Scudo Sports

Maksimum nabız ve performans hakkında...

Kendi oluşturduğumuz segmentte 3 iş arkadaşı birbirimizi geçip eğleniyoruz, bu ise işin ciddi uç noktası. Efsane eğlenceli birşey, imir imir imreniyorum şuan :komik: Takip edicem bu segmentteki gelişmeleri.

@fthgzl79
Amatör? Profesyoneller de bu programı yıllık ücretini verip kullanıyor. Bisiklet sporunun en uç noktası olan yarışlarda, rüzgar direncini diğer takım arkadaşlarınnın yardımı ile aşmak serbestken, böyle güzel bir konuda "ama bu adil değil"i tartışmak bence çok abes.

Scudo
@fthgzl79

Kesinlikle katılıyorum. Ve ekliyorum, çözümün nedir? Sadece Strava değil, tüm yol yarışları için soruyorum. Çözüm bul, yemek ısmarlayacağım. Ben altı yıldır bulamadım :)

@fthgzl79

Hocam o zaman strava kullanmasın,o zaman bir sürü bahane aynı şeylerden üretilebilir adam süper güçlüdür bisikleti kötüdür,adam çok güçlüdür rüzgar çok fazladır bunlarada suç atalım o zaman,sizin demek istedğiniz bireysel olarak buraya girmesi,bir sürü segment var takım olmayan oralarda gayet iyi ortalamalar var o zaman oraları denesin. Adamlar çok güzel iş yapmış düzenli olarak 45 ort ile rekoru kırmışlar böyle iyi sporcular var helal olsun demek yerine olumsuz yanını görüyorsunuz hemen saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Bahadır Gürel bu bir yarış değil..Sadece hızınız/zamanınız kayıt altına alınıyor..Tamamen bireysel bir konu..
Normal yarışlarla,bu strava uygulaması bir tutulmamalı..
Çözüm nedir?
Sorun da tamamen mutabık olmamız lazım ki;çözüm için birşeyler düşünelim..Daha biz sorunun farkında değiliz..

@fthgzl79
Yahu aynı adam yarışlarda da derece yapamaz. Hocam yürüttüğünüz mantık gerçekten çok amaçsız. Bisiklet sporuna ya aşina değilsiniz ya da bilerek yapıyorsunuz. Siz şu an adını hatırlamadığım araçta strava açan arkadaşın konusundaki tepkileri içselleştirmişsiniz ve onu aklamaya çalışyorsunuz diye tahmin ediyorum ancak gerçekten boş bir uğraş içindesiniz. Bisiklet sporunun yapısı belli. Siz peloton sürüşü yapmayı kolay, kamyon arkasına yatmak gibi bir şey zannediyorsunuz. Normal yarışlarda da Strava açıyor yarışçılar ve segmentlere giriyorlar zaten. Antalya'daki bir çok segmentte daha önceki cumhurbaşkanlığı turlarından uluslararası sporcuyu görebilirsiniz mesela. Strava amatör özel bir program değil, böyle bir iddiası yok. Segmentler amatör ya da asosyal özel değil. 3 tane bisikletli yine kendi kas güçleri ve herhangi başka bir şeyden destek almadan birbirlerini destekleyerek segment geçiyor diye bunu hileyle tutmak abesle iştigaldir.

Bu mücadelede bireysel olarak araç trafiğinin en tenha olduğu mesela pazar sabahı saat 5-6 gibi çıkıp bahsedilen güzergahta arkadaş önden minibüsüyle havayı yara yara gitse bende aracın kıçına takılıp sıfır rüzgarla pedal basıp listeye adımı üst taraftan soksam hile yapmış sayılırmıyım, sonuçta pedal basıyormuyum basıyorum o_O

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
yahu youtubede piyu dayı diyenler milyon izleniyor bu kadar başarılı bisikletçi var tanıyan yok bir kamera bir youtube hesabı açmak zor olmasa gerek :D

@bahadir3455

bu arkadaşları stravadan takip etmiyorsunuz galiba bireysel olarak rahat 35 ortalama çeviren arkadaşlar ki veledromda 45 ortalama yapıyor bu arkadaşlar

edit: pardon alıntı yanlış oldu arkadaşın alıntıladığı mesajı alıntılayacakdım düzenleme yapamadım

Araç arkası benzetmesi gerçekten çok alakasız bence de , bu konuyu savunan arkadaşa sormak istiyorum . O gün rüzgar hep arkadan esti ve siz kom yaptınız . Şimdi bu haksızlık mı değil mi ?

