Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Uzun uzun araştırmalarım ve bol bol kararsızlıklarımdan sonra ben de Mosso'lu oldum sonunda :) Dağ bisikletinden şehir bisikletine geçince ağır vasıtadan binek otomobile geçmiş gibi oldum.
Tanıştırayım bu da benim Kara Legarda :)
20191208_101204.jpg

Scudo
Evet an itibariyle bisikletimi almış bulunmaktayım,maşa değişmiş şu an çekme gibi bir problemi yok yalnız biraz sertlik var o da zamanla açılır umarım..
1921 modelinde takılı olan maşadan gelmiş sanırım üzerinde cross yazıyor, hoş ikisi de aynı sadece yazı farklı..

Edit: Bir daha bisiklet alsanız hangi marka model alırdınız?

merhaba hocam,
benim bisiklette elinizi gidondan çektiğiniz anda bisiklet sağa düşüyor, yada dengelemek için ağırlığınızın büyük bölümünü sola yatırmanız gerekiyor, artık alıştığım için gerektiğinde bırakabiliyorum ama bu durum normal değil. sizin çekme olayı tam olarak nasıl bir şeydi önceki yazıyı okudum ama benimkinden yola çıkarak örnek vermek istedim.
Bu arada çorumdaki servis ile görüştüm getir gönderelim firmaya dedi. sizin garantiye gitmeden ve gittikten sonraki durum arasında ne gibi bir fark oldu onu da merak ediyorum.

@mzhosbas söylediğinizin aynısı oluyordu yeni maşada söyledikleriniz gibi olmuyor :)

• Beğen
Tepkiler: mzhosbas
Legarda bisikletlerde gelen Rubena Flash Long Way zırhlı lastikleri toprak yolda deneyimleyen oldu mu? Henüz asfalttan başka yollara sapmaya cesaret edemedim

@Sashigrey girmediğim yer kalmadı acımıyorum çakıl toprak taş çamur ne varsa

• Beğen
Tepkiler: er ai
Arkadaşlar merhabalar, bisiklet araştırma sürecindeyim, mosso legarda 1921 mdm v aklıma düştü. :) Hafif bozuk yaklaşık 1kmlik yolum var, sonrası asfalt. :) Bütçem de 1500-1600 arası. Ne dersiniz? :)

@Berkpayat Bence alınır şahsen gayet memnunum. Bozuk yoldaki en büyük düşmanların çapraz çukurlar ve tamamen çakıldan vb. oluşan yollar olacaktır bence. Bir de mazgallar var tabii.

Arkadaşlar merhabalar, bisiklet araştırma sürecindeyim, mosso legarda 1921 mdm v aklıma düştü. :) Hafif bozuk yaklaşık 1kmlik yolum var, sonrası asfalt. :) Bütçem de 1500-1600 arası. Ne dersiniz? :)

(link)
bu fiyata iyi bence sezonunda 2binin üzerinde

Selamlar arkalaslar. Mosso legarda 1724 model bisiklet icin sele önerisinde bulunabilr misiniz? Kendi selesi hiç konforlu değil. Genelde 60 derecede kullaniyorum bisikleti. 150 tl ye kadr verecegim

@kamilburak35 fiyat/performans olarak Selle Royal ve Terry marka selelere bakmanizi öneririm.
Model olarak da onerebilecegim seleler var fakat kullanmadigim için model onerisinde bulunmayacagim.

Merhaba arkadaşlar
Bugün bende bir mosso 1821 msm v sahibi oldum. Kullanımı gayet keyifli alacak olanlara tavsiye ederim. Kafama takılan bir soru var sizlerden o konuda yardım istiyorum. Benim boy 175 ic bacak 78 cm bisikletin kadro boyu 51 cm kağıt üstünde bana uygun gibi görünsede kadronun üst borusuna iki ayağım yerdeyken apış aram tam temas ediyor yani bisikleti o şekilde hareket ettirmez oluyorum neredeyse. Sizce bu normal mi acaba?
Bisikleti büyük almışsınız i. Legarda kadrosunda 41 bile size olurdu ki 46 az büyük gelir. Kağıt üzerinde yazanlar yanlış.
Selamlar,

Bende Mosso kullananlara Legarda 1924 ile dahil oldum. V fren ve amartisörlü model. Disk frenli ve ya 2 3 katı pahalı başka bir model de alabilirdim ancak benim kullanım senaryomda en mantıklı olan marka ve model buydu. Pazarlık ile daha yeni 1650tl ye karta taksit ile aldım. Liste fiyatları 1900tl internetten de en ucuz 1900 lere alabilirsiniz. Bunun yerine bir bayiye gidin hem sohbet edin hemde tüm ayarları tam olarak teslim alın. Birde suluk hediye aldım 😊

Bundan önce ise Ümit Neo Cycle yine 6061 alüminyum Tourneo 21 vites bir dağ bisikletim vardı. Ondan sonra çok hızlı ve akıcı, ciddi fark var. Ayrıca 24 Acera vites sistemi de baya farklı daha sessiz ve çok daha hızlı rahat geçiyor. Bu kadar fark olacağını tahmin etmezdim. 1921 yerine ise kesinlikle 1924 tavsiye ederim. Hem Acera hemde dişli oranları hem yokuş hemde düz yol sürat için daha iyi baya fark ediyor. Çok daha esnek yani.

Birde yurt dışında arada gittiğimiz şirket evinde Radon marka Doere donanımlı üst seviye bir şehir bisikletimiz var 30 vites. Aynı donanım da TR de bisiklet baktığımda fiyatlar 12 15 bin arasında. Onunla Neo Cycle arasında çok fark var ama normal addediyordum. Akıcılık ve sürat konusunda ise Legarda ile fark yok denecek kadar az. Şaşkınım.

Bu değerlendirme ile F/P noktasında bu bisikleti aldığım için mutluyum. Disk fren çok rahat ve konforlu olsa da v fren ile de çok rahat durabildiğim için bakım zorluğuna arıza sonrası maliyet yüksekliğine girmek istemediğim için v tercih ettim. Ayrıca 500gr ek ağırlık bisiklet için az değil, uzun yol yapmasam da yapacak olanlarda zaten kesinlikle disk almasın.

Benden bu kadar zamanla bir inceleme çekip paylaşırım diye düşünüyorum. Hoşçakalın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar acil cevap!!Mosso legarda 1921 mem v bisikletim var.Gidon boğazı çapını bir türlü bulamadım.Ben 25.4 diye düşünüyorum ama kesin bilen varmı

bende 1821'i var aynısı
gözün kapalı al

@Ahmet UĞURLU benim Mosso Legarda 1921 mdm v bisikletim var.1.72 boyum ve 79cm iç bacak boyum var.51 kadro tam oluyor.

almadıysanız 2021 mdv de aynı fiyat sanırım. sunduya bakabilirsiniz. ağırlık düz maşa takıntınız yoksa 24 vites düşünün bence.

@Ahmet UĞURLU nasıl bana öyle geliyor?Tam oluyor işte.Selede biraz yüksekte hatta

Geri