Scudo Sports

Merida Speeder T2?

@Uğurcan Avan Son olarak bugün baradine pabuçlar taktırdım gidon boğazını ters çevirip baklaları yukarı aldırdım ve bisiklet baya bi yapı değiştirdi gibi yol gidonu düşünürken bugün turdan önce denediğim bir yol bisikleti yol gidonu hakkında şu an için gerek olmadığı kanısını uyandırdı

mesajları okurken burası kafama çok takıldı, yaptığınız değişikliği açıklayabilir misiniz? bu arada ben de fitnness ıma barend taktım, yokuşlardan ziyade dirsekleri 90 dereceye yakın kırıp gövdemi alçaltmak için kullanıyorum. daha rahat oluyor. sürüş sırasında süreli pozisyon değiştirme imkanı da benim gibi elleri sürekli uyuşan biri için bayaa iyi. drop bardan iyi midir bilemem.

"" gidonu ters çevirme"" kısmı

Scudo
@İbrahim A. Gidon boğazını ters çevirme sebebi daha aşağıda, sportif bir pozisyon almak içindir sanırım.

2.el 2014 modeli t2 ve t2d ne kadar eder sizce ? aklımda t2 var hem hafifliği olsun (10.6) kg ve arka değiştirici tiagra sanırım gs yazıyor sonunda ama sanırım birşey farketmez sonuçta claristen iyidir.

@Invisibleman oradaki yazan pedalsiz ağırlığıdır, en az 300-350gr pedal olsa 10.9 geçer, bendeki t2d aksesuarla 11.1kg ama bu ağırlık oyunlarının hicbir önemi yok... 25km turu 30km/s ortlama 56km turu 27-28km/s ort yapıyorum t2 olsaydı hiçbirsey degismezdi ayni jant lastik seti ayni aerodinamik ayni yol tutuş bunlardan doğan farklılık kg den daha önemlidir.

@ilker sözlerinizde o kadar etkilendim ki şimdi bir scott s20 almak üzereyim, olmazsa lapierre var forumda onu alacağım kesin. Umarım pişman olmam çemberleri değiştirip 35 lik lasitkler takmayı düşünüyorum. Patlak veya jant yamuğu korkusu nedeniyle. Hele bir alalım bakalım sonra düşünürüz. diğer bisikleti de hanım kullanacak böylece evde iki farklı bisiklet olacak. Teşekkürler

@alper 76 Merhaba, Alper bey 35 jant ve lastik takımı zaten kumpas fren ve maşadan geçmez. Hem böyle bir şey yapmak istemeyeceksiniz. Akışkanlık için jant setleri çok önemli. Bakın siz kullanmaya başlayın kontrolün hiç zor olmadığını göreceksiniz. Patlak çekinceniz için de kendimden örnek vereyim, ben de bundan korkuyordum. Özellikle de daha önce Schwalbe Marathon kullandığım için fakat yol bisikletinin üzerinde gelen 66TPI karkas, dişssiz lastikler şu ana kadar hiç patlamadı. Arkadaşım yaklaşık 3000km'dir aynı lastiği kullanıyor o da sadece bir kez patlattı. Yani yol için de uygun dirençli lastikler var. Yalnız siz 110-120 psi basan bir ayak ve el pompası alarak düşük basınçla gitmemelisiniz.
Son olarak da arkadaş grubumuz içinde daha önce spor geçmişi olmadığı halde ilk yol bisikleti alanlar var, kız arkadaşlarımız var ve hepsi de halinden memnun.

@ilker İnşallah dediğiniz gibi olur, ben de acaba ince bir schwalbe gibi zırhlı ya da yarım zırhlı bir lastik takabilir miyim? düşşüncesindeydim. Korkuttular beni "lastik patlayınca kendileri değiştiremiyor abi" denildi. "Jantlar yamuluyor" denildi. Demek ki olmuyor...Benimse gözüm bunlardaydı ama ülkemizin yolları b*tan. Schwalbe durano ya da şehir bisikletime aldığım gibi bir rubena vs dayanıklı bir şey almam gerek. Bilmiyorum belki de alacağım bisikletin üzerinde biraz düzgün lastik vardır. Yoksa boşa yapmış olacağım o kadar masrafı. 700-1500 arası güzel bisikletler varken ben 2000 civarında bir bisiklet alacağım. Hayırlısı artık inşallah İstanbula kadar gittiğime değer boşuna 200tl harcamış olmak istemiyorum bu yoklukta.
teşekkür ederim bilgiler için

@alper 76 Ne yaptınız hocam? Yazmamissiniz daha sonra. Ne aldınız acaba?

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@ilker Dostum yazdıklarımı görünce anladım ki kafam bayağı çorba olmuş. Yazılanları da verilen cevapları da okuduktan sonra sadece gidonu düz olan bir bisiklet yerine yol-yarış tipine yöneldim ve scott s20 ye odaklandım. ikinci eli ile sıfırı arasındaki 400-500TLTL lik farkıda da gözüm bir zaman sonra görmez oldu. Çünkü Mersindeiym istanbuldaki biisleti görmek bana zaten 200-300 e patlayacak e zaten görünce de aman aman anlayamayacağım,
gidip bunu 2950Tl ye aldım.

Dosyalar

• bis2.JPG
    bis2.JPG
    108,7 KB · Okunma: 56
Bir kaç aydır kullanıyorum, sıkıntım yok. ARADIĞIM ŞEY BUYMUŞ! diyecek kadar damemnun oldum. Üstüne biner binmez lastik-jant farkını ve akıcılığı fakrettim. okula sırtımda çantayla gidiyorum yani ağırım. ancak daha az yoruluyorum vs... Yol farklı bir olaymış

Dosyalar

• fotoğraf0440.jpg
    fotoğraf0440.jpg
    113,7 KB · Okunma: 55
@mustafa üzümcü Teşekkür ederim bence de doğru oldu. Forumda bir arkadaş "abi bazen eğilip kullanmak istiyorsun bende T2 var güzel alet ama bunu vermiyor almışken yol al olsun bitsin" dedi. Ben de haklı buldum ve bu yöne döndüm. Sağolun

@alper 76 Çok da güzelmiş, gule güle kullanın...

@ilker çok teşekkür ederim, size de hayırlı pedallamalar. Hepimizin yolu açık olsun

@ilker Merhana İlker dostum, dün bana ne yaptınız diye sorunca ben de anlatmıştım "bir arakdaş şöyle dedi böyle dedi..." diye
Sanırım siizn öerinizimiş beni etkileyen . Şimdi dönüp de önceden yazılanları okuyunca farkettim :):). Teşekkür etmek istedim :) Sizin düşünceleirniz bana mantıklı geldiği için bu yola girip 4 ay boyunca bisiklet taraması yaptım ve forumdaki abileirmizin kafasını şişirdim. Sonra da teşkkür başlığı açmıştım.
Sizi unutmuşuz., Geç de olsa iyi oldu:)

Geri