Scudo Sports

Merida Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar, benim lastikler 700x23 ve detonator maxii...Çok güvenmiyorum, değiştireceğim

700x28 taksam diyorum, uyar mı sizce olmadı 25 takacağım ,bizim yollara daha uygun olur diye

Scudo
@Tolga67
Türkiyede değilim, sizin için nette arama yaptım ama scultura 100 satan sadece sizinde yazdığınız gibi N11 sitesindeki yer çıktı. Fiyatta kendinizi biraz zorlayabilirseniz scultura 200 alın yada diğer markalara yönelin Mesela Trek Alpha gibi. Scultura ayarında bir bisiklet. Şuan Türk lirası döviz karşısında düşük olmasına rağmen burda fiyatı 3200 TL denk geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
Kadro biraz küçükse yada büyükse kullanımda ne gibi zorluklar yaşarım? Çünkü bu işin anladığım kadarıyla belli bir standardı yok kimi tür'e kimi markaya göre değişiklikler gösteren ölçüler mevcut, kimi mosso da şu merida da bu diyor, kimi şehir bisikletinde 51 ise yol bisikletinde 54 diyor. Bu işin matematiği de yok bence varsa da hangi markanın hangi matematiği? Benim yol bisikleti ölçüm 79cm iç bacak ile 0,67 çarpınca 52.93 çıkıyor. Peki hangi markaya göre bu ölçü?

Merida kullanan dostlar bayramdan sonra merida scultra 100 yada 200 modelini sipariş edecem, lakin bana lütfen bu kadro konusunda yardımcı olun özellikle benle aynı ölçülere sahip olan arkadaşlar. Boyum 1.75 iç bacak boyum 79-80 arası bana uygun olan kadro 52 mi? 54 mü? siz hangi kadroyu kullanıyorsunuz ve sorun yaşıyor musunuz? büyük mü küçük mü? lütfen yardımcı olun. 52 kadro kullanmam gerekiyor ve 54 aldım diyelim bu çok büyük sorun teşkil eder mi yada tam tersi olsun ayar yoluyla çözümü olmayan bir sorun yaşar mıyım? Merida 100 modeli 54 kadro çok hoşuma gitti rengi öncelik olarak bunu almak istiyorum. ancak bu olmazsa merida 200 modeli 52 kadro var son çare onu alacam sizce hangisi bana uygun?

@Tolga67 Benim boyumda 1.78 iç bacak boyumda 81-82cm civarı. 54 kadro aldım ve üst boruyla aramda 1-1.5 parmak kadar kalıyor. Seninde aslında tam arada gibi. Bildiğim kadarıyla kadro boyu konusunda arada olanlarda daha sportif bir kullanım istiyorsan daha küçük bir kadro konfor gezinti amaçlı istiyorsan bir büyük boy kadro seçilir diyr biliyorum. En azından aşağıdaki sitede de öyle denilmiş.
(link)

• Beğen
@Emert20

Sanırım 54 biraz büyük de gelse çok sorun olmayacak gibi, çünkü 52 ile 54 arasında çıkıyor hesap

Siz Carraro mu kullanıyorsunuz Carraro sportive 225 51 kadro bana biraz büyük geliyor yani kadro ile aramda hiç pay kalmıyor

• Beğen
Tepkiler: Emert20
@Tolga67
Carraronun mtbsini kullanıyordum 18 kadro. Bir büyük boy sanırım o kadar problem olmaz en olmadı gidon boğazı daha kısa bir boğazla değişerek biraz daha toparlanabilir. Siz yinede forumdaki doğru kadro boyu seçimi veya yol bisikleti tavsiyesi konularına da yazın. Orlarda daha doğru bilgiler vericek kişiler konuyuda görmüş olur.

• Beğen
@Tolga67 54 alabilirsiniz sorun olmaz size rahat olun

• Beğen
@korayg

Yardımlarınız için teşekkürler sonunda sipariş verdim.

• Beğen
Tepkiler: korayg
@Tolga67 hayırlı olsun güzel bisiklet..Lastikleri değiştirirsinğz daha sonra. Maxis detonattor vardı bende sizde belki farklı olur, gelince yazarsınız

• Beğen
Teşekkürler, bayramdan sonra gelecek gelince resmini paylaşırım

Yol bisikleti için Pedal önerisinde bulunabilecek arkadaş var mı? Kilitsiz pedal istiyorum nasıl bir şey tercih etmeliyim?

@Tolga67
Kilitsiz demişsin ama şunu önerebilriim kombi pedal. Bir tarafı kilitli diğer tarafı kilitsiz. Kilitli kullanmak istersen pedal değiştirmek zorunda kalmazsın.. Mtb pedalı diye geçiyor ama yol bisikletindede kullanılıyor. İşe gidip geldiğim bisikletimde bundan var benimde kullanışı pratik.

kombi_jpg.jpg

@Tolga67 ben spd ye geçene kadar kalpiyeli kullanmayı tercih ettim. memnunum

@korayg
540 gr falan sanırım tam hatırlamıyorum.

@eray.hayta

Aldım, yani sipariş ettim bayramdan sonra gelecek :)

Merida Scultura 100 aldım linkdekinin aynı rengi (link)

• Beğen
Tepkiler: Emert20
Geri