Scudo Sports

Maksimum nabız ve performans hakkında...

Arkadaşlar bu mahlukata kızmayalım beyin off onu bu makama oturtup insan yerine koyaa bu yazıyı yazmasına izin verene ve bu zihniyete kızalım kızalım ama şiddet olmadan İNSAN gibi ankataım,anlatalım,anlatalım başka yolu yok

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag
Scudo
Yazının üslubu çok çirkin olmakla beraber içerdiği fikrin tartışılması gerekir. Otobüste bisiklet neden taşınır? Bisiklet zaten otobüse alternatif değil midir? Otobüse bineceksen bisikletini neden alırsın? Otobüslerdeki bisiklet aparatları bana her zaman saçma gelmiştir. Takması sökmesi vakit alacağından daha uygun çözümler üretilmelidir. Özellikle sabah insanların işlerine yetişmeye çalıştığı saatlerde başkalarını rahatsız edebilir. Rahatsız etmiş ki bu yazı yazılmış.

@clubber Hocam bisiklet, bisiklet sahibi istediği için ve bisikletini otobüste taşımaya karar verdiği için taşınır. Bunun dışında kurulacak herhangi bir mantık kişiye özeldir ve genellenemez. Sabah işe geç kalınması konusu için bence eğer gerekliyse yapılacak tek ufak şey örneğin, bisikletlerin saat 10 dan sonra taşınabilir ibaresinin eklenmesidir.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Kerem Özbayrak

Her insan her istediğini her yerde yapacaksa toplum düzeninden bahsetmek zorlaşır. Beraber yaşayabilmek için kurallara ve düzene ihtiyacımız vardır. Bisikletliler için yapılacak en iyi şey doğru ve düzgün bisiklet yolları yapmaktır. Zaten bir bisiklet şehir içinde her zaman otobüsten daha hızlıdır. Hele İzmir gibi küçük bir şehirde bu fikir bana hala çok saçma geliyor.

@clubber

Gelişmiş ülkelerdeki büyük kentlerde ulaşımda bisiklet, ana ulaşım sistemine entegre düzenlenir, paralel çözüm olarak değil. Aklın yolu birdir.

Bu konuda biraz bilgi için Kalkınma Bakanlığı bir plan hazırlatmıştı.

(link)

@clubber Herkes her istediğini yapsın demedim. Farklı yorumlamayın lütfen. Siz bir insanın bisikletini otobüse koyma fikrini eleştirdiniz ben de isteyen istediği sebepten koyabilir dedim. Canı sıkılmıştır koyar, ayağı burkulmuştur koyar, acelesi vardır koyar vsvsvsvs

Yazıda suç oluşturan unsurlar var. Tehdit var mesela. Bisikletli avukat forumdaşımız vardı bizi bilgilendirirse ne güzel olur eğer okursa

@Bahadır Gürel

10 durak ileri gitmek için bisikleti otobüse sokmak bana çok kullanışlı gelmiyor. Bisikletin toplu taşımada taşınacağı durumlar elbette vardır. Sanırım makalenin konusu o değil.

@Kerem Özbayrak

Bisikletli karar verirse taşınır yazmışsın. Gayet açık. Herkes istediğine göre karar verirse kaos çıkar.

@clubber :) hocam lütfen.. Otobüse bisiklet taşıma aparatı konmuşsa yasal olarak, elbette her isteyen o aparatı kullanıp bisikletini taşıyabilir. Bu konuyu size daha farklı açıklayamam artık :)

@clubber

Bağlantısını verdiğim çalışmayı incelediniz mi?

Türkiye'de yapılan ulaşımda bisiklet çalışmalarında -her ne kadar ağır aksak ve eksik/yanlış da olsa- bu projeye istinaden ilerliyor. Detaylı incelerseniz, sonrasında daha sağlıklı iletişim kurabiliriz. İtici/çekici faktörlerden itici olanların devreye alınabilmesi için önce çekici faktörlerin faaliyete alınması gerekiyor. Sadece bisikletler değil tüm özel taşımacılık için de geçerli sürdürülebilir ulaşım.

