Scudo Sports

Merhaba SPD, hadi düşelim!

Scudo
Paramızı elin Caponuna kaptırmayalım, Türk lirasını Yen'in karşısında değer kazandıralım. Ama bunu yaparken de ''uygun fiyat'' ilkesinden taviz vermeyelim.

Kullanmadiginiz spd ayakkabiniz varsa talibim parcalayip inceleme adina yoksa paraya kıyıp alcam bitane :)

Bu arada linkteki model hoşuma gitti ama numarasi yok
(link)

@mertözenç Üstadım, benim kastettiğim modeller görseldeki gibi. İşine gücüne bisikletle giden ve sonrasında normal yaşantısına devam eden insanlar için elzem birşey, gözleri ayaklarımızdan alabilmek adına. Ee malum dosta başa düşman ayağa bakar derler, durduk yere cıvıltılı pabuçlarımız ile düşman sahibi olmak istemiyoruz, bi el at Allasen.

Bir de görseldeki pabuçun fiyatı 95 Euro, yazık günah değil mi alt tarafı bir converse stili pabuça bu paraları vermek?

Dosyalar

• SH237U00.jpg
    SH237U00.jpg
    59,7 KB · Okunma: 63
@mertözenç Spor ayakkabıdan farklı ürün modellerine de uygularsanız şahane olacağını düşünüyorum.
Örneğin kundura ayakkabı,sandalet,terlik gibi.
Ayakkabının altına bunu yapması çok mu uğraştırır? Usta olan sizsiniz tabi sizin yorumunuzu almak güzel olur.
SH-AM500-SL_B_S3.jpg

@Serrchi @IAMCYCLING ayakkabi gercekten hos olmus. Dedigin gibi sade, her yerde giyilebilecek bir ayakkabi ve gercekten uçuk denilebilecek bir fiyat.
Tabani yapmak cok zor degil ama kolay da degil ciddi bir ar-ge istiyor. Ve bir tabanin 40no dan 45 no ya kadar kaliplarinin yapilmasi gerekli. İstenilen her cesit taban icin bu sureci tekrarlamak gerekir ki bu gercekten maliyetli olur. Bir tek taban uzerine cesitli modeller denenebilir ilk etapta. Fikirlerinize açığım bu isin uzerinde çalışacağım

@Yusuf !!WOW!! Sorma Behzat Amirim, bu tarzda pabuç yapan iki firma var (en azından benim bildiklerim) biri Chrome; (link), Bir diğeri de DZR; (link). Çok heveslendim, çok direklerden döndüm, en son DZR'nin sayfasını Black Friday'de ziyaret etmiştim, 40 dolar fiyatı, kargosu da bir o kadardı, '' bu ne yaw'' dedim, caydım. Sonrasında fiyatlar 120 dolarlara fırladı.

Gerçi bunlar cycle-chic konuları, forumun pek sev(e)mediği konular ama olsun, dipnot düşmüş olalım. Bisiklet camiamızda böyle şeyler de var, bisiklete binerken gündelik görünümünü muhafaza etmekten yana olanlara yönelik.

@mertözenç haklısınız, mesleğinizin inceliklerine hakim değilim fakat kalıpçılığın bu işte ne kadar kilit bir noktada olduğunu ve ne kadar maliyetli olduğunu biliyorum.

Eğer elimden gelecek birşeyler olursa yardımcı olmak, sizi desteklemek isterim bu konuda. Forum içerisinde anketli bir başlıkta fikirler alınıp, yardımlaşarak birşeyler başarabiliriz sanırım.

Ufak bir soru; Spd pedal ayakkabı tabanının esnemezliği sayesinde sağlıklı bir güç aktarımı yapar. Esnerse bilek sakatlıklarına yol açar. Günlük ayakkabıdan beklenense yürürken ayağa göre esnemesidir. Günlük kullanıma uygun bisiklet ayakkabısında hangisinden vazgeçeceksiniz?
(İş yerinizde bir çift ayakkabı tutmak veya çantanıza hafif bir spor ayakkabı atmak bu günlük kullanım için en sağlıklı çözüm olacaktır. Hem sürüş sonrası gün boyu aynı ayakkabı içinde kalmak pek hoş olmayacaktır)

@Serrchi
Five ten marka ayakkabılara baktım şimdi de, clipless olan ve çok ta günlük gözükmeyen versiyonları 100 eurodan başlıyor CRC de

@BerkEvren esnemez spd ayakkabı ile tüm günü geçiriyorum şu an. Bir süre sonra alışılabilir bir durum oluyor, tıpkı hanımların topuklu ayakkabıları gibi düşünün, onlarda da esnemezlik ön planlda. Tabi bahsi geçen mtb spd'leri, yol için olanlara modern tıp bir çare bulamadı henüz :)

@Yusuf !!WOW!! Five Ten'i bu klasmana pek dahil etmedim, kendileri daha çok Free-Ride'a odaklanmış durumdalar, Flat modellere ağırlık veriyorlar.

