Scudo Sports

L'etape Türkiye by Tour de France - İstanbul 19-20 Ekim 2024

MaRZoCHi

Performans Sanatçısı
Tepki
247
İsim
Mehmet Hanoğlu
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Türkiyede ilk defa 20 Ekim 2024'te Beykoz'da gerçekleşecek olan L'etape Türkiye bisiklet yarışı, amatör bisikletçiler için unutulmaz bir fırsat sunuyor..

1717598380457.png

Instagram sayfası: (link)
Etkinlik sayfası: (link)

Kısa parkur:
  • Harita: (link)
  • Rota: (link)
  • Bilgiler: (link), (link)
  • Uzunluk: 55.8 km
  • Elevation: 894 m
Uzun parkur:
  • Uzunluk: 106.0 km
  • Elevation: 1,684 m
Aile sürüşü:
  • Uzunluk: 10.0 km
  • Elevation: 37 m

Son Kayıt Tarihi
  • 13.10.2024
Kayıt Ücretleri:
  • 20 Eylül'e kadar 1600 TL
  • 13 Ekim'e kadar 2100 TL
Organizasyon Programı
  • 19 Ekim 2024, Cumartesi
    • 12:00-20:00 - Distribution of chips to competitors
    • 10:00-20:00 - EXPO area activities
    • 18:00-18:30 - Athlete Technical Briefing Meeting
  • 20 Ekim 2024, Pazar
    • 06:00-07:00 - Distribution of chips to competitors
    • 07:00-07:30 - Athlete Technical Briefing Meeting
    • 08:00 - Start
    • 12:00 - Race finals
    • 12:30-14:30 - Award Ceremony

Sağlanan Hizmetler
  • Online rezervasyon hizmeti.
  • Çağrı merkezi hizmeti.
  • Web sitesi hizmeti.
  • Sosyal medya iletişim ve bilgilendirme hizmeti.
  • Zaman ölçüm sistemi, çipleme hizmeti.
  • Sporcu emanet hizmeti.
  • Sporcu dropbag çantası.
  • Göğüs numarası.
  • Sporcu T-Shirt.
  • Finisher madalyası.
  • Derece madalyası.
  • Derece kupası.
  • Sporcu kumanyası.
  • Motosiklet takibi.
  • Otomobil takibi.
  • Parkur işaretleme hizmeti.
  • Parkur işaretçi- görevli hizmeti.
  • Su, Kola, Meyve suyu, Enerji içeceği istasyonları. 4 Adet.
  • Mobil ve sabit sağlık hizmetleri.
  • Parkurun tamamen trafiğe kapanması hizmeti.
  • Fotoğraf çekim hizmeti.
  • Video çekim hizmeti.
  • Online katılım sertifikası.
  • Derece elde eden sporculara ödül.
  • Expo alanı kurulum ve kullanım hizmetleri.
  • MC hizmetleri.
  • Kürsü ve seramoni.

Son düzenleme:
Scudo
Bir şey sormak istiyorum,bilen arkadaşlar cevaplasın lütfen.Bu organizasyonda kısa ve uzun parkur’a katılanlara üst forma veriliyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: trivor
Bir şey sormak istiyorum,bilen arkadaşlar cevaplasın lütfen.Bu organizasyonda kısa ve uzun parkur’a katılanlara üst forma veriliyor mu ?

Evet, katılımcılara T-Shirt verilecek yazıyor.

2018'den bir örnek..
1717609248094.png

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi
Umarım güzel bir yarış olur

Hava şartları olumsuz olmaz ise tadını çıkaracağımız bir yarış olacak. İlk olması da özel olacaktır.

Kadın erkek olmak üzere genel klasman, sprint, tırmanış ve en iyi 25 yaş altı genç birincilerine forma verilecek.

Son düzenleme:
Organizasyonu daha önce de fondo düzenlemiş yerli bir firma yürütecek. TDF organizasyonu yetkilileri de onları sürekli denetleyecektir. İstedikleri standartları elde etmek için canlarına okuyacaklarına eminim. Türk işi yarım yamalak bir fondo olmayacağını, TDF kalitesine yakın bir organizasyon olacağını umuyorum.

