Scudo Sports

Lütfen acilen aydınlatın. Varmı böyle birşey

Turlarına katıldığım kulübün düzenliği tüm şehirler arası turlar, gerekli izinler alınarak gerçekleştiriliyor (Sarıkamış Şehitliği turu, Diyarbakır-Mardin turu, Ankara 10 Kasım turu, Çanakkale şehitleri anma turu, İzmir 30 Ağustos turu). Bu amaçla, rota üzerindeki ilgili valiliklere başvuruluyor. Turun amacı ve kulübün faaliyetleri açıklanıyor. Her bölgenin valiliği, kendi sınırları içinde güvenli sürüş için polis aracı tahsis ediyor. Bu sayede, paralı yollar hariç, otoyollar üzerinden tur düzenleniyor. Kısacası valililğe başvurmak demek, yolda güvenliğinizin sağlanması için araç tahsis edilmesini zorunlu kılıyor.

Pazar günü Çanakkale turundan dönerken, yolda Çorlu'dan Çanakkale'ye yürüyen 27. alay grubunu gördük. Yürüseler dahi, bir polis aracı eşlik ediyordu.

• Beğen
Tepkiler: Oktay Erkan
Scudo
Ben bu konuyu çok ciddiye almamakla beraber aklıma gelen iki teoriyi yazmak istedim.

Birincisi; dernekler, üye aidatları ve bu tür organizayonlar düzenleyerek faaliyetlerine gelir sağlarlar. Dolayısıyla kurumsal olmayanların devre dışı bırakılması onlar için bir gelir artışı demek olabilir. Burada tez olarak da şunu koyablir ortaya; "ben derneğim, kurumsalım, sorumluluk alabilir hesap verebilirim, ama forumlarda, facebook'ta tur düzenleyenlerin böyle bir durumu yok, bir kaza anında kimden hesap soracak, kimi sorumlu tutacaksınız" vb. (Aslına bakılırsa %100 haksız bir tez de olmaz)

İkincisi; genelde otoriteler, özelde devlet otoritemiz, böyle toplanmaları, toplu yapılan işleri -kendi kontrolünde olmadıkça- pek sevmez. Bu nedenle bu işler daha büyümeden önlemini alalım demiş olabilirler. Örneğin İstanbul'da ve diğer şehirlerde yapılan "Bisiklet Yoluna Sahip Çık" eylemi. Şikayet edecekler de hazır, bir şeridi birkaç dakikalığına kaybetmiş olan taksiciler, dolmuşçular. Hadi buna derler ki "gençler toplanmış, dokunmayalım". Ama şuna ne dersiniz: A.B.S. "PHASELİS'TE OTELE HAYIR" Turumuz.23.02.2014 Burada iş ciddileşir, "Zibidi bisikletliler milyon dolarlık işleri engelliyorlar" olur bir anda. Eh, o zaman derler ki, "bir yönetme(n)lik çıkaralım, turlar kurumsal olsun, katılımcılar da bize TC kimlik no'larını vermek zorunda olsun" vs.

İkincisi mide bulandırıcı. Olmaz mı? Olur.
Anayasa madde 34; Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
Ama uygulamada var mı böyle bir hak; yok.

@Bahadır GürelBu söylenen tarz turlarda evet durum böyle .Ama her tur için valilikten izin alınmıyor.Eskort istiyorsanız valiliğe haber verilecek o tamam.Diğerleri yani haber verilmeyenlerden bahsediliyor burada , ceza var mı yok mu ?Soru bu.

@Oktay Erkan

Hocam, o madde konuyla ilgili değil. Ayrıca maddenin devamını incelersek hangi amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabileceğinin ve bunların kanunlarla sınırlandırılabileceğinin belirtildiğini görürüz. Bisiklet gruplarının bir noktadan başka bir noktaya spor amaçlı seyahatini düşünürsek konu çok farklı...

sonuç olarak var mi bir gelişme arkadaşlar ?

