Scudo Sports

Mersin

@Cem Bayıll

O işaretle gösterilen yer nasıl bisiklet yoluymuş öyle 2 bisiklet yan yana geçemez :D

Scudo
Toprak olan yol şu fotoğrafta görülen bisiklet yolu olarak tasarlandı, arnavut kaldırımı olan gri kısım ise yaya yolu olarak tasarlandı diye biliyorum. Lakin belediyenin üstün (!) bilgilendiriciliği ve halk bilinci sağolsun şu an her yer yaya yolu gibi kullanılıyor diye biliyorum. Bunun yanı sıra Atatürk Parkında da çok geniş bir sahil yolu var, çok yoğun olmadığından da o yolda bisiklet sürebilirsiniz, park içi yollarda turlayabilirsiniz.

@Saffet Bereket

Ya ben bisiklet yolu ne demek bilmiyorum ya da bu işte bir terslik var. Ben hayatımda topraktan bisiklet yolu görmedim. O toprak yol da bisiklet sürünce bisikletin her yeri toprak oluyor tekerler patlıyor, orada 2-3 dakika sürmemiz bile ön maşanın toprak dolmasına neden oluyor bir de denizin yanındayız nemden midir nedir o toprak yapışıyor bisiklete. Ayrıca o park içi yollar da turlamakta inanın hiç alternatif bir iş değil. En fazla 20 metre de keskin dönüş yapmak gerekiyor yürüsek daha iyi )

Bknz: Bisiklet yolu

http://www.haberler.com/haber-resimleri/843/kadikoy-e-mavi-bisiklet-yolu-5214843_o.jpg

Topraktan değil şöyle bir bir bisiklet yolu istiyoruz.

Şu Barış meydanının olduğu yerlerde sürüyorduk orda azda olsa bir bisiklet yolu vardı.Soli taraflarına doğru.

Bizde her sene Flamingo 10 ' lara geliriz. ( Atakent/Susanoğlu ( Silifkeye yakın ) orada da bir sahil var insan dolu en fazla 2-3 km sürülüyor ama bisiklet yolu için müsait akşamları çok kalabalık ama saat 7.30-17.00 arası kullansak bile yeterli olurdu

@Umut Tekin

İmkansız değil, onu bi kere açığa kavuşturalım.
Forumda yol bisikletinden korkan bi bisiklet topluluğu var, hepsinin de nedeni bu ve bunun gibi mesajlar...

http://cdn.media.cyclingnews.com/2010/04/07/2/bettiniphoto_0037166_1_full_600.jpg

@can akıncılar

Maalesef Soli'ye doğru hiç bisiklet yolu yok. Barış Meydanı tarafları da arkadaşın gösterdiği gibi hep bu tür yol. Yukarısı zaten sahil yolu orada hep arabalar park etmiş olur acaba kapı açılırdı kaza yaparmıyız korkusuyla süreriz genelde ) http://i60.tinypic.com/2iu955e.png

@Tolga Çelebi

Burası yaklaşık 10 kilometrelik bir sahil yolu. Maalesef belki de bisiklet yolu yapılır düşüncesiyle toprak olarak bırakılmış bir yol var ama herhangi bir çalışma yapılmamış sonradan öyle kalmış. Kalabalık pek önemli değil bisiklet sürecek düzgün bir yol pek yok. Yol bisikleti ile sahil yolunda sürmek imkansız zaten. 1.5 lastiklerle bisiklet titriyor 20 km üstüne çıkınca rahatsız oluyorsun. Dağ bisikletleri gidiyor ance. O da yaya yolunda )

@Gökhan Toros

Biz yarışçı değiliz en küçük parçasına zarar gelse bisikletin içimiz yanıyor. Aylarca belki de yıllarca biriktirdiğimiz para ile bir yol bisikleti alıyoruz ve her gün taşlı topraklı yolda sürmeyi göze nasıl alacağız ? Onlar yarışçı belli ki öyle bir parkur da yarış yapılmış. Onlar için önemli değil diğer yarışta sponsor firma yeni bisiklet verir. Bizim için kaldırımdan aşağı düşsek bir düşünürüz acaba bir şey olmuş mudur diye.

