Scudo Sports

Mosso bisiklet kadro boya hatası

MossoM

Daimi Üye
Tepki
452
İsim
Cihan D.
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar, elektronik şans işi derler ya hani bisiklette öyle sanırım. Mosso Bisiklet Online Satış’tan sipariş verdim. Ürünü açtım kurdum ince ayarları da yaptıktan sonra kadronun boyasız bir bölümünü farkettim.

Bisikletin kalite kontrolden bu hata görülmeden çıktığını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle koca kadroyu ürettik paketlemeye kadar getirdik, şimdi bu kadar işçilik, ufak bi hata için heba olmaz koy gitsin biley olmaz demişler.

Birde kadro koruma kartonlarına sarılıydı hiç gerek yokmuş yani sarmaya.

Şimdi ne yapsam diye düşündüğümde aynı banttaki işçi gibi düşünüyorum bu kadar geldi açtım kurdum tamam gönder deseler sök paketle geri yolla bekle yenisi gelsin onu da kur bir sürü zaman kaybı. Bisikletçiden alsaydım ama kabul etmezdim ve başka bir ürün isterdim. Sanırım bisiklet alışverişini bisikletçiden yapmak en doğrusu. Bana gönderilen bu bisiklet mağazada müşterilere satamadığı bisiklet olabilir.

Bir bardak soğuk su içicem şimdi.

Dosyalar

• 1AC009D9-1952-4FAD-AC79-0881263B732C.jpeg
    1AC009D9-1952-4FAD-AC79-0881263B732C.jpeg
    54,2 KB · Okunma: 370
  • 1C35D473-49C4-4874-B3CE-673CDAE0C26F.jpeg
    1C35D473-49C4-4874-B3CE-673CDAE0C26F.jpeg
    51,3 KB · Okunma: 361
  • C6451651-F424-4ACF-86A6-93EB080C0F8E.jpeg
    C6451651-F424-4ACF-86A6-93EB080C0F8E.jpeg
    85,8 KB · Okunma: 331
  • 81753480-D05A-491C-9D25-D9D3CEE9B3FA.jpeg
    81753480-D05A-491C-9D25-D9D3CEE9B3FA.jpeg
    73 KB · Okunma: 364
Scudo
Tüh.. Çok sevimsiz bir durum. Hızlısından iade/değişim sürecini başlatmalısın.

Geçmiş olsun..

Boya atıldıktan sonra burası eksik kalmış ve üzerine vernik mi atmışlar yoksa zarar mı görmüş boyandıktan sonra.

Neden bir bardak su içeceksin üstüne. Öyle şey mi olur. Hiç zaman kaybetmeden süreci başlatmalısın.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Ambalajlama sırasında veyahutta kargonun taşınması sıradında oraya büyük ihtimal birşey çarptı ve boyanın kalkmasına neden oldu.
-Jantın mili taşınma esnasında boyanın kalkmış olduğu yere değdiği veya baskı yaptığı için boya kalkması olmuş yanlış kutulama şeklinden dolayı.

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
71E8CF6F-2B85-4163-9262-DE5A6FF1531B.png

@uslsy
Hocam malesef üzerinde servise kurdurmazsanız garanti dışıdır yazıyordu. Gerçi tüketici koruma kanununa göre geçersizdir bu dedikleri ama yukarıda satıcıya da dediğim gibi sektör olmuş ayıplı malları online’dan satmak hata bende üşenmeyip mağaza bulcaktım ordan alıp kurdurcaktım.

@MossoM

E madem öyle yaziyor bi taksi tutup götürseydin keşke. Üzeri vernikli mi?

@uslsy Abi koli o kadar büyük ki taksiye sığmazdı gerçi uber var :) üzeri verniklimi derken mat bi boya atmışlar siyah karbon görünümlü üzerinde de kırmızı yapışkanlar yapıştırmışlar. Elimi sürdüğümde o bölgede 6061 alimünyum hissedebiliyorum :) Aslında merak ettiğim bu açıklık paslanmasına sebep olur mu? Ve ben neyle rotüşlayanişirim en uygun olarak boyanın koruyucu özellikli olması gerekiyor galiba.

@MossoM

Bak bu konuda sana @mariokaldato bence güzel fikirler verecektir.

• Beğen
Tepkiler: MossoM
Forumda sürekli yazıyorum bu konuda. Mosso'nun bir sürü serisi ya fabrikasyon ya da birleştirme hatalı. Yazdıklarıma bakabilirsiniz.

• Beğen
Ayıplı ürün satın almışsın, herkesin başına gelebilir. Ne diye hemen soğuk su içme çabası içerisine giriyorsunuz ki?
Bu linkten yardım alarak başvurunuzu oluşturun hemen, beklemeyin; (link)

Asıl internet üzerinden alan kişilerin güvencesi daha yüksek oluyor. Mağazadan alıp fark etmeden eve getirmiş olsan "Alırken kontrol edip almışsın, ne bilelim çarpmadığını" diyeceklerdi.

Şimdi en azından iade etme imkanın var. İlgili site iade almazsa derhal başvurunu yap, sonuç alırsın.

