Scudo Sports

Manisa'da kaldırımda bisiklet sürene 235 TL ceza kesilmesi

@Decsan Polis memuru herkese eşit davranıyorsa ne mutlu bize.
Sadece bir görevlinin değil hepsinin görevlerini yerine getirmesi gerekir.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
Hiç kaldırıma çıkmak zorunda kalmıyorum..
Samimiyetle söylüyorum.
Tek yönlü yollardan uzak durup çevresini dolaşıyorum.
Kaldırıma kenarında durup yedekte çıkıyorum.. Kaldırımdan gidenin de ağzına kürekle vurmak geçiyor içimden..

@historiyst
İşinde gücünde olan milyonlarca adam her gün kırmızıda geçsin o zaman..
İşinde gücünde olan milyonlarca adam her gün güvenlik şeridinden gitsin..
İşinde gücünde olan milyonlarca adam her gün kaldırma park etsin..
İşinde gücünde olan milyonlarca adam her gün yaya geçitlerinde yayaları ezsin..
İşinde gücünde olan milyonlarca adam her gün bisiklet yollarına girip bisikletlileri ezsin..
.....
....
....
Burada ana kriter "işinde gücünde olmak" "ekmek para aaaabi" her kapının anahtarı ne de olsa...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Decsan ceza yiyen vatandaşın söylediklerini okurken içinizin yağları da erimiştir o halde :bsmagryr:

Kural ihlali yapılmış ceza yemiş neden gündem oldu anlamadım. Ben kaldırımdan giderken ceza yesem neden yedim demem o bölümde bisiklet yolu yok ve ben bilerek ihlal ediyorsam ceza kaçınılmaz

@Decsan
Polisle ornitoloğun veya oşinografın ne alakası var:D

Benim niye polis sevmediğimi,habere bakıp anlayabilirsiniz belki..Ben sizin neden polis sevdiğinizi de tahmin edebiliyorum..
Neyse,buraları kızıştırmayalım,şimdi admin gelip,''buralar kızışacak'' diyecek:D
Yine de birşeyler yazacağım..Kızan kızsın,engelleyen engellesin..

Türkiye'den kopuk yaşamamak lazım..Size iki şey söyleyeyim..İki akrabam,çeşitli zamanlarda trafikte insanları öldürdüler..Biri arabayla kafa kafaya girdi,3 kişiyi öldürdü..Diğeri bir yayayı ezdi..Biri tır,biri kamyon sürüyordu..İkisi de ceza filan almadılar..
Buradan kurgu yapabilir misiniz?Acaba bu ahlaksız şimdi ne demek istedi,tahmin edebilir misiniz?Bence yapamazsınız bunu..

Yahu,bisikletliye ceza kesmek ne demek:naslyany:
Kaldırımda gidiyormuş filan..Bak ya,adama bak ya..
İstanbul'u hiç görmedim,aklıma şimdi şöyle bir haber geldi..İstanbul'da yayalar yolda yürüyecek bir yer bulamıyorlar..Yok yani..Yürüyecek bir kaldırım veya benzeri bir şey yok..Yayaların bu isyanı aklıma geldi..Şimdi bu yayalara niye yolun sağından gidiyorsun diye ceza kesilebilir mi?Yok ki kaldırım,nereden yürüsün?
Yaşadığım yer de,kaldırımlar var..Kaldırımlarda araba dolu..Nereden yürüyeyim?Ya yola ineceğim,ya yola..Suç mu?Suç ama yapıyoruz..Sistem böyle çünkü..!

Hepimiz bisikletle zaman zaman kaldırımda gidiyoruz,yolun karşısından karşıya geçiyoruz,işaret vermeden dönüş yapıyoruz..vb
Ne yapalım,sistem bizi buna itiyor..

Eğer ceza kesmek istiyorsanız,önce içinde bulunulan toplumun altyapısını düzeltmelisiniz,sonra trafikte en fazla bulunan otomobillerin doğru düzgün ilerlemeleri için cezalar kesmelisiniz..Polis olarak bunların hiçbirini yapma veya yapılmasına neden olma,sokakta kaldırımda giden fûkaraya ceza kes..:snzdglsn:

Dedim ya,kopmayın toplumdan..Azıcık haber filan takip edin..

Türkiye'de yetişkin olduğu halde bisiklete binenlerin yüzde kaçı,bunu spor için yapıyordur?Bence en fazla %20'dir..Geriye kalan %80'i bisiklete mecbur olduğu için binmektedir..Adam zaten diyor,''bana ceza keseceğine al bisikletimi''.Sanki adam karbon BMC kullanıyor da,Türkiye'de herşey yerli yerinde de ,adama ceza kesiyorsun..Burası Türkiye,uyanın artık..Duble yolları olan Afganistan gibi bir ülkeyiz..Kendinizi ve ülkenizi dev aynasında görmeyin artık..
Bu ülkede bisiklet yarışı yapılmasına filan karşıyım ben..Bunu da belirteyim..Niye karşı olduğumu,şu haberi okuyan anlayabilir..Hergün böyle haberler çıkıyor..Bu ülkede ne sporu/yarışı?!
Spor dediğiniz şey,adaletin/medeniyetin olduğu yerde yapılır..

@Serkan Mıstınoğlu

Yağ oranım %8.. İçimde eriycek yağ maalesef yok ;)

Bakın konu doğrunun ne olduğu..
Yaya kaldırımı bize ait değil. Saatte max. 6 km yer değiştirebilen karbon bazlı yaşam türleri için ayrılmış.
Yaya geçitleri de böyle.
Ayrıca sizin açınızdan bakıyorum yol bisikleti ile kaldırım çokta kesişmez.