• Beğen
Tepkiler: teknisyen9966
Sayın Umut Tekin

"Tasarlandı" dedim zaten. Ama belediye zaten her işi olduğu gibi bunu da yarım bıraktı. Ne yol tamamlandı ne gerekli işaretlendirmeler yapıldı.

Gelip de bana bisiklet yolunun ne olduğunu anlatmaya çalışmayın lütfen ayrıca, bknz bisiklet yolu falan, olmuyor lütfen. Evet yeni bisiklet almış olabilirim ama şehir planlamadan da, belediyecilikten de anlayan dolayısı ile bisiklet yolu nedir, nasıl tasarlanır, ne tür malzeme kullanılması gerekir bilen biriyim. Ki 18 yıl boyunca da Mersin'deydim, dolayısı ile memleketimi de, belediyesini de iyi biliyorum.

Saygılarımla.

@Saffet Bereket

Yanlış anladınız bakınız derken topraktan tamamlanması beklenen bir bisiklet yolu değil böyle bir bisiklet yolu istiyoruz dedim. Size bisiklet yolunu öğretme amacım yoktu. Ben size değil o yolu tamamlamayan belediyeye sitem ediyordum yanlış anlaşıldım sanırsam.

@Umut Tekin

Estafurullah o zaman ben yanlış anladım. Şimdi şöyle diyeyim, aslında o yolun yapısında da bisiklet kullanılması için büyük bir sorun yok-tu. Çünkü standard toprak değil de bizim akdenizin kırmızı toprağı var o yolda ayıklanmış ve sıkıştırılmış olarak. Burada dağ bisikleti de yol bisikleti de arızaya sebep olmadan kullanılır tabii asfalt hızı yapamazsınız. Nasıl dağ bisikleti tam olarak asfaltta rahat edemezse o dişlerle. Yalnız, sizin de dediğiniz gibi toprak oldukça denize yakın ve bakımı yapılmadığı için benim görüşüme göre "tasarı" aşamasında kaldı. Bu tip sivil haklarınızı aramak için mutlaka ki belediyeye şikayetler yazın, hatta belediye dikkate almazsa siyasi görüşünüze uymasa da il meclisinde yoğunluğu elinde olan muhalefet yetkilileri ile de iletişime geçebilir, onları bir aracı olarak kullanabilirsiniz. Bu forum üzerinden ne kadar birlik olur ve dilekçe verirken ya da iletişime geçerken o kadar çok isim verirseniz o kadar sıkıştırırlar belediyeyi. Burada kalmasın sadece bu isteğiniz.

Saygılarımla.

@Umut TekinAynı fikirdeyim. :) Toprak parkurlar koşu için yapılırlar. Yanındaki çift bant parke yol ise ya gidiş-geliş bisiklet yolu, veya paylaşımlı yaya/bisiklet yolu olarak kullanılabilir. Ancak işaretleme yapılmamış.

Benim anladigim kadariyla, "millet" genellikle rahatca gezebilmek icin bisiklet yolu istiyor. "Böyle bir seyin uygulandigi ülkeler varmi dir acaba?" diyerek soruyorum. Avrupa' daki bisiklet yollarinin 1. nedeni, bisikletin, ise okula, alisverise giderken kullanilmasi icin. Motorlu tasistlara göre emniyeti daha az, daha zayif ve daha yavas hareket eden bisikletleri, bisikletlileri, hem sigorta acisindan, hem emniyet acisindan ayirmak icin yapilir. Millet gezsin diye bisiklet yolu, bazi parka yerlerinde belki vardir. Siz trafige cok sayida girmediginiz sürece bisiklet yolu beklemeniz bir hayaldir. Trafige girerek bisiklet olgusunun motorlu tasit trafigindeki celiskisini gösteremediginiz sürece bisiklet yolu yapilmaz. Bazi sehirlerde göstermelik "bisiklet yollari" -ki coguna bisiklet yolu demeye 1000 sahit ister- sizleri yanlis fikirlere saptirmasin.
Bu konularda bazen biraz agir ve aci seyler yaziyorum, ama burada da Cumhurbaskanligi Bisiklet Tur icin kullandigim " kel basa simsir tarka" tabirini kullansam pek yanlis olmaz. Gectigimiz senenin Kasim ayinda Mersin' de idim ve hic bisiklet gördügümü hatirlamiyorum. O yörede 1 hafta gezdim ve gördügüm tek bisikletli bu asagidaki Gülnar civarindaki bisikletli!
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/p180x540/10155358_10152350113782660_2640139385140495134_n.jpg

