@Mustang64 Gerek Bianchi, gerekse Carraro'nun, yurtdışı modelleriyle burada satılanların pek alakası yok. Tamamen isim hakkı alınmış modeller. Kesinlikle İtalyan Bianchi sPa ile alakası yok.
<<1997 yılında, Bianchi Bisiklet Sanayi ve Ticaret A.Ş. , % 100 Türk sermayeli bir şirket olarak “Bianchi”nin Türkiye sınırları içerisindeki üretim lisansını alır ve efsane bir markanın pazar gücünü, kaynaklarını ve bilgi ağını, ulusal bir markanın gücüyle birleştirir. Bir yandan ürün yelpazesini zenginleştirmeye devam ederken, bir yandan da uluslararası arenada rekabet edebilmek için pazar faaliyetlerini sürdürür.>>
(accell bisiklet'în web sitesinden)
Zaten Bianchi'nin yurtdışı web sitesine girerseniz, sittin tane ülke görürsünüz, sadece Türkiye yoktur. İtalyan Bianchi, İsveçli Grimaldi Industri AB'nin sahip olduğu Cycleurope Grubun içinde.
Kadro meselesi zaten apayrı bir konu. Türkiye'de üretim yapan herkesin kadrosu Tayvan'dan geliyor, aslında dünyada üretim yapan neredeyse herkesin kadrosu Tayvan'dan geliyor.. Tayvan'dan geliyor olması, markayı İtalyan Bianchi yapmıyor.
edit: Yahu ayrıca ben anlamıyorum Accell Bisiklet, neden İtalyan Bianchi'nin görsellerini kullanır ama sattığı modellerin alakası yoktur.
Örneğin İtalyan Bianchi'nin C-Sport 2 modeli.
(link)
Bu model Türkiye'de tabiatıyla yok, ancak Bianchi Türkiye satmadığı halde Şehir Bisikletleri sekmesi altında bu modelin resmini kullanmakta beis görmüyor.
(link)
Biri de demiyor ki arkadaş bu nasıl iş?
Benim gözümde Bianchi Türkiye, sadece Bianchi'nin adını kullanarak bisiklet pazarlayan, Tayvan'dan kadro getirtip toplayan bir şirket.