Scudo Sports

Manisa'da kaldırımda bisiklet sürene 235 TL ceza kesilmesi

@Decsan
Ben size bir şey demeye çalışıyorum,siz yazılanları kişisel algılıyorsunuz..Siz bu polisi savunuyorsunuz ya,ben de bunun yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum,hepsi bu..Sizinle benim veya bir başka üyenin sorunu yok..Size itiraz edildiği zaman,bunu şahsınıza yapılan bir itiraz olarak algılamayın..Hemen alınganlık yapmayın..Ben ve benim gibi arkadaşlar,sizin yanlış düşündüğünüzü söylüyoruz burada..Sizin üzerinizden,bu düşünceyi mahkum ediyoruz..Bu düşünceye karşıyız,size değil..

90'lı yıllardan beri trafikteyim,bana kimse trafiği anlatmasın burada..Sosyolojiye de meraklıyım,Türk insanının kafa yapısını da kimse anlatmasın..

Ben ne dedim?POLİS SEVMİYORUM..
Bir insan yaşadığı ülkedeki güvenlik güçlerini niye sev(e)mez?
Bugün..Taze taze:)
Kırmızı ışıkta duruyorum..Geçmek yasak ya..Hem de bisiklet yolundayım..Yanımda iki şerit var..Yanyana arabalar duruyor..Soluma sık sık bakarım..Işıkta durmadan önce arkamdan yaklaşan bir polis arabası görmüştüm..Tahmin ettiğim gibi,ben ışıkta kendi yolumda dururken,benimle yanımdaki arabanın arasından kırmızı ışıkta bastı geçti..Ben de o esnada sol tarafımı alıp götürmesin diye dikkat ettim kendime..İçimden iyi dileklerimi(?) arabaya doğru bakarken sunduğum esnada,şoförün yanındaki poliste bana dik dik bakıyordu..!
Bu ne şimdi?!:bsmagryr:

Forumda sakın kurallaran/yasalardan filan bahsetmesin kimse..İnanılmaz rahatsız oluyorum bundan..Bazı üyeler,tck bilmem ne maddesini buraya kopyala/yapıştır yapıyorlar..Foruma giriyorum,Türkiye'yi Norveç sanıyorum;sokağa çıkıyorum,Afganistan..:D

Scudo
Burada polisin yaptığı normal bir ülkede yaşasak hiç sorgulanmazdı bile. Kural ihlali yapana ceza kesilmesi kadar doğal bir şey yok. Ancak ne yazık ki polis dediğimiz mekanizma Türkiye’de işine göre davranıyor. Türkiye’de hiç görülmemiş şeyler kaldırımdaki bisiklete ceza kesilmesi ya da yaya geçidinde yayaya yol vermeyen sürücüye ceza kesilmesi. Dolayısıyla insanlar da tepki gösteriyor. Düşünün mesela polis diyelim ki hiçbir yerde kırmızı ışıkta geçmeye ceza yazmıyor, sonra gidiyor mazlum bir insana cezaya yapıştırıyor. İnsanlar yine tepki gösterir çünkü polis adaletli bir uygulama yapmıyor. Ayrıca polisin kendisi çoğu zaman bisiklet yoluna aracını park ediyor, devlet bisiklet için uygun bir altyapı sunmuyor. Bu sebeplerden hepimiz çocukken bisikleti sadece kaldırımda kullandık anne babalarımız başkasına izin vermezdi çünkü. Yayaya yol verme, kaldırımda bisiklete binme Avrupa’da da insanlar çok medeni olduğu için yaygınlaşmadı, cezalardan korktukları için ve devletin bu konudaki dik duruşu ve altyapıya verdiği önemle yaygınlaştı. Bizde ise her şey sadece göstermelik.

@Decsan kırmızı ışıkta bekliyormusunuz başlığına
"Yalana gerek yok Allah biliyor nasıl olsa durmuyorum kontrol edip müsaitse geçiyorum..
Ama bir sorun neden?
Işıkta beklersem arada sıkıştırma ve arkadan korna tacizleri yaşıyorum.."
şeklinde bir mesaj yazmış. şimdi zatı alilerine biz avamdan insanlar sormazlarmı bu ne perhiz diye.
Sende potansiyel bir nihat doğan bir arda turan görüyorum: kuralları en çok ben savunurum ama çaktırmadan kurallara ben uymam. buna uluslararası literatürde oportunist diyorlar biliyorsun değilmi.

@Umtdgny
Esas haber konusu olan cezanın bisikletten pahalı olması diye düşündüm ben....:kötü::kötü:

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
sayin dostlar nereden tutarsaniz elinizde kalacak bir konu icin , bu kadar zaman harcamaniza sasiriyorum.
nice yigit(!) donerci/fastfood'cu kardeslerimizin degil kaldirim , icimizden gececekleri bir donemde bizler bisiklet kullanmak ve bununla beraber hayatta kalmak icin ugrasiyoruz .

rica ederim , bu tip konularda , daha gercekci olalim ve insancil dusunelim.

@Emre Yönlüer
Ölmeden görebilecek miyiz acaba...

