Scudo Sports

Manisa'da kaldırımda bisiklet sürene 235 TL ceza kesilmesi

Kesilmesi gereken bir ceza kotası varsa, ona denk gelmiş hadise.

Scudo
@asibol
Çok daha medeni bir önerim var.
Yurt dışında gördüğüm bir çözüm..
Eğer trafik sıkıştıysa illa kaldırıma çıkmak gerekiyorsa bisiklet yedekte yürüyerek 50 m geçilebilir.
Yaya geçidi de aynı şekilde bisiklet yedekte yürüyerek geçilebilir.

• Beğen
Tepkiler: salih67
@Decsan
Kaldırımda bisiklet yolu olması gayet normal bir şey. Çünkü yayanın ve bisikletlinin yolu ayrılmış. Dolayısı ile yaya bisiklet yoluna, bisikletli ise yolun dışına çıkmayarak güvenlik sağlanabilir.
Avrupa ve Amerika'da bir çok yerde bisiklet yolu kaldırımdadır.
Görseller: (link)

• Beğen
Bizdeki kaldırımlara çekilen boyalara bisiklet yolu deniyorsa vay o bisiklet yolunun haline :koptum:

Bu hassasiyetleri Kuba, Kanuni ve peugeot 103 model motorları sürenler içinde görme talebim var. Ama olmuyor işte senenin belli aylarında ki hiç değişmez bunlar denetimler yapılır. Ama bu sürenler de uyanık gece vakti azıyorlar yollarda.

Devletin görevi 7 / 24 biliyoruz da ama fiiliyatta değil işte.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve salih67
@Decsan
@Decsan
Bu nedir? Benim haberim yok. Paylaşır mısınız.

• Beğen
@Hurol Yoney
@Hurol Yoney En azından orada sürersen ceza yemezsin.;)

• Beğen
@EnesKlf07
Eskişehir'de bisiklet yolları genelde kaldırımda meselaa...:):)

• Beğen
Ben orada sürmek imkansızdan bahsediyorum yav ne diyorsun :koptum: yaşadığın ülkenin dinamiklerinden haberin yok :D

Bu işler bu kadar hassas ise hızlı ve çılgının bir sürü videosu sosyal medyada dallanıp budaklanınca ceza kesmek zorunda kalmazdın. Çocuk 216 TL ile yırttı ününe ün kattı bir de

Ayrıca bisiklet yolu mevzusuna ülkemizdeki şekliyle tamamen karşıyım. Bu araçların trafikte daha da azmasına neden oluyor. Doğrusu araç trafiği ile aynı kotta yer alacak düzenlemedir.

Kaldırıma koy iki çizgi al sana bisiklet yolu ben yaptım oldu sür sürebilirsen bisikleti hadi bakalım :koptum:

• Beğen
Tepkiler: salih67 ve Decsan
@asibol
İzmir kesintisiz körfez bisiklet yolu liman b kapısı karşısından itibaren yaya kaldırımına yönlendiriliyor. Bu yönlendirme yaya geçidinde de ortak olarak yapılmış.
Alsancak kum gibi insan kaynayan bir bölge ve kaldırım ortak bisiklet yolu..
İşte model İzmir...

• Beğen
Tepkiler: salih67 ve asibol
@Serkan Mıstınoğlu
Çok kaldırımda gitmesi gerekiyorsa yedekte iki adım yürüyecek bi zahmet..

Dinamiklerden bana ne? Kaldırımda bisiklet yolu mu olur demiş ben de bal gibi olur demişim. Hatta görselleri de paylaşmışım.
Sen sürermişsin süremezmişsin, ülkenin dinamikleriymiş beni ilgilendirmez.
Konumuz "trafik cezası"
Kaldırımdaki bisiklet yolundan gidersen ceza yemezsin.
(link)

@Decsan
Ben de "facia" deyince bisiklet yolunda feci bir kaza oldu sandım. Onun için sordum.

• Beğen
Tepkiler: Decsan ve salih67
Şimdi başkanlık sisteminde, başkan, artık ülkede bisiklet kullanmak yasak diyebilir mı? Diyebilir. Bence desin de rahatlayalım.

Bütün mesele olmak yada olmamak.

Tabiki de "mersedes sahibi olmaktan" bahsediyorum. Mersedesi olsaydı cezayı o keserdi.

varsa mersedes olursun prens (baska bir markaya ait arac reklamaına atıf..)

@Mehmet Metin Levent
Konuda iki mesajınız var ikisi de politik..
Neden?
Asıl konu hakkında iki satır görüş belirtmiyor ve tali yollardan sonuca ulaşmaya çabalıyorsunuz..

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve salih67
manisa.jpg Manisa sokak ve kaldırımları hakkında pek bir bilgiye sahip değilim.
Google sokak görünümünden Manisa Devlet Hastanesinin etrafındaki kaldırımları incelediğimde, kaldırımların geniş olmadığını gördüm.
Kaldırımlar dar olduğu gibi, aydınlatma direkleri, reklam panoları, ağaçlar, seyyar satıcılar vs... kaldırımın kullanılırlığını epeyce kısıtlamış gibi görünüyor.
Cezayı yazan polis memuru daha önceden uyardı mı bilinmez, ancak belki de sabah hastaneye doğru koşuşturan insanların arasında bir bisikletli görmek istememiş gibi duruyor.

Polis memurunun bisikletlinin kaldırımdan gitmesi karşısında gösterdiği hassasiyeti, diğer sürücülere de gösterse günde binlerce ceza yazması gerekir diye düşünüyorum.
Sizce günde ne kadar ceza kesiyordur?

• Beğen
Tepkiler: Decsan
@asibol
Yok hocam olmadı ama o şartlarda her an bir şeyler olur..

Yazıklar olsun aynı noktadan defalarca geçtim trafik felç polis diye bişey görmedim zaten dingonun ahırı gibi ortam var ... :acpsnr:

@salih67
Suçlar ve kabahatler karşılaştırılabilir değildir.
"Bana yazıyon ona neye yazmıyon"
Belki ona da yazdı ne biliyoruz?
Belki idealist bir memur..

@historiyst
Yazıklar olan nedir?

• Beğen
Olan şu işinde gücünde bi adama sırf kaldırımda gidiyor diye ceza kesilmesi !

• Beğen
Geri