebileceginiz modeller neler
İç bacak boyunuza göre hareket etmek gerekli. 80 üstü ise 51, altı ise 46 olabilir. imkanınız varsa mağazada deneyin ve öyle karar verin.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
sevgili dostlar.cok acemi olup 40 yasindan sonra ilk bisikletini alacak olan birisine bu bisikleti onerir misiniz?

hem esim hem ben kullanacagim..

mosso-legarda-2121-lsm-h-41cm-sehir-bisikleti-antrasit-st11130

ayni zamanda carraro sportive modelleri arasindan da oneride bulunabilirsiniz..

kullanacagimiz yer hafif egimli bir bolge.. ( beylikduzu yasam vadisi )

Şu an aynı durumdayiz bende 33 yaşındayım 24 jant katlanır bisikletim var ve günlük uzun turlar icin yeni bisiklet araştırıyorum. Ben şahsen Bisan trx8400 de karar kıldım. Yarın garantili sıfır ayarında bir trx 8400 alacağım 4 bin liraya 2. El alcam. Yaninda pompa ışık yama seti ve gidon çantası ile beraber. Mosso pek gözüme hoş gelmedi. Carraro ağır diyorlar. Tabi benim alacağım modelde amortisör yok o yüzden hafif. Yani çevrenizde temi hoşunuza giden ne varsa onu almak en mantıklısı. Segmentler üç aşağı beş yukarı belli

sevgili dostlar.cok acemi olup 40 yasindan sonra ilk bisikletini alacak olan birisine bu bisikleti onerir misiniz?

hem esim hem ben kullanacagim..

mosso-legarda-2121-lsm-h-41cm-sehir-bisikleti-antrasit-st11130

ayni zamanda carraro sportive modelleri arasindan da oneride bulunabilirsiniz..

kullanacagimiz yer hafif egimli bir bolge.. ( beylikduzu yasam vadisi )

Baktığınız model verdiğiniz adres bölümüne bakılırsa bu olmalı: (link)
İsminde yazmasalar da o bir CT modeli, tam model adı Mosso Legarda 2121 CT LSM H. CT modelleri çamurluk, bagaj ve ışıklarla geliyor. Dezavantajı ise Trekking modellerinin Shimano BR-MT200 frenlerle geliyor olmasına rağmen CT modellerinin DT M500 frenlerle gelmesi. Linkteki geçen yılın modeli olduğundan güncel fiyatının yaklaşık 1000 lira kadar altına satıyorlar. Oradan bir bisiklet alacak olursanız %10 indirim veren 10BS22 kodu hala çalışıyor olabilir.

Ben o modeli öneririm ama alternatifler de yok değil.

(link)'nin Carraro'da tam karşılığı yok, onu andıran (link)'ten daha hafif ve daha iyi bir model.

Hazır bagaj ve çamurluğa ihtiyacınız yoksa ya da kendime göre tamamlarım diyorsanız, Legarda'nın (link) modelleri yerine (link) modelleri arasından seçim yapıp onları denkleri olan (link)'ler ile karşılaştırabilirsiniz.

Low-step kadrolularda;
21 viteslilerde Mosso (link)'nin Carraro'daki dengi (link) ya da V frenli istenirse (link), Mosso'nunki her ikisinden de iyi.
24 viteslilerde Mosso (link)'nin Carraro'daki dengi (link), Mosso'nunki az daha iyi.

yeni uye oldugumdan link veremedim ancak evet dogru bisikleti gosterdiniz..

her konuya bu kadar hakim olup guzelce bilgilendirdiginiz icin bizzat tesekkur ederim.

ne guzel indirim koduda paylastiniz ancak ben istanbuldayim..bisiklet olayi anladigim kadariyla denemeden alinmamasi gereken birsey.. boyum 1.69..

sonrasinda paylastiginiz 2221 ve 2224 modelleri de olabilir gayet guzeller.acik konusmak gerekirse disk fren, v fren vs cok da dikkat ettigim hususlar degil.birisi cikip kardesim 5-6 bin tl ye sunu al desin onu alacagim isin asli :)

duz direkli bir model kesinlikle dusunmuyorum.kim ne derse desin kullanirken.. egimli olanlar bence cok daha kullanisli.hem ileride oglumda buyudugunde faydalanir diye dusunuyorum.

youtube videolarina baktigimda mossoda boya atmasi, birkac sorun vb bahsetmisler.tabi kusursuz mal olmaz ancak uzun vade de carraro mu yoksa mosso mu acaba servis ve dayaniklilik hususunda memnun eder onu da ogrenmek isterim..

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
yeni uye oldugumdan link veremedim ancak evet dogru bisikleti gosterdiniz..

her konuya bu kadar hakim olup guzelce bilgilendirdiginiz icin bizzat tesekkur ederim.

ne guzel indirim koduda paylastiniz ancak ben istanbuldayim..bisiklet olayi anladigim kadariyla denemeden alinmamasi gereken birsey.. boyum 1.69..

sonrasinda paylastiginiz 2221 ve 2224 modelleri de olabilir gayet guzeller.acik konusmak gerekirse disk fren, v fren vs cok da dikkat ettigim hususlar degil.birisi cikip kardesim 5-6 bin tl ye sunu al desin onu alacagim isin asli :)

duz direkli bir model kesinlikle dusunmuyorum.kim ne derse desin kullanirken.. egimli olanlar bence cok daha kullanisli.hem ileride oglumda buyudugunde faydalanir diye dusunuyorum.

youtube videolarina baktigimda mossoda boya atmasi, birkac sorun vb bahsetmisler.tabi kusursuz mal olmaz ancak uzun vade de carraro mu yoksa mosso mu acaba servis ve dayaniklilik hususunda memnun eder onu da ogrenmek isterim..

Servis konusunda hiç fikrim yok çünkü garanti için ilk kurulumdan sonra onlarla işim bitiyor ama her ikisi de popüler ve yaygın markalar olduğu için sorun olacağını sanmıyorum.

Boya atması konusunu da bilmiyorum, benimkinde ya da çevremdekilerde herhangi bir sorun yok. Tam tersi boya işçiliği oldukça iyi, en azından 2019 ve sonrakilerde. Sürekli açık havada kalan bisikletlerde belki sorunlar olabilir ama o tüm markalarda olabilir.

Bütçe yettiği sürece her iki markada da 21 vitesliler yerine 24 viteslileri öneririm. Hem daha iyi vites oranları sağlar, hem de 21 vitesliler çoğunlukla Shimano dışı ekipmanlar, ucuz parçalar, en azından 14-28 ya da 14-34 dişli çok kullanışlı olmayan rublelerle geliyorlar. Örneğin Mosso Legarda'larda 21 vitesli modellerde markasız Çin malı ön-arka-orta göbekler, vidalı ruble varken bir üst modelden itibaren kaset ruble ve Shimano göbekler geliyor. Carraro'nun 21 vitesli modellerinin çoğunda bunların dışında aynakol da Shimano değil ve sertleştirilmiş alüminyum yerine çelik. Tabii ki bu özellikler yükseltilebilir ama yenisini o özelliklerde almaktan pahalıya gelir.

O zaman bana tahminimce onerecekleriniz

Mosso Legarda 2224 LSM H
Carraro Sportive 226
Carraro SPORTIVE 325

21 viteslileri direk eleyin diye anladim..istedigim egik kadro seklinde de bu 3 model kaldi diye dusundum.listeye ekleyeceginiz baska model varsa belirtirseniz cok sevinecegim.

diger yandan baktigimda bu yazdigim 3 bisiklette satista neredeyse yok..

Geri