Scudo Sports

LYMBA...Güzel bir hizmet

Scudo
Çoluk çocuk gelsin eylensin diye yapılmış bi yer. Bir, o kasisler niye var; iki, bağlantı yolları niye var; üç,650 metrelik ring formundaki yolda gidiş geliş niye var? Yani İstanbul'daki veledrom gibi bi yerin yapılması çok mu zor? Yap asfalttan bir pist, ortasına kross parkuru bitti gitti. Yeterli alanın yoksa bile, ki burgazda gani gani var, küçüğünü yap ama benim antrenman yapabileceğim bi yer yap? Şimdi ben burada nasıl antrenman yapıcam? Burası yapılırken ''bisiklet sporunu'' icra eden bir kişiden fikir alınmış mı gerçekten merak ediyorum. Yapılan şey ''bisiklet, çocuklara karne hediyesi olarak alınan oyuncaktır'' fikrinin cisim bulmuş halidir. Lüleburgaz belediyesi her işinde olduğu gibi yine mükemmel bir proje yapmış, tebrikler.

@Soykan U. türkiyenin bir çok metropol ilinde bisiklet yolu yokken adamlar bisikletliler için tesis yapmış. Ben parkuru geçtim turcular için çok iyi bir konaklama tesisi gibi duruyor. Bir yerlerden başlamak lazım. Keşke Mersin BŞB de bunları örnek alsada en azından erdemli silifke anamur gibi turistik yerlere bisikletliler için tesisler yapsa...

@Soykan U. gidip görmedim, ama yapım aşamasındayken velodrom tarzı bir yer olacak diye bir fikir oluşmuştu.sonuç biraz farklı olmuş, bu parkurda motosiklet ve bisiklet öğrenmeye gelenlere kurs verilecek diye biliyorum...

@appendix Bisiklet eğitimi için de uygun bi yer olmamış. Misal Avustralya'dan bir örnek:
ccc_bicycleeducationcentrebanner.jpg

Buda Kocaeli'den bir örnek:
07122714_img20150507wa0007.jpg

Yani nerden tutsak elimizde kalıyor. Motosiklet kısmı için yorum yapmıyorum, iyidir kötüdür bilemem ilgi alanım değil. Ama bisiklet kısmı olmamış ne yazık ki.

O kasisler olmasa iyi antrenman yapılırmış

@appendix

Türkiye'deki türünün ilk örneklerinden. Yapım amacı ve düşünülen imkanlar bakımından oldukça başarılı. Belediyeyi tebrik ediyorum. Mutlaka geliştirilecek, ders alınacak çok şey vardır. Türkiye'deki diğer belediyelerin örnek alıp geliştirmesi için güzel bir başlangıç.

Turkiye de bu olcekte kac tane yerel yonetim elindeki sinirli kaynagi bu amac icin harciyor soyler misiniz. Ne olursa olsun baskanin veya ekibinin konu hakkinda bir vizyonu oldugu belli. Bu anlayis benimsenirse daha iyileri de yapilir. Tebrik ediyorum cani gonulden.

Çok başarılı buldum. Diğer kentlere örnek olması dileğiyle. Evet, kabul etmek lazım; yapılan her şey kendi çıkarlarımıza hizmet etmez ama, bisiklet kültürüne doğrudan katkısı olan hizmetleri olgunlukla karşılamayı bilmeliyiz.

+12 yıldır lüleburgazdayım ve belediye başkanı hep aynı, olumsuz birçok özelliği yanında bu vb. projeleri gerçekleştirirken dünyadan örnekleri inceleyip sonuçlandırdığını biliyorum, bu nedenle bu pistin yapımında da bazı yerlerden esinlenilmiştir ve bir açıklaması mevcuttur.