@Oktay Erkan
oktay bey dediklerinize hak vermemek mümkün değil.başlığı okur okumaz zaten sizin ikinci teoriniz aklıma geldi.o hale geldik."canımı sıkarsan bak sopa abanın altında"
madde 34'e gelince devamını kullanıp o hakkı bertaraf etmek mümkün:
Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Oktay Erkan
Bilal Bey, Halil Bey
Görüşlerinizde haklısınız. Biz aslında birbirimizi, karşılıklı ne demek istediğimizi anlıyoruz. Uzatıp konunun başka yerlere gitmesini istemiyorum.
Herkesin özgürce ve sağlıkla pedallaması tek dileğim.

• Beğen
Tepkiler: Halil EROĞLU
mehmet dostum ,
trafik şubesi ile görüştüm 5 kişi için istanbul dışına çıkacak iseniz izin kağıda gerek yok dediler benim ekip en çok 5 kişi oluyor zati,ayrıca kendilerine bu konu ile ilgili bir genelge gelmediğini söylediler,

Arkadaşlar, Kayseri bisikletliler derneği ile yazışıyorum. Aşağıda linki verdim. Saçma sapan yerlere yönlendiriyorlar. Bu "Herkes için spor federasyonu" nu bilen var mı? Sanki emekliler derneğinde emeklilerin maaşının hesaplarından kesilmesi için yapılan kumpas gibi bir şey. Kimseyi suçlamakta istemiyorum. Ama verilen linkleri eşeledim hiç bir şey bulamadım.

(link)

"Delinin teki kuyuya taş atmış" sözüne doğru gidiyor bu iş.... (deli den kastım forumdaki birisi değil)

Bence bu kadar deşelemeye gerek yok bunu bir şey çıkmaz bu işten.Huylandırmaya gerek yok kimseyi.Benim görüşüm.

Boyle bi sacmalik olamaz. Ulkemizde sorun mu kalmadi da bizim ozgurce pedal cevirmemize mani olacaklar ! Eni - boyu 1 metreyi gecmeyen yani trafikte yer kaplamayan bisikletleri mi yasaklayacaklar. Kim neden rahatsiz olmus ! Bizim yanimizdan agzinda sigara, cami acmis ve bi elini camdan cikarmis sekilde son suratle gecen hayvanlar mi yoksa ? Yolun kenarinda yazin kisin sogukda sicakta istekle zevkle pedal cevirenlerden ne isterler ? Bu bi aşktir,ozgurluktur,zevk meselesidir. Ya yurdumun her bi sokagina caddesine kosesine bisiklet yolu yaparsin ya da ceneni kapatip saygi duyarsin. Bu bu kadar net ve basittir... Bu gunden itibaren daha cok yollara cikacagim.dd

Flaş flaş flaş !!! İstanbul trafigine cozum bulundu ! Yolda bisiklet yok , istanbulda trafik sorunu yok !! Eger geri-zekalilar boyle bisi dusunuyorsa dunyada yilin haberi olur.dd

Bence eksik ve/veya yanlış bir haber ile duyurulmuş bir konu. En azından öyle umuyorum.

Her ayın 1. ve 3. pazarı toplanıyoruz. Yeri geldiğinde katılımcı sayısı 150'yi geçiyor. Bu günlerin haricinde de fırsat buldukça kafamıza göre ''Gidonunun götürdüğü yere git'' modunda tur(lar) yapıyoruz.

Böyle bir tur esnasında birileri gelip engellemeye ve ceza kesmeye çalışırsa asfaltın ortasına yatırıp suratında patinaj çekerim...

• Beğen
Tepkiler: Snr U
@Halil EROĞLU

abi aynen şöyle olacak o zaman durum:

Memur Şüpheci: Abi bi dilekçe (karpuzkabuğu) geldi "bisiklet turları izinle mi yapılıyor artık?" diye soruyor ne diyelim?
Memur Zeki: Müdüre bir soralım bakalım.