• Beğen
Tepkiler: RedFoX ve MossoM
@Gökhan Akkaya

Doğru diyorsunuz ama montajını yaptıktan sonra farkettim sök paketle geri yolla yenisini bekle ben amelemiyim müşterimiyim. Yani adı üstünde bir ayıp varsa yenisini kapıma getirip bunu alıp götürmeliler (evet fazla hayalci). Ben müşteri olarak onların kalite kontrolcüsü değilim ki. Yani empati yaparsanız benimle anlıycaksınız demek istediğimi yoksa kendimi bir yere konumlandırmıyorum yani. Boyanır bu sorun değil ya da öylede kalabilir. Ben geri yollasam garanti veriyorum ülkesine iade etmiycekler bir başkasına yolayacaklar sizin yeğeninize belki. İstermisiniz o da uğraşsın böyle heycanla bisikletini beklemişken. Lanet olsun diyelim hepsine en iyisi ikinci el aldın içine sinmedi sat başkasına bari al satta zarar etmezsin ya da bisikletçinin başına çökücen uyuz müşteri profili çizicen milim milim kontrol ederek alıcan gerisi riskli anladığım kadarıyla.

Not: Boyama fikirlerine açığım :)

@Gökhan Akkaya yalnız cidden kolaymış başvuru tamam yapıcam ayıp oranında para iadesi bana makul göründü siz ne dersiniz?

Çok iyi anlıyorum seni. Benim de karbon kadrom sahte, alakasız bir markaya ait çıktı 1-2 ay öncesinde. Ben de onun mücadelesini verdim, satıcıdan paramı aldım ancak halen daha firmayla kontak halindeyim, hayırlı bir haber bekliyorum. Aylardır bisiklete binemiyorum, 40 parça bekliyor evde, bisiklet dönemi bitti bitecek neredeyse benim problem hallolana kadar. Tamirine giden para, kargosuna giden para - sök tak defalarca uğraştım, bisikletçiye giden para, harcadığın zaman emek ve yaktığın benzini kimse görmez maalesef.

• Firma ile ikili görüşmenizde "Değişime yeşil ışık yakıyorlarsa" direkt olarak değişim yoluna gidin.
  • Yok, firma yan çiziyorsa; "Direkt olarak değişim talep edin yine". Ön tekeri döküp gidonu yamultmak dışında kargolamak uğraşı gerektiren bir durum yok.
  • Şimdi firma, kadro için komik bir rakam teklif ederse yine problem yaşamayın.

Siz direkt olarak değişim talebi ile şikayet başvurusu oluşturun. O süreçte bisikletinizi kullanmaya da devam edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: uslsy
@Gökhan Akkaya

Malesef sizin durum daha can sıkıcıymış, umarım en kısa sürede toplarsınız bisikletinizi.

E devlete girdim telden ama ilgili menüler çıkmadı. Ayrıca garanti belgesi istiyor, ben evde kurduğum için yok tabi. Aradım az önce servisi dedim ben bisiklet aldım kolisini açmadım ama size getiremem arabaya sığmıyor vs. ben kursam sürerek gelsem olur mu dedim, sağolsun olur siz kurun biz burda kontrol ederiz zaten dedi. Şimdi gidince boyasız vs demiycem bu sefer kıllanır garantiyi başlatmaz belki. Bana lazım olan servis kurulum belgesi sadece. Bakalım nasıl olcak burda paylaşıcam gelişmeleri.

@MossoM

Doğru bir diyalogla onlara bunu tespit ettirebilirsin.

@uslsy Evet aklımda o ihtimalde var. Belki onlar görürler :) Hocam bu arada ben hiç beğenmedim bisikleti sattığım bisiklet daha iyiydi meğer komponent herşeymiş çıplak geliyor bu bisiklet önde tourney var tak tuk geçiriyor vitesi, vites kollarıda keza. Bu yıl ayaklık takmışlar, açılı gidon boğazı ve kadronun içinden geçen vites kabloları var. Gidişini beğenmedim gidon 1624 e göre daha aşağıda açıdan kaldırsamda mesafe daralıcak. Belkide 41 değil 46 almalıydım bilemedim. Ön tekerlek bi yöne tam dönüp düşürecekmiş hissi veriyor ( bunu düz maşaya bağladım ) satıcam garantiyğ başlatınca bunuda koydum ilana. Boşuna claris ultegra altus demiyor millet burda :)

@MossoM

Bu bambaşka bir konu. Bir bak bakalım olmadı fırsattan istifade farklı birşey ile değiştirirsin.

• Beğen
Bende fikrimi yazayım kimseyi rencide etmiyorum ancak netten yerli bisiklet almak bence sıkıntı hele yerli firmalar problem siz bisikleti netten alıp evde kurmuşsunuz en büyük yanlış bu bence keşke kurmadan kontrol etseydiniz olan olmuş inşallah sorun giderilir bu konularda bizim firmaların sicili bozuk

• Beğen
@MossoM
Şunun gibi bir şey olmasın:
85204.jpg

(link)

Senin bisikleti satanlar bisikleti boyamaya da zahmet etmemiş bir de.

• Beğen
Tepkiler: MossoM ve uslsy
@Knight Rider Hahaha olabilir benim bi hocamın başına gelmişti eskişehirde bu durum inanamadık. This is Turkey

Göz önünde bir yerde olmasa neyse de tamda can sıkıcı bir yer. Bende şunu anlamıyorum neden servise kurduralım. Biz kuralım servis onay versin.. teker,direksiyon bir de sele takamayacakmıyız ?.. Emin olun kurulumu servisten daha titiz yapıyoruzdur..

Kadroya kutuda büyük ihtimal ön tekerleğin göbeği sürtmüş. Normalde ön tekerin göbek somunu zarar görmesin diye plastik kapakları olması lazım. Onlar yokmuydu ?

Geri