@BerkEvren ayakkabinin esneyip esnememesi tabanda ve saya dedigimiz ust kısımda kullanilacak malzemeyle ayarlanabilir. Spd pedal ayakkabi gibi esnemeyen ve bilegi koruyan bir ayakkabiyi günlük kullanima uygun hale getirmek amac. Belki de bu sefer biraz konfordan ödün vermek gerekebilir. Bir baska amac ise Spd ayakkabilari daha makul fiyatlara düşürmek. Nefes alabilen kumaslar veya gercek deri kullanarak gun boyu kullanima uygun hale getirilebilir. Serrchi nin mesajinda paylaştığı linklerdeki ayakkabilar tam da bu mantikla yapılmış.

Görsel olarak günlük hayatta dikkat çekmeyecek bir spd ayakkabı isteyenlere Mt-34 önerebilirim.
zoom_b1a289e65eee4efc80d474f9ce1960f5.jpg

@BerkEvren
Bende aynısı var, ilk başlarda kaller yere hiç değmiyordu ama şimdilerde yere dokunmaya başladı hafiften takırdıyor. Zamanla ayakkabı mı esnedi acaba ?

@BaranGL

Yol değil kendime göre uyarladığım Hybrid Cyclocross :komik: Resimler aşağıda. Spd pedalın bende yarattığı ilk izlenimlere gelince, öncelikle bisiklete çok daha fazla güç uygulayabildiğimi görmem ve ayağımda çalışmayan kaslarında çalışmaya başlamış olması diyebilirim. Çünkü ilk sürüşten sonra eve geldiğimde ayağımda her zamanki ağrılardan çok daha fazla ağrı oluştu. Buda farklı kas gruplarının çalıştığını gösteriyor sanırsam. Pedal çevirme esnasında yukarı doğru kalkan ayak normal pedalda boşta iken artık o noktada spd pedalda bir güç uyguladığımı net olarak farkedebiliyorum. Tabi ki buda hız olsun, performans olsun bayağı bir katkı sağladığına kanaat getirmemi sağladı.

Not : Bıke fit yaptırmağım içinde bazı ağrılar olabilir tam emin değilim. Doğru açılarda sürmediğimi düşünüyorum. En kısa zamanda bir randevu alabilirsem yaptıracağım İnşaAllah.

3.PNG
4.PNG
5.PNG

@sinanarmy

Tamamıyle işe gidip gelirken yapıyorum. Kamyon arkasına hiç girmedim girmemde tırsıyorum :koptum:

6.PNG

Acaba normal
Bir ayakkabinin altina takilabilcek portatif bir kilit mekanizmasi daha mantikli degilmi amatorler
Icin ? Ayakkabinin altina takilip cikarilcak galos gibi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
SPD denince akla doğrudan Shimano geliyor sanırım. Oysa bana göre Crankbrothers firmasinin SPD tasarımı Shimano'dan çok daha başarılı ve güvenli. Ayağı pedala kilitleyip çıkarmak çok çok daha kolay. Kilitleme mekanizmasının tasarımı sayesinde de kesinlikle çamur tutmuyor, ki Shimano SPD'lerde en çok şikayet ettigim husus buydu. Pedallar çok çabuk çamur tutuyor ve kilit mekaniznası bir müddet sonra işlevini yitiriyordu. Tabii bu söylediklerim MTB ile, arazi koşullarında geçerli olan şeyler.

Eğer imkanınız olursa CB'ın Eggbeater veya Candy modellerinden birini deneyin, aradaki farka çok şaşıracaksınız. Ben uzun süre Shimano'nun SPD pedallarını kullandım, 540'tan XTR'a kadar birçok model denedim. Ama Eggbeater'ı kullandığım ilk gün "keşke SPD'ye bunlarla başlasaymışım' diye düşünmüştüm. Şu an Candy 3 kullanıyorum ve bir daha Shimano'ya döneceğimi sanmıyorum.

@Mehmet Altuğ
Eğer 2 bisikletimiz olsaydı dediğiniz mantıklıydı fakat forumda birçok kişinin 2.bisikleti olmadığı için eggbeater tercih edemiyoruz :(

SPD artık (en azından Türkiye'de) Selpak gibi olmuş, marka/model ismi ürünü kapsar hale gelmiş zira SPD; Shimano Pedal Dynamics'in kısaltması. Muhtemelen de Shimano bunun patent sahibidir ve lisans vermediği hiçbir firmaya kullandırtmıyordur, CrankBrother vs firmaların farklı tip modelde mekanizmalar ve ürünlere sahip olmasının sebebi de budur. CrankBrother'ı hep duydum gördüm ve dört yüzlü olan modeli çok hoş birşey..

Geri