Anıl Erdoğan
Forum Carbonbaşı
- Tepki
- 1.719
- İsim
- Anıl ERDOĞAN
- Bisiklet
- Cube
Arkadaşlar merhaba,
Aranıza resmi olarak yeni katıldım.
Daha önce foruma üye olmadan forumda bir çok yazı ve paylaşıma bakmışlığım vardır ama güzel bir bisikletim olamadığı için konuların herzaman dışında kaldım. Ama artık nasipse bisiklet alacağım.
Boyum 178,5 , Bacak aram 78cm , Bütçe taş çatlarsa oda çatlarsa harbiden 2400TL
MTB bir bisiklet almak istiyorum.
İyi bir bisiklet alıp uzun süreler , mümkünse güncelleme yapmadan kullanmak istiyorum.
Forumları baya araştırdım ve 2 tercih arasında kaldım.
Şanssızlığıma üzülüyorum ki dolar kuru çok arttı.
Arkadaşlar sorularım;
1- 26 mı yoksa 27,5 mu almam gerekir. Patika,şehirde,dağ her yerde kullanabildiğim kadar kullanmak istiyorum.Gönlüm 26dan yana ama iyi markaların hepsi 27,5a kaymaya başladı.
Boyumdan dolayı 26mı ideal olur yoksa 27,5mu?
Forumlarda 26 ve 27,5 ile ilgili konuları okudum ama karar veremedim.
2- Aklımda 2 model var birisi
Mosso 681cx SLX ---- digeri ise---- Salcano İgman SLX
Mosso 681xc SLX teknik özellikler
Salcano igman SLX
Arkadaşlar gördüğünüz gibi özellik konusunda mosso bir çok yönden üstün ancak fiyat yönünde bir miktar pahalı.
Mosso 681xc SLX modelini izmirde nakit son fiyat olarak 2400'e bıraktılar.
Salcano igman SLX modelini ise izmirde nakit son fiyat olarak 2050TLye bıraktılar.
Ben teknik olarak farklarını çıkardığım zaman ve internetten erdoğanlar bisikletteki fiyatları karşılaştırdığımda aşağıdaki sonuç ortaya çıkıyor:
Mosso nun üstün olduğu taraflar;
FREN : M675 SLX 200Euro
ÖN DEĞİŞTİRİCİ M671-A SLX 31Euro
RUBLE SLX CS-HG81 54Euro
MAŞA EPİCON X2 HAVALI 200Euro
ZİNCİR CN-HG95 90Euro
HAZNE SLX M675 40Euro
TOPLAM 615 euro
Salcano nun üstün olduğu taraflar;
Jant: MT15 105Euro
lastik: CONTİNENTAL RACE KİNG 2,2 30E
Toplam 135Euro
Arkadaşlar tabloya bu şekilde baktığımda her koşulda mosso avantajlı geliyor. Arasındaki fiyat farkına değeceğini düşünmekteyim. Ancak bu şekilde bakmak mantıklımı?
Sizin görüşünüz ve başka bisiklet önerileriniz varmı acaba?
Birde Mossonun jantları çok mu kötü ufak bir düşmede bile hemen jant ayarı istermi?(Çocukluğumdan beri jant ayarından bıktım da
)
Arkadaşlar çok uzattım konuyu farkındayım ama işte yıllarca para biriktirip istediğiniz bir şeyi almak istediğinizde maalesef ekonomik şartlar yüzünden bu tip araştırmalara girmek zorunda kalıyoruz.
Önerileriniz ve yorumlarınız benim için çok değerli, yorum yapan herkeze şimdiden teşekkür ederim...
Aranıza resmi olarak yeni katıldım.
Daha önce foruma üye olmadan forumda bir çok yazı ve paylaşıma bakmışlığım vardır ama güzel bir bisikletim olamadığı için konuların herzaman dışında kaldım. Ama artık nasipse bisiklet alacağım.
Boyum 178,5 , Bacak aram 78cm , Bütçe taş çatlarsa oda çatlarsa harbiden 2400TL
MTB bir bisiklet almak istiyorum.
İyi bir bisiklet alıp uzun süreler , mümkünse güncelleme yapmadan kullanmak istiyorum.
Forumları baya araştırdım ve 2 tercih arasında kaldım.
Şanssızlığıma üzülüyorum ki dolar kuru çok arttı.
Arkadaşlar sorularım;
1- 26 mı yoksa 27,5 mu almam gerekir. Patika,şehirde,dağ her yerde kullanabildiğim kadar kullanmak istiyorum.Gönlüm 26dan yana ama iyi markaların hepsi 27,5a kaymaya başladı.
