Scudo Sports

Merida bisiklet hakkında tercih, soru ve cevaplar.

Scudo
Merhaba,

Bende 40V kullanıcısıyım. Oldukça memnunum. İyi bir tercih yapmışsınız.

@nuri kılıçkaya

Disk fren konusunda nasıl bir sıkıntı yaşadınız? Bende 40D ile 40V arasında çok kalmıştım. Sonunda 40V aldım. Memnunum ama merak ettim sıkıntınızı?

kargoyla eve yollatim ama tekerle koltuğu taktim fren montajini yapamadim ayrica vitesler geçiyor ama pedal çeviriyorum geçme yapmiyor vites tede bi sikinti var bi kargiya verdik anasni satim sadece teker pedal ve koltuk takabildim ön fren ve viteslerde sorun oluştu yardimci olabilirmsniz ?

Öncelikle hayırlı olsun, çok güzel bir seçim. İleride lastiği de değişirseniz uzun yıllar sorunsuz kullanacağınıza inanıyorum.
Sorununuzu çok anlayamadım ama bisikleti burada toplayamazsınız. Bisikletinizi en yakın Merida servisine ya da güvenilir bir bisikletçiye götürün.

çok toplanicak bişeyi yok aslinda sadece ön teker pedallar ve koltuk cikik olarak geldi yani ön fren montaji olucak bide vitesler çalişmiyor . oynamistim bgün o yuzden ayarini bozdum sanirim.

@utku gürler

Hiç bir şekilde sizden ücret talep etmemeleri hukuken hakları yok diye biliyorum ve ayrıca gerçekten bu işe gönül veren kişiler olsa bizden almadın diye bir açıklama ile para istemeleri hiç etik değil. Ama ülkemizde bu tip olaylara çok rastlanıyor. Çözüm haklarımızı aramaktan geçiyor..

@nuri kılıçkaya
nicin fikriniz degisti ki

merida crossway 40 d yi bir yıldır kullanıyorum.bisikletin ağırlığı haricinde gayet memnunum...

v fren ve düz maşanın daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

@nuri kılıçkaya
duz masa derken anlamadim 40 v nin masasiyla ayni degilmi

Dün ebayde formalara bakınırken. Bir anda Merida yazılı bir sürü forma buldum . Tabii başlıkta veya hiç bir yerde Merida yazmıyor.
Şöyle bir tanesini seçtim. 17.70 dolar . 40 TL para verdim.
http://i.ebayimg.com/00/s/ODAwWDgwMA==/z/60oAAOSwEK9T7XgJ/$_57.JPG
http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDc1MA==/z/gQgAAOSwQItT7XgM/$_12.JPG
Başka versiyonlar da var
(link)
(link)
(link)
Ayrıca tüm takımlar için de satanlar var.
(link)
(link)

Haber vereyim dedim..

Hayırlı olsun Cenk abi. Umarım ürün en kısa sürede elinize geçer ve memnun kalırsınız.

Ben de (link)aşağıdaki ürünü beğendim.
http://tupianguanjia.com/i/839073/akpic/C047.jpg

Kullanan varsa yorumlarını alabilirim.

Alırken dikkat etmek lazım, bir arkadaşım da almıştı bu çakma formalardan. Antrenmanın tekinde yağmura yakalandık ve yağmurdan dolayı forma boya vermişti. Bu sayede arkadaşın beyaz selesi de mavi beyaz olmuştu :)

Bende Merida Multivan forması kullanıyorum ve gayet memnunum boya atması şuana kadar olmadı. Aliekspress üzerinden aldım :)
(link)

Aliexpress'teki çok elmaslı satıcılardan alın, kaliteli oluyor genelde ürünleri...

ben bugune kadar 3 tane forma aldim (sky, trek factory racing, tdf sari mayo) hepsi de fiyatina gore muthis kaliteli urunler. sadece alisveris yaptiginiz saticinin buyer feedback skorunun yuksek olmasina dikkat edin yeterlidir.

bu reklam panosu gibi formalara neden para veriyorsunuz anlamadım,firmaların üstüne size para vermesi gerekir

@Tahir Keskin

Tahir, ben ebay'den değil ama aliexpress'ten aldım. Sonuçta aynı yerden, Çin'den. Forma + Kısa tayt aldım. Ürünler fiyatına göre çok başarılı. Birkaç kez yıkanmasına rağmen renk atma veya esneme şeklinde herhangi bir bozulma olmadı (şimdilik). Bizim forum formasından daha çok giyiyorum...

Buradaki önemli nokta, bedeni tutturmak. Genelde hepsinde bir beden tablosu oluyor. Ancak çok güvenilir değil. Ben üst ve altı XL aldım. Birinde üst tam oturdu, tayt biraz sıktı (tight yani). Diğerinde üst sıkı (ama idare ediyor), alt tam geldi.

Bu da (link).

Geri