Mersin'e hoşgeldiniz. Bu şehirdeki bisiklet piyasası hakkındaki ilk gözlemlerinizi paylaşıyorum. Mersin'de maalesef, sözünü ettiğiniz iki bayi dışında bir satıcı yok. Decathlon ise, bildiğiniz gibi sadece B'twin satıyor. Ben de bisikletimi üç ay önce Mersin Bisiklet'ten aldım. Antmen'den Merida Crossway 100 ya da 300 alacakken, sizinle benzer hissiyata kapılıp son anda caydım ve Mersin Bisiklet'ten Scott Sub Cross 30 aldım. Bayiler dışında iki de kiralama servisi mevcut Mersin'de: Mersin Bisiklet Kiralama ve Deliden Bisiklet. Bir de onlarla konuşabilirsiniz. Sedona konusunda ısrarlı değilseniz Mersin Bisiklet'ten Mücahit Bey ya da Mersin Bisiklet Kiralama'dan Oğuz Bey ile ayrıntılı bir görüşme yapmanızı öneririm. Ben bisiklet alırken çok düşündüm, çok araştırdım, çok da kararsız kaldım, bayilerde terleyip bocaladım ama asıl kararımı bu forumdaki okumalarım ve internet üzerinde yaptığım araştırmalar sonucunda verdim. İhtiyaçlarınızı iyi düşünün, kriterlerinizi doğru belirleyin ve bir tercih listesi oluşturun, kararınızı vermekte de acele etmeyin, hesaplı bisiklet almak için tam mevsimindeyiz, zaten indirim var ama epeyce pazarlık yapabilir, ek indirim isteyebilirsiniz.
Mersin'de iki bisiklet derneği var: Mersin Bisiklet Derneği ve Mersin Bisikletli Gezginler Derneği. Her hafta salı ve perşembe akşamları saat sekizde Özgecan Aslan Barış Meydanı'ndan hareketle iki-üç saatlik şehir turları düzenliyorlar. Sık sık hafta sonlarında da her iki derneğin ayrı ayrı gezi organizasyonları oluyor. Her ayın ilk çarşambası ise ortak ve büyük bir şehir turu düzenleniyor. Kadınlar için de zaman zaman ayrı şehir turları yapılıyor. Süslü Kadınlar Mersin'de de çok güzel göründüler sokaklarda. Bu toplanma alanlarına giderek arkadaşlarla tanışabilir, hem bisiklet seçimi hem de satın alma işlemi hakkında destek alabilirsiniz, mıutlaka yakından ilgileneceklerdir. Mersin Bisiklet'ten Mücahit Bey de dernek faaliyetlerine katılan bir arkadaş (adını sıklıkla anıyorum, reklam olarak algılanmasın, sadece bilgi veriyorum). Bana sorarsanız, Mersin'de bisikletli sayısı ve faaliyet kalitesi hızla artarken bisiklet piyasası bu hızı yakalamakta zorlanıyor. Daha fazla bayiye, daha iyi hizmete, daha doğru bir pazarlama iletişimine ihtiyacı var Mersin'in. Ticari bakışın pazarlama diline hâkimiyetinin kırılması ve tüketiciyle daha sağlıklı bir iletişim kurulması şart.
Tekrarlayayım: Acele etmeyin, iyi araştırın, tercihlerinizi çoğaltın, sıkı pazarlık yapın ve bisiklet çevresine katılın.