@Bahadır Gürel

Makale üstünden gidersek daha uygun olacak. Sizin verdiğiniz çalışma ayrı bir şey.

@Kerem Özbayrak

Makale zaten bu fikri eleştiriyor. :)

@clubber

Bu tür uygulamaların yapılma nedeni keyfi değil, bizzat sürdürülebilir ulaşımda bisiklet hedefleniyor. Paylaştığım yazıda neden bu çözümlerin ülkemizde uygulanması gerektiği yazıyor. Bu nedenle konuyu bilmeden eleştirmek doğru değil.

Bu şuna benzer: insanlar bıçakla birbirini yaralayabilir, öldürebilir veya silah olarak kullanabilir, öyleyse bıçak satışı yasaklanmalı diyorsunuz.

@Bahadır Gürel

Hiç öyle bir şey demiyorum. Demediğim şeyleri demiş gibi yazmayın. Ne yazdıysam o. Makale bu konuların taklit edildiğini yeterince tartışılmadan karar verildiğini anlatıyor. Biraz çirkin bir dille de olsa...

Ülkenin her kulvarda geldiği durumun özeti bir yazı. Hoşgörüsüz, empati yoksunu, sadece kendini düşünen bir halk yarattılar.
Ağır abi imajı moda olduğundan, yazarından yorumcusuna, işçisinden, emeklisine herkes bu tutumu normal görmeye başladı...

@clubber

(link)

upload_2017-2-13_8-52-4.png

İşaretlediğim cümle ne ifade ediyor?

@Bahadır Gürel

Ne yazıyorsa o. Zaten makale bunu eleştiriyor. Çirkin dille.

@clubber

Anladığım kadarıyla, ne durum tespiti konusunda ne de çözüm konusunda sizden bir fikir çıkmayacak. Sadece "ben anlamam" diyen bir dille olayı basitleştiriyorsunuz. Bisiklet kullanan yaşlısı-genci, kadını-çocuğu için kafanızda en ufak bir empati bulunmuyor.

@Bahadır Gürel

Çözüm konusunda sizin istediğiniz cevabı yazmadığım doğru.

Çözüm daha fazla katılımcı tartışmalar olmalıdır. Otobüs önüne takılan aparatların çözüm getireceğine hiçbir zaman inanmadım. Daha ne diyeyim. Siz inanıyor olabilirsiniz. Otobüste taşımaya evet ama önüne takılan aparatlar ayak bağından başka bir şey değil.

Ben olayın köşe yazarlığı boyutuna takıldım. Özelden gidecek olursak bisiklet sitelerine giriyoruz. Yabancı markalarda binbir teknik kavram, testler, arge çalışması o kadar yoğunki takip eden birisinin odaklanması bile bir hayli zor. Bizde ne kadro geometrisinden haber veren, ne teknik bir tabir, ne bir arge çalışması yasak savma kabilinden dostlar alışverişte görsün mantığıyla yazılmış özensiz tanıtım siteleri. Aynı şeyler köşe yazarlığında genel olarak söylemek gerekirse gazetecilik içinde geçerli. Şu vatandaşın yazdığı şeylerin herhangibir münevver, mürekkep yalamış birisinin elinden çıktığını söylemek mümkünmü. kıraathanede oturan memedemmiyi getirsen aynısını hatta daha içi dolu olanını yazar. Yani bunu yazman için okumuş olmaya gerek yok. Bunun adınada gazetecilik deniliyor. Savunma mekanizmasıda pek kolay. Halk böyle istiyor, halkın ağzından yazıyoruz, entel dantellik yapmıyoruz. Entel dantellik yapsan ne olacak o birikim sende varmı. Onun için basında ucuz bir horoz dövüşü dışında bir şey görmüyorum.

Geri