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@-Skynet-
pek ümidim yok şu an:islik::islik:

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@asibol bende sizin gibi yapıyorum . Yayaları korkutmadan acele etmeden saygılı bir şekilde üstünlüğün yayalara ait olduğunun farkında olarak yaya yolundan gidiyorum.

@Mehmet Metin Levent Devlet başkanı öyle bir laf ederse demekki bu ülkede artık yaşanılmaz . Göçmek için yer bakmaya başlarım.

Ataköy 9. Kısım'da kaldirimda bisiklet yolu var. Şimdi ikileme düştüm..

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Emre Yönlüer 5 bin liralık tofaş 131 de 80 kmh hız sınırı olduğu yerde sallıyorum 300 lira ceza yiyor. 1 trilyonluk mercedes de aynı şartlarda ayın cezası yiyor. Bisikletin fiyatıyla bi alakası yok kısacası :) Ben Tüv'de çalıştığımda dönemde aracımın muayenesi geçmişti ve o ara yoğun olduğumdan muayeneye sokamadım aracı ve çevirmede ceza yedim demedim neden ceza yazıyorsunuz diye kural ihlali varsa ve kendini bilen bir insansan itiraz etmezsin zaten hocam

Bunu dikkate almamız lazım çünkü şehir içindeki eds’ler eskiden sadece hız kontrolü yapardı şimdi ise telefonla konuşma, ehliyet kemeri takmama vb. şeylerede ceza gelmeye başladı. Ayrıyetten bu cezalarada zam geldi. Devlete para lazım. Eskiden dikkat edilmeyen bisikletçiler şimdi yeni kurbanlar olabilir. Özellikle bisiklet kullanımının yoğun olduğu bölgelerde kural dışı davranan bisikletçi varsa cezayı kesin gitmiş denilmiş olabilir. Bence dikkat etmek lazım

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
Rahmetli Müslüm Baba'mızdan "İtirazım var"adlı parçayı armağan etmek istiyorum bu abimize,ve şu anda da hemen açıp dinliyorum

• Beğen
Tepkiler: salih67
Ceza keseceklerse, sariyer besiktas hatti boyunca bir suru isbike istasyonu acildi ama bisiklet yolu da su an icin mevcut degil. Mevcut durum Kanunen cok magduriyetler olusmasina gebe. Memlekette uygulamada kanunda tezat, birseyde digeriyle ortusmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@bianchi10

Ben de aynı şeyi düşünüyorum nedense... :(

@-Skynet-
Ben Hollanda ve Belçika başta olmak üzere bazı ülkelerin yasalarında olan bir şey; "Yeni bir otoyol yapılacaksa ondan tamamen bağımsız (videodaki gibi) yanına bir bisiklet yolu yapılacak" diye bir yasa var.
Ölmeden şu yasa bizde de çıksa bile pek bir faydası olmaz. Zira özellikle İstanbul'un çevresi otoyolllarla kaplı ve şu anda yasa çıksa bile "yeni" yapılacak otoyolların yanına yapılabilir. Mevcut yolların yanına da bekleyemeyiz.

@Kunget

Devlete madem para lazım şu engelli rampalarının önündeki araçlara neden ceza kesmiyor aklım almıyor. Ben engelli olmamama rağmen ne zaman kaldırımın bittiği yerden karşıya geçmeye kalksam ana caddeye çıkmak zorunda kalıyorum. Bir de tekerlekli sandalye ile giden, ya da elinde puset ile giden bir annenin durumunu düşünün.
Bunlara ceza %100 kesmiyorlar biliyorum. Çünkü ofisimin yankınında hep aynı engelli rampasına park eden biri var. Kavşakta görev yapan polislere ne zaman sorsam "kesiyoruz" diye cevap alıyorum. Ama siteye girip bakıyorum hiç park cezası yememiş adam.

Yani Polisler şöyle yarım saat dolaşsa Devlet'in kasası dolar taşar aslında.

Afyon'da kırmızı ışıkta geçen araçların sayısı o kadar çok ki, bisiklet yoluna girip yolcu alan dolmuşlar. Durak diye bir kavram yok isterse üç şeritli yolun orta şeridinde yolcu alabiliyorlar mesela. Ben de cimer'e afyon'da trafik güvenliğinin sağlanması hususunda bir talepte bulundum. Bisikletle kaç defa kaza tehlikesi atlattık bahsetmeme gerek bile yok. Cimer'den gelen cevap süperdi. Zabıta birimlerince gerekli uyarılar yapıldı. Sizce değişti mi trafiğin durumu tabi ki hayır. Yaya yolundaki bisikletli adamla ne ilgisi var bunların bence çok ilgisi var.

Bu tartışma aklıma büyük alim İbrahim Tatlıses in ünlü sözünü getirdi.Okford vardı da biz mi okumadık.Yani bisiklet yolu varda biz zevk için mi kaldırımlara çıktık. Kaldırım sonuçtur,sebebe bakmak lazım

@asibol

O benimde hep dikkatimi çeken bir durum ama ney yazık ki kesmiyorlar. Artık hatrı sayılır birine denk gelmekten mi korkuyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum. En azından gözümün önünde o geçitlere park eden olursa başka bir park yeri gösterip oraya göndermekle yetinebiliyorum

• Beğen
Tepkiler: asibol
Geri