Mersinde bisiklet yolu yok. Ama yine de alternatif yol çok. Çogu büyük şehirde arazi ve patika yol icin çok uzaklara gitmek gerekirken Mersinde 30dk sonra kent ormandaki mtb parkuru var

Herkese merhaba!
6 yıldan fazla bir zamandır Bakü'de yaşıyorum fakat yurtdışı başlığını göremediğim için, hayatımın 20 yılını geçirdiğim sılam Mersin adına selâm vereyim istedim.
Hayat koşturmacası ile geçen 18 yılın ardından seleye ilk kez 3 gün önce bindim ve inanın nefes aldığımı hissediyorum. Bisiklet ve bana dair kısa ve uzun vadede güzel plânlarım var. Nasip olursa bu plânları gerçekleştirdikçe, Bisiklet Forum vasıtası ile sizlerle paylaşırım.
Selâm ve sevgiler.

@Emrah Ü.

Hoşgeldiniz :)
Kazasız belasız sürüşler dilerim..

• Beğen
Tepkiler: Emrah Ü.
Merhaba, Uzun bir aradan sonra (20 Yıl) tekrar bisiklet sevdasına tutuldum.Daha önce yol bisikleti ile başladığım bu sevdaya dağ bisikleti ile devam etmeye başlıyacağım. Alacağım bisiklete karar verdim ama tam olarak kesinleştiremedim.
Bu arada Mersin'de yaşıyorum, emekli ama muhasebe bürosunda çalışan bir insanım. 18 ve 15 yaşlarında iki evladım var.

Herkese selamlar. Bisiklet camiasında yeni sayılırım. Çocukluk çağımda ve lise-üniversite dönemlerimde ara ara bakkala vs gitmelerim dışında sürmezdim. Son zamanlarda ise bisiklete farklı bakmaya başladım. Depoda, bir bakıma terk edilmiş olan 17 yıllık bisikletimi tekrar adam etmeye karar verdim. Pas sökücüler, iç lastik, dış lastik, zincir, vites ayarı, ön ve arka aktarıcıyı söküp temizlemek, fren pabuçlarını değiştirmek, akor ayarı yapmak, zincir değişimi ve yağlama vs derken 1 hafta uğraştım, internetten araştırıp, videolar izleyip, okuyup, tamir setini edinip ve sonunda işimi görür hale geldi kerata. Ancak kaskım olmadığından binemedim bir süre. Nihayet geçenlerde kaskımı da alınca yola koyulmaya başladım. Artık araba, otobüs vb taşıtlar o kadar anlamsız geliyor ki bana :)

Mümkün olduğunda her sabah, yada en azından haftada 3-4 kere sabahları Fındıkpınarı yolunda sürüyorum. Ev Fındıkpınarı yolunda 5.km civarında. Bazen tırmanış yapıyorum direk Fındıkpınarı'na doğru. Bazen de aşağıya sahile iniyorum ve sahil boyu yapıp sonra tekrar Fındıkpınarı yoluna tırmanıyorum. Beyaz kask, lacivert/sarı bisikletli birisini görürseniz o güzergahta, muhtemelen ben olurum o :) Kondisyonum vasatın altında şu an muhtemelen. Bisikletimde aynı şekilde. Ama bir süre kendimi ve bisikleti tartıp daha sonra ihtiyacıma göre bisikleti yenilemeyi düşünüyorum.

Geri