Memur Müdür: Lan bu neden daha önce aklımıza gelmedi bizim..! Hemen işleme alın yürürlülüğe sokun cevabını da sonra olumlu olarak dönersiniz.
Memur İşgüzarlar çalışsın dursun sonra işte :)

sözüm meclisten dışarı.. olaylar tamamen kurgudur. yaşanmış bir durum değildir. konuşmada geçen kişiler tamamen hayal ürünüdür. alınma gücenme olmasın.

Öyle olmaz. Daha önce farklı kurumlardan farklı bilgiler talep ettim, hepsi adam gibi oturup detaylı cevap verdiler istisnasız. Bu bölümleri denetleyen bir sistem var sanırım. Yoksa ben de inanamamıştım cevaplar düzgün gelmeye başlayınca. Psikolojimiz öyle etkilenmiş ki, umudumuz bitirilmiş düzgün birşeylerin olma ihtimalini bırak, olmayacağına emin olup kurgular yazmaya başlıyoruz işte böyle. Bekleyip cevabı göreceğiz...

Umarım boş bir haberdir ve eminim şu durumda bile bir çok kişinin kafası karışmıştır . Bir huzur verin insanlara, doğaya ve çevreye bırakın insanlar spor yapsın artık yeter !

@Halil EROĞLU
bilgi edinme hakkı
kanunda yeri var
her vatandaş kamuya bilgi edinmek amacıyla dilekçe vb. başvuru yapabilir.
bu başvurular kişiye (gizlilik şartları taşıyanlar vs. hariç) cevaplandırılır
ayrıca sizi tebrik ederim

Kanundan haberdarız hocam. Denetleyen bir sistem var sanırım. derken yanlış anlaşıldım herhalde. Yani vatadnaşın sorusuna cevap veren personeli, verilen cevapların toplandığı ve denetlendiği bir yerde gözlemliyorlar demek istedim. Yoksa Benim memurum işini bilir. mantığını üzerinden atamamış birçok memur var hâlâ. Onlar da oturup tek tek uğraşmazlardı cevaplamak için. Hızlı da geliyor epey cevaplar...

Evet arkadaşlar biraz geç kaldık konuya cevap vermeyle ilgili. Bakanlıktan cevap geldiğini ve son 2 görüşmem olacağını söylemiştim. Ben size kısaca bir özet geçeyim çünkü son görüşmeyi hâlâ yapabilmiş değilim. Konuyla ilgili Gençlik ve Sport Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını, daha net bir bilgi için federasyonla görüşmem gerektiğini belirtmiştir(BİMER-Dilekçe). Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen cevapta ise sportif faaliyetlerle ilgili bakanlıklarının ilgi ve sorumluluk alanının Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği'nde belirtildiğini ve bunun yapılan sporla değil spor esnasında gezilen ve görülen yerlerdeki ulaşım, konaklama ve mekânların korunmasıyla alâkalı olduğu belirtilmiştir ve yine konuyla ilgili bilginin ilgili federasyondan alınması tavsiye edilmiştir. Bisiklet Federasyonu'ndan Melih beyle görüştüm ve kendisi böyle bir konu hakkında bilgi/duyum sahibi olmadığını; fakat kesin konuşup yanıltmamak adına beni Teknik Birim yetkilisiyle görüşmem konusunda yönlendirdi. Geçen hafta ulaşamadığımız için bugün tekrar aradım fakat sanırım bir kurumda ders/eğitim verdiği için yerinde bulunmuyormuş. Kendisi ile görüşmek için pazartesi gününe randevu aldım. Bu görüşmenin ardından son olarak net bilgiyi verebilmiş olmayı umut ediyorum. Kısaca durum bu şekilde. Federasyondan da net bir şekilde böyle bir cezai yaptırımın ve mahrumiyetin söz konusu olmadığı teyit edilirse, bu haberleri sosyal medyada ilk olarak paylaşan arkadaşların alınlarını karışlamak gerekir diye düşünüyorum. İyi forumlar...

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Geri