Scudo Sports

Lütfen acilen aydınlatın. Varmı böyle birşey

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.225
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İlimizde faaliyet gösteren ve bisikletliler derneği üyesi/başkanı facebook da aşağıda yer alan bir paylaşımda bulunmuştur. Aktarıyorum:

''Bisiklet Turları ile ilğili yönetmenlik değişikliği ile Artık Kurumsal kimliği olmayan Bisiklet Turlarının Yasa dışı sayılacagı ve şikayet halinde ham maddi hemde hak mahkumiyeti cezası alınması ilğili spor tüzüğü ile belirlenmiştir.
Turlara katılacak arkadaşlarımızın Bazı yasal sorumluluklarınıda yerine getirmeleri gerekmektedir''

Bu yönde bir gelişmeden haberi olan varmı. Daha doğrusu böyle bir mevzuat sözkonusu. Eğer bu haber doğruysa bisikletçilerin kendi aralarındaki dayanışma ve kardeşlik görüntüleri birilerine battımı acaba. Veya bu memlekette ..çmayadamı artık izin alıp gideceğiz diye kendi kendime soruyorum.

Scudo
allah aşkına kim şikayet edecek bisiklet gruplarını. niye şikayet edecek ki

mehmet dostum
bu vesile ilgili ben turlarımı kapatarak olayı faceden iki adam ile devam ettireceğim ve gürsel akay dostumun sayfasına ekleyeceğim ,ve bisiklet forum ile alakamız kalmayacak tabi,,

Haberin detaylarını bilmiyorum ama belki bir açıklaması vardır. 5-10 bisiklet ile yapılan turlara kesinlikle hiçbir müdahale edemezler. Çünkü Yolda giderken belki karşılaştık. Ya da ben önde giden bisikletliyi tanımıyorum mesela :) Biz hepimiz tekiz arka arkaya durunca tur yapıyormuşuz gibi duruyor gibi şeyler geliyor aklıma :D

• Beğen
Tepkiler: Umut Kılınç37
Bu durum bence yüksek katılımlı tur ve geziler için geçerlidir. Yoksa 10 kişi toplanıp tur yapsak bir şey olacağını sanmıyorum.

Ticari turlardan bahsediliyor olabilir. Her önüne gelen insanlara şuraya buraya gidiyoruz gelin diyerek para topluyor.
"Yeterli seviyede değilseniz tur düzenlemenize izin vermiyoruz" demek olabilir.

• Beğen
Tepkiler: F.Yıldırım
Arkadaşlar ilgili habere (link) bağlatıdan ulaşabilirsiniz. Bilgiyi veren bisikletliler derneği il temsilcisi. Yani boş bir haber değil. Birde festivalden değil turdan bahsediliyor. Yani haftasonu eğlenme amacıyla çıkmakta olduğumuz turdan.

Farkındalık için yapılan toplu pedallamalar nihayet farkındalık yarattı. Ama bizim düşündüğümüz şekilde değil. Ya şimdiden ''alo bisikletliler derneği'' dendi, ya da dernek, denmesini önlemek, olası bir durum karşısında kendisini temize çıkarmak için bu açıklamayı yapmıştır.

yarın selamiçeşme trafik şubesine gideceğim bu uygulamadan haberleri varmı soracağım ,resmi gazetede bu olay açıklandımı yürürlüğe girecekmi bunları bilmek lazım istanbuldan dışarıya bisiklet turlarını sadece kurumlar düzenleyecek ise durum aynen amatörlerin aleyhine olur ,performans turlar düzenleyenlerde biter ,evet aynen bir adet bisiklet firmasını arkama alma durumu başka çarem kalmıyor ,evet o firmanında turizm lisansı olacak tabi,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi senden gelecek haberi bekliyorum. Düşünsene bisikletle turlayacağız üç beş arkadaşla kederi atıp neşe bulacağız. Yolda çevirme olacak bisiklet tur lisansın, ehliyetin, müsaden, belgen, ruhsatın, zamazingon varmı diyecek. Dur bakalım yaşadıkça daha neler göreceğiz.

@mehmetsunu

bu neden böyle oldu sorusunu soruyorum kendime ,neden spor bakanlığı buna gerek duydu ,tabi karar onlardanmı çıktı bu konuyuda araştırmak lazım ,evet yarın haberi sana buradan veririm mehmet dostum benim kafama takıldı bi kere illaki trafiğe danışacağım

@Murat B.

Kesinlikle katılıyorum, artık bunada izindi belgeydi isteyeceklerse bu ülkede yaşamanın ne zevki kalacak. İnsan özgür iradesiyle tek başına olsun üç beş kişi ile olsun tura çıkamayacakmı abi!!!

Geri