Benim anladigim kadariyla, "millet" genellikle rahatca gezebilmek icin bisiklet yolu istiyor. "Böyle bir seyin uygulandigi ülkeler varmi dir acaba?" diyerek soruyorum. Avrupa' daki bisiklet yollarinin 1. nedeni, bisikletin, ise okula, alisverise giderken kullanilmasi icin. Motorlu tasistlara göre emniyeti daha az, daha zayif ve daha yavas hareket eden bisikletleri, bisikletlileri, hem sigorta acisindan, hem emniyet acisindan ayirmak icin yapilir. Millet gezsin diye bisiklet yolu, bazi parka yerlerinde belki vardir. Siz trafige cok sayida girmediginiz sürece bisiklet yolu beklemeniz bir hayaldir. Trafige girerek bisiklet olgusunun motorlu tasit trafigindeki celiskisini gösteremediginiz sürece bisiklet yolu yapilmaz. Bazi sehirlerde göstermelik "bisiklet yollari" -ki coguna bisiklet yolu demeye 1000 sahit ister- sizleri yanlis fikirlere saptirmasin.
Bu konularda bazen biraz agir ve aci seyler yaziyorum, ama burada da Cumhurbaskanligi Bisiklet Tur icin kullandigim " kel basa simsir tarka" tabirini kullansam pek yanlis olmaz. Gectigimiz senenin Kasim ayinda Mersin' de idim ve hic bisiklet gördügümü hatirlamiyorum. O yörede 1 hafta gezdim ve gördügüm tek bisikletli bu asagidaki Gülnar civarindaki bisikletli!
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/p180x540/10155358_10152350113782660_2640139385140495134_n.jpg