• Beğen
Tepkiler: Washanq
@Nefer Seti araç arkası ile rüzgar alakasız:)
Araç arkasında hile yapıyorsunuz ama rüzgarın o anki durumu hile değildir..Sonuçta aracı kontrol edebilirsiniz..Telefonla ''dayıoğlu yavaşla'' veya ''dayıoğlu hızlan'' deyip,rotanızda öyle ilerleyebilirsiniz ama rüzgarı kontrol edemezsiniz..!

Eğer azimliyseniz,o günkü rüzgarın nereden estiğini öğrenip/kestirip öyle devam edersiniz..

Geçmişte birkaç sene counter strike oynamıştım..Bu tarz oyunlarda hileli kodlar filan vardır..Mesela hızlı hareket etme gibi bir kod var..Bu kodu girdiğiniz de oyunda daha hızlı,daha esnek olursunuz..Bu da diğer oyunculara haksızlık olur tabi..Eğer diğer oyuncularda aynı hileyi kullanmıyorlarsa..!

Oyun veya yarış..Eğer şartlar eşit değilse,orada haksızlık vardır..Benim söylemek istediğim bu ama ısrarla farklı yönlere kaydırılıyor konu..

Bu strava için canını dişine takan,ölümüne bisiklet süren insanların olduğunu (hatta ölenler varmış..!) buradaki arkadaşlar söylüyor;ben demiyorum..
Hem böyle insanların varlığından haberdar olacaksınız,hem de adeta Sky takımı gibi o yola çıkıp rekorlar kırdığını haykıracaksın..
İş mi bu?!

Hani derler ya,''ulan bir adama 10 kişi girilir mi be?''
Giriyorsunuz işte..!

Tek başına derece yapmak için herşeyiyle çabalayan insanların haklarını yiyiyorsunuz..Ondan sonra da niye bu ülkede doğru düzgün spor yapılmıyor,niye sporcu yetiştiremiyoruz falan filan..

@fthgzl79
@fthgzl79
Bisiklet camiasına çok uzak olduğunuz ve konuyu içselleştirdiğiniz apaçık ortada. Süper bisiklet sürmeyi bırakın, ortalamanın bir tık üstünde hatta ortalama seviyesinde bisiklet kullanan kişinin çok fazlaca sayıda bisiklet süren kişiye denk geldiği olur. Evde trainer tepesinde süper seviyede olmaz insan, dışarda sürerek olur ve kimseye rastlamamasın imkanı yoktur.

Örneğinizde kendinizle çelişiyorsunuz.

@seomam

@seomam

Aynen bende bunu önerecektim, öyle bir bisikletçi varsa hiç kimsenin sürmediği bir rotada KOM açsın, lider gözüksün amacına ulaşmış olur.

@fthgzl79

@fthgzl79
Sorun olduğuna mutabık kalamazsınız/kalamayız. Siz stravayı tamamen kendi bakış açınıza göre bireysel görüyorsunuz. Önce strava nerelerde kullanılıyor, kimler kullanıyor, hangi segmentlerde kimler var diye bakın, sonra sorun diye adlandırdığınızı tekrar konuşmaya başlayalım.

@furkantrojka

@furkantrojka

Takım olarak çalışabilmek mesele zaten, hatta rüzgar direncini bırakalım takım olarak sürüş sırasında ufak bir çakıl taşı, aradan bir kişinin düşmesine sebebiyet verse ve arka tarafı da pelotondan koparsa nasıl olur?
Sabit bir şekilde giden araca tutunarak bu riskin yaşanma olasılığı nedir? Soruyu aslında sana sormuyorum yanlış anlama cevaben yazıyorum.

