howardroark
Üye
- Tepki
- 2
- İsim
- Cem
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
51 al. Legarda'da bütün kadro boyları aynı geometriyi kullanıyor. Yani bütün boylarda sürüş aynı olacak. O yüzden de sandığın kadar önemli bir detay değil. Önemsiz de demiyorum tabi ki.
Legardalarda kadro boyu dedikleri sadece üst borunun yüksekliğini ifade ediyor. İnternette ölçüler var. Bende 51 kadro var ve yeterince yüksek.
Başka arkadaşlar da yorum yazar.
Teşekkür ederim.
54-56 arasında kaldığınız için tek seçenek 56 dedim.
51 ve 56'yı deneme şansınız olsaydı iyi olurdu. Ben 1.75/80 ile 46 kullanıyorum, sele borusu 11 cm dışarıda, kadroya indiğimde üst boruya 3-4 cm mesafem kalıyor. 51 kadroda kabaca sele borusu 6 cm dışarıda olurdu, üst borunun arka ucu 5 cm yukarı çıkarken üst borunun üstünde durduğumuz kısmı 4 cm kadar yukarı kalkmış olsa muhtemelen bana değerdi. Sizin boyunuz 6/4 cm uzun olduğuna göre 56 uygun da olabilir, sınırda da olabilir.
Mosso Legarda'da 54 kadro olmadığını bilmiyordum, sizden öğrendim. Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. Deneme şansım maalesef yok, buradaki bayilerden bu bisikleti getirmeyi bile başaramadım, geçtim denemeyi... Başka bir trekking bisikletten örnek versek, Bisan TRX 8600'de mesela 52, 54 ve 56 kadro boyları var, ölçülerime göre 54 ideal deyip almam gerekirdi, değil mi?