Boyumdan dolayı 26mı ideal olur yoksa 27,5mu?
Forumlarda 26 ve 27,5 ile ilgili konuları okudum ama karar veremedim.
2- Aklımda 2 model var birisi
Mosso 681cx SLX ---- digeri ise---- Salcano İgman SLX

Mosso 681xc SLX teknik özellikler
KADRO MAŞA AYNAKOL RUBLE VİTES KOLU ARKA ATIRICI ÖN ATIRICI ZİNCİR FREN ORTA GÖBEK PEDAL HAZNE JANT LASTİK AĞIRLIK | 681XC-7005 TRIPLE BUTTED ALLOY SUNTOUR SF13-EPICON-X2-DS-RL-R-LITE SHIMANO SLX FC-M670-L SHIMANO SLX CS-HG81-10 SHIMANO SLX SL-M670 3X10 SHIMANO SLX RD-M675 SHIMANO SLX FD-M671-A SHIMANO CN-HG95 SHIMANO SLX BL-M675 SHIMANO BB-UN70 HF893 ALLOY DEORE SLX M675 STARRIMS J20S CHAOYANG H-5166 26X2.10 12,70kg |
Salcano igman SLX
- TİPİ
- 26" MTB
- KADRO
- Hydroformed tubes alüminyum kadro
- MAŞA
- Rockshox 26" XC30 gidondan kilitlemeli maşa
- ARKA VİTES
- Shimano RD-M675 SLX 30 vites
- KADRO ÖLÇÜLERİ
- 16" - 18" - 20"
- ORTA GÖBEK
- Aynakol ile birlikte
- AYNA VE KOL
- Shimano SLX FC-M670 42t/32t/24t krank takımı
- FREN TAKIMI
- Shimano Deore M615 hidrolik disk fren sistemi
- VİTES KOLU
- Shimano SL-M670
- RUBLE
- Shimano CS-HG50 36t/11t kaset
- ÖN DEĞİŞTİRİCİ
- Shimano Deore FD-M610 ön değiştirici
- GİDON
- Zoom FOV alüminyum gidon
- BOĞAZ
- Zoom TDS-D507A 3D forged alüminyum boğaz
- SELE BORUSU
- Zoom C239 alüminyum sele borusu
- SELE
- -
- FURÇ TAKIMI
- Chin Haur CH-9280TBW
- TEKER SETİ
- Continental Race King 2.20 lastik
- JANT SETİ
- Shimano MT35 jant seti ön-arka: QR
- AĞIRLIK
- 12,315 kg
Arkadaşlar gördüğünüz gibi özellik konusunda mosso bir çok yönden üstün ancak fiyat yönünde bir miktar pahalı.
Mosso 681xc SLX modelini izmirde nakit son fiyat olarak 2400'e bıraktılar.
Salcano igman SLX modelini ise izmirde nakit son fiyat olarak 2050TLye bıraktılar.
Ben teknik olarak farklarını çıkardığım zaman ve internetten erdoğanlar bisikletteki fiyatları karşılaştırdığımda aşağıdaki sonuç ortaya çıkıyor:
Mosso nun üstün olduğu taraflar;
FREN : M675 SLX 200Euro
ÖN DEĞİŞTİRİCİ M671-A SLX 31Euro
RUBLE SLX CS-HG81 54Euro
MAŞA EPİCON X2 HAVALI 200Euro
ZİNCİR CN-HG95 90Euro
HAZNE SLX M675 40Euro
TOPLAM 615 euro
Salcano nun üstün olduğu taraflar;
Jant: MT15 105Euro
lastik: CONTİNENTAL RACE KİNG 2,2 30E
Toplam 135Euro
Arkadaşlar tabloya bu şekilde baktığımda her koşulda mosso avantajlı geliyor. Arasındaki fiyat farkına değeceğini düşünmekteyim. Ancak bu şekilde bakmak mantıklımı?
Sizin görüşünüz ve başka bisiklet önerileriniz varmı acaba?
Birde Mossonun jantları çok mu kötü ufak bir düşmede bile hemen jant ayarı istermi?(Çocukluğumdan beri jant ayarından bıktım da
Arkadaşlar çok uzattım konuyu farkındayım ama işte yıllarca para biriktirip istediğiniz bir şeyi almak istediğinizde maalesef ekonomik şartlar yüzünden bu tip araştırmalara girmek zorunda kalıyoruz.
Önerileriniz ve yorumlarınız benim için çok değerli, yorum yapan herkeze şimdiden teşekkür ederim...