Scudo Sports

Mosso 681cx SLX - Salcano Igman SLX (ve 26 mı 27,5 mi) yardım

@ANIL ERDOĞAN

O kadar para verecekseniz doğru düzgün bir bisiklet alın bence...:harika: (Trek-Scott-Specialized-Giant....vs.)

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Scudo
@Emre Yönlüer
Emra bey doğru düzgün bisiklet alalımda. Bu donanım ile sizin dediğiniz markalar 3000-4000 civarlarında dolaşıyor.
Sizin bu fiyatrladaki öneriniz ne olurdu acaba?

@ANIL ERDOĞAN

Bence 2400 onlara verene kadar 800-900 daha verilip almaya değer.Bence donanıma o kadar takılmamak lazım sonuçta iş bacak ve kalp kuvvetimizde bitiyor.
(Not: Ben de öncedn Salcano İgman 2010 kullanıyordum)

@Emre Yönlüer Emre bey 800-900 diyorsunuz ben zaten taş çatlarsa 2400 çıkaracağım. Normal limitim 2000TL zaten zorlaya zorlaya 2400 zorluyorum.Hatta bu fiyat yüzünden eşimle kavga ettim :(
Yani bu fiyata en iyi seçeneği bulmaya çalışıyorum

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@ANIL ERDOĞAN , beden bulabilirseniz rockrider 8.3 gerçekten güzel bir bisiklet ve şu an kampanyalı fiyatla satılıyor. Aksi halde mossoyu tercih edin. Salcanoda yer alan mt15 jantlar öyle aman aman bir jant seti değil. Raceking'leri de piyasada çiftini 100tl bandında bulabilirsiniz. "Bisiklette donanım önemsizdir" önerilerine kulak asmamanızı öneriyorum.

Merhabalar öncelikle ıgman slx 29er kullanmış biri olarak size tavsıyem 26 yerine 27,5 almanızdır daha rahat engel aşma beceresi gösterecektir diger forum kullanıcı arkadaşların da yorumlarıda önemli.. mosso ve salcano marka kıyaslarsak mosso global bir firma ve direkt kadro üreticisidir salcano da fiyatına göre üzerindeki donanımları yi olan yerli bir marka bakınız mt35 jant seti :) aralarında ki farkı sizler belirtmişssiniz zaten salcano nun artısı bana göre mt35 jant ve lastıkler :) benim tavsiyem mossodan yana olacaktır jant göbekleri bir tercih sebebi :) ve 27,5 jant setinden yana :)

@Onur YCL @KARDUZ.ERHAN
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler en azından mossoyu benden başka düşünenlerin olduğuna sevinmeye başladım :)

• Beğen
Tepkiler: Erhan81
@ANIL ERDOĞAN ikisinde de + / - parçalar var, örn; mosso nun fren seti iyi , salcano nun jant seti iyi... gibi Bana sorarsan rock rider al ancak servis sıkıntısı yaşarsın ama donanım olarak ikisinden de bir gömlek daha üst seviye, kadro boyu kalmamış ondada acele et derim...

• Beğen
Dostum konu çığrından çıktı :p al ne alacaksan kurtulalım artık :D

@sonerveozer beden konusunda kararsızım... Bisikleti görmeden karar veremiyorum???
@sergenAntep valla kardeşim sorma:D ben de delirdim:kötü:

Hocam denemeden kesinlikle alma rr iyi alternatif ama boy sorun olursa bütün hevesin kırılır. Sahibinden de sadece boyu büyük yada küçük geldiği için birsikletini satan çok insan var istanbula grlme inkanın var ise dene öyle al eğer yok ise bulunduğun şehirde mpsso ve salcanoyu zaten bulabilirsin. Hangi bisikleti alırsan al kesinlikle dene

• Beğen
@YÜCEL AYEZİR çok saolun Yücel bey aynı düşüncedeyim. Yıllar sonra bir bisiklet alacağım oda boy yüzünden hiç olmasın.:srnsml:
Tavsiye için teşekkürler:harika:

hocam bu kadar para veriyorsun yukarıda arkadaşların belirttiği gibi kadronun sana uygunluğuna ve servis ağına bak önce, çünkü o paraya iyi donanıma sahip bir bisiklet alacaksındır zaten..benim boy 171 sedonanın en düşük donanımlı 28 jant şehir bisikletini aldım,kadro ölçüsü olarakta en küçük boyu 17 inchti onu aldım,koltuğu uygun yüksekliğe çektiğim zaman,sele üzerindeyken parmak ucum bile yere deymiyor ,haliyle öne olan eğimim de artıyor, bu bisiklete olan hakimiyetini az da olsa etkiliyor,dur kalklarda ayağımı uzatacağım kaldırım yükseltisi bulamassam seleden öne doğru inmek durumunda kalıyorum kadrom eğimli olduğu için bu hareketi yapmama olanak sağlıyor ,seleyi indirirsem de uzun sürüşlerde bacağın farklı eklem ve kas gruplarında ağrı yaşıyorum...yoksa bisikletimin o donanımına rağmen yoldaki akışı ve performansından çok memnunum ,175 ten uzun olsaydım satıp başka bisiklet almayı asla düşünmezdim. ... mosso kadrolara gelince piyasa da gerçekten iyi izlenim bırakmışlar ,7005 alunun yanı sıra 2015 modellerde genelde 6061 aliminyum alaşım kullanmışlar, bu sitede yer alan şu linkteki yorumları göz önünde bulunduracak olursak bu iyi birşey gibi görünüyor ahttp://7005-6061 arasındaki fark? | Sayfa 2 - BisikletForum ..... mosso dediğin gibi thaiwan da yapılıyor ,demek oluyor ki kadro konusunda en deneyimli yerde inşa ediliyor.. (meraklasına göz atması için (link) ) ,,yerli firmalara da kötü diyemeyiz ,hakkını vererek yapan yapıyor, salcano kullanmadım iyi yada kötü birşey demem uygun olmaz, kullanan arkadaşlara soracaksın,ama sedona sahibi olarak adamlar yapıyor, açıları gayet iyi,jant akorları sağlamlık şu anki izlenimlerime göre gayet başarılı, mersinde ki servisi de çok ilgili,500 km ye yakın yol yaptım henüz bir arızası olmadı,sıkıntı benim boyuma oranla yanlış bisiklete heves etmemdi ...heyecan ve hevesle kalkan bir kişinin daha, ölçüden yana sıkıntı çekmesini istemediğim için okuyana bıkkınlık verircesine uzun yazdım,emin ol ölçü donanım kadar önemli ....

• Beğen
haklısın hocam ama kadroyu iki bacağımın arasına aldığımda kadro ''a'' yerime sıfır geçiyor neredeyse ..

Dosyalar

• Fotoğraf-0015.jpg
    Fotoğraf-0015.jpg
    153,2 KB · Okunma: 30
Karar verdiniz mi? Hangisini aldınız? Bende 681xc slx almayı düşünüyorum. Mosso aldıysanız izlenimlerinizi paylaşır mısınız? :)

• Beğen
@Murat_D karar vermesine verdim ancak mossoya değil Canyona karar verdim. Hatta alıyordum fakat bazı durumlardan dolayı erteledim.
Mosso 681 slx Türkiyedeki bisiklet sıkalasına göre (jantları saymaz isek) çok iyi bir bisiklet. Ama üstüne 600 eklerim Canyon alırım dedim.
Ben 2400 bulmuştum izmirde.(nakit) Sizde mutlaka o fiyatlara bulursunuz.
Umarım en kısa sürede alırsınız

• Beğen
Tepkiler: banko
Geri