Scudo Sports

Merhaba SPD, hadi düşelim!

Bende düştüm ama çok hafif bir düşme oldu, 2 ay oldu bayadır spd deyim,şimdilik alıştım diyebilirim...

Scudo
Valla ben 2 senedir mtb spd pedal kullanıyorum. Bir keresinde rampada aniden durmak zorunda kaldım ve slow motion yana düştüm :)
Düşmek problem değil, komik tarafı millet ne bilecek kilitli pedal medal, şuna bak olduğu yerde düştü mal mı acaba vb. düşünme ihtimalleri :)

Ben çoğu zaman trafik sıkışıklığında veya durmaya yakın erkenden ayağımdan çıkarıyorum ne olur ne olmaz diye.

1 yıldır SPD SL kullanıyorum.Sadece 1 kere düşüş yaşadım oda dalgınlıktan oldu.Diğer türlü hep video izleye izleye nasıl takılıp nasıl çıkarıldığını öğrenerek ve biraz da antrenman yaparak alıştım.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Düşmeyi bilmem de, kesin olan şey: bir kere kilitli pedal kullandıktan sonra klasik pedal kullanmayı hiç istemiyorsun :)

@cagtolga

Ben de aynı kombinasyonu yaptım :)

• Beğen
Tepkiler: cagtolga
@Abdullah ozturk

Merhaba, hayırlı olsun.
Düşmeyin, düşmezsiniz de umarım.

Ayak tarağındaki ağrı kalin doğru konumlandırılmamasından kaynaklanabilir. Kali tam anlamıyla sıkmadan bir ayar yapmaya çalışın. Yanlış montaj sonrası sol ayağımı sürüş sırasında sürekli topuktan dışa doğru götürme hissini ayar yaparak çözebildim. Doğru pozisyonu bulduğunuzda anlayacaksınız zaten. Ayağınız sürüş sırasında içe ya da dışa hareket etme isteği duymayacak, ağrılarınız da kesilecektir böylece.

Bende ilk spd ye geçerken, herkes düşersin dikkat et, düşe düşe öğrenilir filan dedi ama, 2 sene oldu daha düşmedim. Bence illa düşeceksin diye birşey yok, ama her daim dikkatli olmak gerekiyor. I love spd

Bende ALLAH(C.C.) a şükür düşmedim şu ana kadar. Lakin ayağımda acayip uyuşma oluyor. Sebebi ne olabilir acaba ? Sizde de oluyor mu ?

İlk zamanlar cok dik bir rampayı cıkıp nefes nefese kaldıktan sonra ayagımı cıkarıp ters yone ınmeye calısınca yere devrılmıstım :D ama ılk takmamdan sonra hıc dusmedım ayagımdan cıkmadı dıye felan fılan inter milan.

@ÇaNakkaLeRuHu

Yine bir önceki mesajımdaki şeyi söyleyeceğim. Ayağın pedal üzerinde doğru konumlandırılmaması nedeniyle o ağrılar oluşur. Kali ileri geri açılı bir ayarla deneme yanılma ve kullanarak en doğru pozisyonu bulmak gerek.

• Beğen
Spd taktığımızı unuttuğumuz için olan düşmelere çözüm olması için bir kağıda "SPD'Yİ ÇIKAR" yazıp gidona yapıştırsak nasıl olur ?

• Beğen
SPD pedalın en güzeli hissi: tam böyle ülen düşüyoruz, pedal da çıkmıyor, çıkmayacak derken tam düşerken ayağın pedaldan kurtulur ve derin bir ohh çekersin...

SPD ile nasıl düşüyorsunuz cidden aklım almıyor :D Kasa kilidi açmıyorsunuz ayağınızı dışarıya doğru kıvırdığınız an açılan bir şey bu :D
Ayriyeten sprintteyken veya yüksek kadans giderken bir tümseğe rastlarsanız spd dengenizi korur ama düz pedalda Allaha emanet gidersiniz. SPD güvenli değildir algısından çıkın bence, tempolu performans sürüşü yapıyorsanız düz pedaldan daha bile güvenlidir

@Gixxer

Ben bilmeden kilidin sertlik derecesini en yükseğe almıştım hala da öyle :)
4-5 senede 1 kez dediğim gibi rapmada önüme aniden bir şey çıktığı için düşmüştüm. Tam düşecek gibi olurken ayağımdan son anda çıktığı durumlar da oldu.

Bende mtb pedalı vardı, mtb ve yol pedalları çıkartma konusunda iyi mi kötü mü bilemiyorum.

@ozan aktürk
Sarı maskeleme bantları olur ya hani boyacılar kullanır, onlardan bir parçaya (ki ardında yapışkan bırakmasın, kolay çıksın, kalemle yazması da kolay) SPD yazıp gidona yapıştıracağım, evet.

... ama önce pedalı sökebilmem lazım :koptum::komik::hihi:

• Beğen
Tepkiler: ozan aktürk
@Taner James

Ona küçük sürprizler yapın :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Taner James
Geri