@Decsan
Polisle ornitoloğun veya oşinografın ne alakası var
Benim niye polis sevmediğimi,habere bakıp anlayabilirsiniz belki..Ben sizin neden polis sevdiğinizi de tahmin edebiliyorum..
Neyse,buraları kızıştırmayalım,şimdi admin gelip,''buralar kızışacak'' diyecek

Yine de birşeyler yazacağım..Kızan kızsın,engelleyen engellesin..
Türkiye'den kopuk yaşamamak lazım..Size iki şey söyleyeyim..İki akrabam,çeşitli zamanlarda trafikte insanları öldürdüler..Biri arabayla kafa kafaya girdi,3 kişiyi öldürdü..Diğeri bir yayayı ezdi..Biri tır,biri kamyon sürüyordu..İkisi de ceza filan almadılar..
Buradan kurgu yapabilir misiniz?Acaba bu ahlaksız şimdi ne demek istedi,tahmin edebilir misiniz?Bence yapamazsınız bunu..
Yahu,bisikletliye ceza kesmek ne demek

Kaldırımda gidiyormuş filan..Bak ya,adama bak ya..
İstanbul'u hiç görmedim,aklıma şimdi şöyle bir haber geldi..İstanbul'da yayalar yolda yürüyecek bir yer bulamıyorlar..Yok yani..Yürüyecek bir kaldırım veya benzeri bir şey yok..Yayaların bu isyanı aklıma geldi..Şimdi bu yayalara niye yolun sağından gidiyorsun diye ceza kesilebilir mi?Yok ki kaldırım,nereden yürüsün?
Yaşadığım yer de,kaldırımlar var..Kaldırımlarda araba dolu..Nereden yürüyeyim?Ya yola ineceğim,ya yola..Suç mu?Suç ama yapıyoruz..Sistem böyle çünkü..!
Hepimiz bisikletle zaman zaman kaldırımda gidiyoruz,yolun karşısından karşıya geçiyoruz,işaret vermeden dönüş yapıyoruz..vb
Ne yapalım,sistem bizi buna itiyor..
Eğer ceza kesmek istiyorsanız,önce içinde bulunulan toplumun altyapısını düzeltmelisiniz,sonra trafikte en fazla bulunan otomobillerin doğru düzgün ilerlemeleri için cezalar kesmelisiniz..Polis olarak bunların hiçbirini yapma veya yapılmasına neden olma,sokakta kaldırımda giden fûkaraya ceza kes..
Dedim ya,kopmayın toplumdan..Azıcık haber filan takip edin..
Türkiye'de yetişkin olduğu halde bisiklete binenlerin yüzde kaçı,bunu spor için yapıyordur?Bence en fazla %20'dir..Geriye kalan %80'i bisiklete mecbur olduğu için binmektedir..Adam zaten diyor,''bana ceza keseceğine al bisikletimi''.Sanki adam karbon BMC kullanıyor da,Türkiye'de herşey yerli yerinde de ,adama ceza kesiyorsun..Burası Türkiye,uyanın artık..Duble yolları olan Afganistan gibi bir ülkeyiz..Kendinizi ve ülkenizi dev aynasında görmeyin artık..
Bu ülkede bisiklet yarışı yapılmasına filan karşıyım ben..Bunu da belirteyim..Niye karşı olduğumu,şu haberi okuyan anlayabilir..Hergün böyle haberler çıkıyor..Bu ülkede ne sporu/yarışı?!
Spor dediğiniz şey,adaletin/medeniyetin olduğu yerde yapılır..