Arkadaşımızın anlamadığı da o zaten, Araca tutunan birisi hiçbir şekilde rüzgara maruz kalmaz. Peloton sürüşü yapan grupta ilk 3-4 mutlaka rüzgar yer (şiddeti azalarak) ve yer değişimi yapıp tekrar sıra ona gelene kadar enerji biriktirmeye çalışır.

Araca tutunan birisinin ise hiçbir şekilde böyle bir derdi olmayacak. Maalesef arkadaşımız spor olarak değil hobici olarak değerlendiriyor ve zamanında yaşanmış forum yorumlamasına o kadar içerlemişki, fırsat yaratıp gündem değiştiriyor.

@anzolot

Tabi yapabilirsiniz, ertesi gün transporter tarzı araçla başka birisi gelir sizin aldığınız KOM'u o alır :)
Peloton mücadelesine peloton rakipleşmesi,
Araba mücadelesine araba rakipleşmesi ;)

@Cem Ç

@Cem Ç
Şahsen ben YouTube ile uğraşmayı sevmiyorum, birçok arkadaşımızda sevmiyordur. Çünkü biz iş hayatı olan çalışan insanlarız ve işten arta kalan zamanlarda sporumuzu yapıyoruz. Düzenli antrenman yapmaya çalışarak seviyemizi koruyup daha da üste çıkartma çabasındayız. Strava takip edilmesi için yeterli bir ortam kendi düşünceme göre.

piyu diyen arkadaşı da örnek almıyorum, alınmasını da hoş karşılamıyorum. Yaptığı kayıtlarla ve yayınladığı videolar ile teşvik edilmemesi gereken tehlikeli aksiyonlara teşvik sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
arkadaşlar konuyla alakası yok ama nasıl segment açıyoruz?:D

• Beğen
Tepkiler: atirider
@fthgzl79
Araçta Strava açan birini savunmak için girdiğiniz şu çaba ne yazık ki çok komik. Yazdıklarınız tutarsız ve mantıksız. Ne demek şartlar eşit? Karbon bisikletlerle benim alüminyum eşit mi? Onların ultegra setler ile benim tiagra eşit mi? Onların kondisyonuyla benim kondisyonum eşit mi? Ben bunların hepsini kendimi geliştirerek elde edebilirim veyahut geçebilirim ancak kamyon arkası rüzgarı ya da araç içerisinde Strava açmanın emek harcamakla alakası yok ve benim ne kadar çalışırsam çalışayım sizin kamyon arkası hızınızı geçemem.
Peloton sürüşüne karşı çıkan, hile olarak değerlendiren kişilerin bisiklet sporuyla herhangi bir alakası yok büyük ihtimalle, izlemişliklerinin dahi olmadığını düşünüyorum.

@kapluj

evinde ki sokağa bile segment açan var kom aslında yokuşların rampaların daha doğrusu dağların kralı türkçe çevirisi ama stravada herkes rampa aşağı bile kom aldım diye seviniyor o segmenti açan da çoğu yeni kullanıcılar stravanın eskileri sadece ramplarda segment açardı şimdi 20 metrede bir segment var bir ara premıum almıştım 50 metrede bir segment çıkıyordu birde sesli konuşan stravadaki bayan sürekli segmentle ilgili konuşuyordu sonra sinir olup kapadım bir de aynı anda müzik dinliyorum o stravadaki segmenti söyleyen kadın sayesinde sesi de kapatamıyordum bıraktım premıum almayı bu arada zaten bedava vermişlerdi :D

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@anzolot
Youtubedaki eleman bunu yapıyor. Kim takıyor peki ? Yarışlarda görüyoruz durumunu .Anca çoluk çocuğa havası. Bisikletçilere karşı antipati oluşmasına sebep olacak tehlikeli hareketler yapıyor.Saniyesinde de yiyor flagi. Bisiklet bir takım sporu . İnsanların emeklerine gölge düşürmeye çalışmayın . Azıcık sporcu ahlakına sahipseniz ve birşeyleri başarmak için çabanız varsa bulunduğunuz ortamda kısa süre içerisinde farkedilirsiniz .