Bence eksikler söyleneceğine yapılanı takdir etmek lazım örneği kaç tane veya böyle bir örnek var mı ki ülkemizde böyle tutum sergiliyoruz. Bundan üç dört sene öncesinde arabaların yanından bisiklet sürmek kural dışı gibi algılanıyordu neredeyse bugün bisiklet; bisiklete ait yollar, bisiklete dair halk adına yapılması gerekenler vizyon olmuş biz hala eleştiriden yanayız yapmayın. Her zaman yeni yapılan baş üstü şayet bir şey eksik yapılır ardından gelenler de eksik olursa işte eleştiri buna yapılmalı. En basiti dostlar yeni bisiklet süren bir çocuk kaldırıma çarpıp düştü diye kızamazsınız şayet profesyonel biri bunu göz göre göre yapsa o zaman kızmanın yeridir. Bunlar yeni ve güzel şeyler ayrıca şu an için de baya güzel şeyler önümüzdeki yıllar bundan daha güzel şeyler olur inşallah

külliye olmuş bu, bisiklet külliyesi :)

yerleşmeyi düşündüğüm iki şehirden biri lüleburgaz. diğeriyse kırklareli. lüleburgazlı arkadaşlar bana ucuzundan ev bulsun orada.

eksiği de söylensin, eleştiri de yapılsın, ama lüleburgaz sanırım türkiyede bisikleti çok boyutlu düşünen tek şehir. meselenin sadece bisiklet yolu olmadığını anlamış.

Ben beğendim hatta beğendimoğlubeğendim. Hayatımda hiç yapmadığım bir şey yapıp belediyeye tebrik telefonu açmak istiyorum. Şayet aklı cinliğe işleyen bir altyapı çalışması değilse iyiniyetli bir proje ise ki öyle görünüyor burada yapılan eleştirilere bir anlam veremiyorum. Herhalde her belediye norveç gibi bisiklet otoyolu yapıyorki bu yapılan proje biz bisikletçiler için vakayı adiyeden olmuş durumda. Birazda yapılan şeye aşilin topuğundan bakma hastalığından kurtulup bir alkış, bir yapılan işi takdir edin. Bu projenin hiçbirşeyi bisiklet için uygun olmamış olsa bile sırf konukevi düşüncesinden dolayı bile takdire şayandır.

Buda 2017 bisiklet yılı şarkısı

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arada ilk paylaşılan videonun kanalı benim :)

Lüleburgaz ne tarafta? Bisikletçiler olarak hep birlikte taşınalım :) En azından adamlar bisikletçiler için bir şeyler yapıyor.

Bizim ülke vatandaşı olarak en büyük sıkıntımız ayarsızlık sanırım. :) Belediye birşeyler yapmış eksiği de çok olabilir ama eleştiriler yapıcı olmaktan o kadar uzaklaşıyor ki sıklıkla benzer bir proje düşünen başka bir belediye başkanı "kimseye yaranamamak" kaygısıyla vazgeçebilir. Bence eksik yanlarından çok güzelliklerini ve faydalarını ön plana çıkarıp örnek alınmasını ummak daha mantıklı. Eleştirileri de belediyeye bildirmek bunu yaparken de çabaları ve bakış açılarını takdir etmek güzel olacaktır. Yaşadığım yerde iyi kötü bir bisiklet yolu var ve biz iyi tarafını görüp bu yolu kullandıkça olumsuzluklar azaldı. Araçlar park etmeyi neredeyse bıraktı. Yabancı plakalı araçlar dışında yola girme teşebbüsü bile olmuyor neredeyse. Bir de 34 plakalı araçlar bir kibar özür diliyor gülme geliyor bana:) Tabi her zaman bu kadar sorunsuz olmuyor geçen ekim ayında akşam eve dönerken bir motor çarptı ve hafif yaralarla atlattım. Çarpan kişi oldukça yaşlıydı ve amacı bisiklet yolundan sahile sapmaktı ama çok ani girdi yola. Işıklar gözünü almış amcanın. Bisiklet yolu olması nedeni ile 650 TL tutan hasarı itiraz etmeden karşıladılar.

• Beğen
Tepkiler: appendix
Harika bir düşünce eser olarak ortaya çıkmış. Yapılan bu esere emeği geçen herkese çok teşekkürler...

Geri