@ahlaksız

Sizin polis sevmemenizle konunun alakası kadar alakası var...
Uslup tahrik ve tahkir içerdiği ön yargı düğmeniz de maşallah sonuna kadar açık olduğu için aynı dili kullanamayacağım için cevaplamayacağım..

@Decsan

Yaşınızı bilmiyordum ama artık tahmini bir yaş aralığı oluştu kafamda :snzdglsn:
İyi günler diliyorum

@Serkan Mıstınoğlu
Hangi tahmin yöntemini kullandığınız merak ettim..
Zira 25 yıllık mesleğimdir tahmin.
İyi günler...

Cezalar bu sene yayalar dahil herkesin canını acıtacak. Buradan yıl için de gelir olarak büyük rakamlar bekleniyor. Herkes dikkat etsin, keza cezalık bir hata yapıyor isek zaten buna uymak zorundayız ama hata olduğunu bilmediğimiz kuralları da artık bilmek gerekiyor.

@MuratHan
Ayrıca ÜFE %50 civarında dolanıyor.
Tüm vergi ve para cezalarının yıllık artışını belirleyen yeniden değerleme oranı bu ay sonunda ortaya çıkacak olan ÜFE rakamı ile belirlenecek..
Tahminim %50 civarında olacağı.. Son dakikada bir değişiklik olmaza seneye her türlü vergi, resim, harç ve para cezası %50 zamlı olarak uygulanacak..

@Decsan

politik mi? sayfalarca tartışılan birşey, ya herro ya merro. kaldırımdan bisikletle gidilsin mi gidilmesin mi? bordür daşlarının üzerinden mi gidelim, yoksa sarı siyah boyalı bordürlerde sarıdan sarıya bunny hop yaparak mı seğirtelim? kaldırımın hemen dibindeki 1 metrelik alan bizimse, oraya park eden arabaların üzerinden mi aşalım, aynalarına mendil mi bağlayalım, sileceklerini mi kaldıralım? kaldırımdan gideceksek, elimize alıp yürüye yürüye 10-20-50-100 metre mi yürüyelim yoksa bisikleti sırtımıza vurup kimseyi rahatsız mı etmeyelim?

izmirde son sayıları 9, ankarada onlarca istanbulda yüzlerce gökdelen, gökdelen yönetmeliği olmadan dikildi. neye göre dikildi? bu işte de, bir standart yok. yorumum politik olur çünkü bu da bir politika işidir. nasıl ki, yol çizgileri devamlı ise diğer şeride geçmek yasak demek diye bir politika belirlendiyse ve herkes tüm dünyada bunu uygulamakla yükümlüyse, bizde de politika belirlenmek zorunda. kaldırımlara görme engelliler için, sarı plastik kaplama yaptılar. neden? çünkü öyle bir politika belirlediler. çok güzel bir uygulama. hiç itirazım olamaz. ama o plastik kaplama azıcık ıslandığında yağ dökülmüş gibi kaygan oluyor mu? oluyor. o zaman bu politikayı koyan adam işi bilene havale edecek. şimdi kaymaz özel üretim taş döşüyorlar. peki bu arada kayıp düşüp yaralananların ne yapsın?

a noktasından b noktasına bir bisikletli nereden gider diye politikanız olmak zorunda. eğer, böyle kakafoni oluyorsa, o zaman hepten yasaklarsınız olur biter bunun öz budur. o şehirde, o zamana kadar bu şekilde bisiklete binen herkese bu ceza yazıldıysa uygulama adaletlidir. söylecek sözüm yok olmaz ama böyle cımbızlanırsa bir iki kişi, adalet zedelenir o zaman art niyet şüphesi doğar.

fıkra gibi şeyler yaşadım, masumiyetin daha 4 yaşlarında yittiği bir çağda yaşıyoruz. adalet varsa sorun yok, adalet yoksa saçmalık var demektir.

polislerin eline koçan verilip bu akşama kadar bitecek diyorlar yapacak bişey yok. sınırdan durmadan giren suriyelilere para harcamak için bunlar gerekli. üçüncü dünya savaşı öncesi yaşadığımız en iyi günlerin tadını çıkarmaya çalışın. yakında kesilen 250 lira cezayı mumla arayacağız.

Bizim güvenlik güçlerimize ihtiyacımız var onu fazlasıyla kabul ediyorum ama elimden geldiğince nerde polis görsem ordan uzaklaşıyorum ne hikmetse hep mi pisikolojisi bozuk olana denk gelinir ya polislerin her yıl bir ruh ve beden sağlığı testinden geçmeleri gerekir ve kanunu asıl kendilerine ders olarak öğretilmeli nacizane kendi fikrimdir

@el_Aksa_1903
Duygularima tercuman olmuşşunuz. Altina imza atarım.

@Serkan Mıstınoğlu

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bunu da gördüm ya öleyim artık. Yaşamayayım bu ülkede.

@Decsan Ne alakası var o herşeyde bi mazerettir anlamında söylemediğimi cümle alem biliyor olayı saptırmanın manası yok !!! :mad:

Trafik polislerinin hedef kitlesi: kadın sürücüler, kendilerine sorun çıkarmayacak sürücüler, gelir seviyesi düşük yada orta düzeyde olanlar, kodoman yakını olmayan tipler, yabanci plakalı sürücülerdir. Bu yuzden uygulama noktalarına dikkat edin büyuk çoğunluğu kaçış noktası olan yerler de olur. Problemli adamlar bu noktaları bilir ve o yola hiç girmezler. Küçük ilçelerde ne kadar it çakal varsa hepsiyle ahbap olmuşlardir. Siyasiler tayin soruşturma baskısı nedeniyle başina dert açılmasın diye ne kokarlar ne bulaşırlar.

Geri