Çok eğlenceli bir mücadele olmuş, okurken keyif aldım.

Öte yandan çok acayip bir tartışma dönüp durmuş. Strava'da KOM alamadığı için burada bahsedildiği kadar dizlerini döven, ah vah eden var mı sahiden?

Bir de bu arkadaşların aldıkları derecelerin grup çabasıyla aldığı bariz beli oluyor zaten learderboard'a bakınca. Kimse alınmasın ama bireysel olarak takılan birisinin buna bakıp "haksızlık yea" demesi çocukça geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
@Kemino

Ben konuya latife olsun diye yazdım, bisiklet sporcusu zaten değilim

• Beğen
Tepkiler: Washanq
Hala ve hala şu iki tekerli ve insan gücüyle gidebilen aygıtın ruhu işleyememiş insanlara.

* Bisiklet herşeyden önce doğa ve kendi doğanla mücadeledir. Doğa eğimiyle, rüzgarıyla, zeminiyle her zaman sana karşıdır, kendi doğan ile ilgili olan kısımsa daha iyisi olabilmek için emek vermek, kendi eksiklerini görüp onları gidermek adına birşeyler yapmaktır.

* Bisiklet birlikteliktir, ne kadar tek tabanca takılmayı sevsek de biz bir cemiyetiz ve bu gibi platformlarda bilgi birikim paylaşılmasının sebebi de budur. Sürüş esnasında da bu birliktelik olumlu sonuçlar verir. Velominuati'yi siz geyik mi sandınınız yoksa, maksat gönüller bir olsun ;)

* Son olarak bisiklet birbiriyle mücadeledir. Strava'da bu açığı kapatmaktadır, ne çok pro bir uygulamadır, ne de yukarılarda bahsedildiği gibi ''Amatör'' bir uygulamadır. Olsa olsa amatör ruhla yapılmış bir uygulamadır, tıpkı twitter ve vine gibi, 140 karakter ve 6 saniye ile neler yaratılabildiğine hepimiz şahit olduk. (Amatör'ün etimolojik hikayesi ''bir işi Aşk ile yapan kişi demektir)

Umarım dilim döndüğünce; amatör, kamyon arkası, asosyal, garibanlarda derece yapabilsin gibi söylemlere yanıt olabilmişimdir.

... ve tabiki de veloctiy'e, öncesindeki KOM'u kapan takıma ve KOM'u uzun süreler elinde bulunduran veteran abimize sevgiler saygılar.

@fthgzl79

Strava segmenti ne amaçla var? Madem yarış değil, rekabet değil. O zaman nedir? Gezi modunda gidip segmentte derece yapmak mı?

Derdinizi ve ne ifade etmeye çalıştığınız anlaşılmıyor.

Eğer Strava segmenti rekabet ve yarış için varsa, o zaman öneriniz nedir? Sorum çok açık. Hangi konuda anlaşamıyoruz?

Beyler, bu tatlı rekabetin içinde bulunan, deneme için pedal basan herkesi tebrik ederim. Rekabetin güzelliği bu yakadan da duyuldu. Bence spontane gelişen bu güzel rekabette "yok efendim Strava segmentleri bireyseldir, yok o takım çalıştı, yok bu bireysel gitti, vs.. geyiklerle mide bulandırmaya gerek yok. Herşey ortada. Herşey tüm bisikletçilerin gözü önünde cereyan ediyor. Kom alan ekip tam kadro çıkıyor, biz çevirdik aldık diyor, karşı takıma latifeden bi mesaj veriyor. Bence gayet güzel beyler, ilgiyle takip ediyoruz. Hatta bizden iyileri desteğe göndermeyi düşünüyoruz:D

Geri