En büyük ümidim de, yerli firmalar bu şekilde sağlam bir know-how edinecek ve bu işin hakkıyla yürütülmesi için neler gerektiğini çok tecrübeli, bu işin kitabını yazmış bir ekipten öğrenecekler. Ülkedeki gelecekteki yarışlar için de çok faydası olur inşallah.

...En büyük ümidim de, yerli firmalar bu şekilde sağlam bir know-how edinecek ve bu işin hakkıyla yürütülmesi için neler gerektiğini çok tecrübeli, bu işin kitabını yazmış bir ekipten öğrenecekler...
Umarım öğrenecekleri en büyük ders fiyatlandırma politikası olmaz :) Ayrıca sağlanacak hizmetlerin içinde "parkurun tamamen trafiğe kapatılması" hizmeti de olacakmış, daha önce ülkemizdeki organizatörler tarafından verilmediği için önemli bir hizmet olarak görüyorum :p

Umarım katılabilirim. Fiyat yüksek ama 1.000 kişiyle sınırlanmış da olsa kısa sürede dolar gibime geliyor kontenjan..

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Hem uzun hem de kısada Bisiklet ile köprüden iki kez geçmek güzel bir detay. Kapadokya ulltra trail ile aynı h.sonuna denk gelmese güzel olacaktı :(

Bu arada uzunda kontejan 2bin, kısada bin. Uzuna başka ülkelerden ciddi bir katılım bekleniyor olsa gerek.

Organizasyonu daha önce de fondo düzenlemiş yerli bir firma yürütecek. TDF organizasyonu yetkilileri de onları sürekli denetleyecektir. İstedikleri standartları elde etmek için canlarına okuyacaklarına eminim. Türk işi yarım yamalak bir fondo olmayacağını, TDF kalitesine yakın bir organizasyon olacağını umuyorum.

En büyük ümidim de, yerli firmalar bu şekilde sağlam bir know-how edinecek ve bu işin hakkıyla yürütülmesi için neler gerektiğini çok tecrübeli, bu işin kitabını yazmış bir ekipten öğrenecekler. Ülkedeki gelecekteki yarışlar için de çok faydası olur inşallah.
78event firması düzenliyor. Başkent Ankara'yı da onlar yapıyor. Bu konuda gayet başarılar diye biliyorum.

(link)

1717671936661.png

Bakalım sporcu arkadaşlar Profesyonel Organizatör geldi diye beslenme noktalarında elden su alabilecekler mi :) Kurallara durmak gerektiği yazılmış ama.

Kısa olan yani 55km olanı kaç saatte bitirmek gerekiyor

Kısa olan yani 55km olanı kaç saatte bitirmek gerekiyor
Arkadaşlar sitede hepsi var bakarsanız tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.
Ben siteyi ekleyeyim tekrar :
(link)
uzun için şunu paylaşayım.

(link)

(link)

(link)
Baktım aslında öncesinde , ilginç ben mi gözden kaçırıyorum diye chatgptye tarattım ama o da bulamadı
L'Etape Türkiye by Tour de France için maksimum tamamlama süresi hakkında belirli bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, bazı genel kurallar şunlardır:

1. **Beslenme Noktası Geçiş Süresi Kontrolü:** Yarış komitesi, beslenme noktalarındaki transit süreleri denetler. Belirtilen ortalama hız limitinin altında kalan ve beslenme noktasına belirtilen zaman sınırında ulaşması mümkün olmayan katılımcılar yarıştan çekilebilir.
2. **Sag Vagonu Talimatları:** Mekanik veya sağlık sorunları nedeniyle belirtilen zaman sınırında beslenme noktasına ulaşamayan bir bisikletçi, yarıştan çekilmek ve organizatörlerin isteği üzerine sag vagonuna binmek zorundadır.
3. **Genel Zaman Limiti:** Yarışın başlangıç saatinden itibaren tüm katılımcıların zamanları elektronik olarak kaydedilir. Belirtilen zaman sınırında bitiş çizgisine ulaşamayan bisikletçiler diskalifiye edilir.

Yarış sırasında dikkat edilmesi gereken diğer detaylar ve kurallar hakkında daha fazla bilgi almak için [L'Etape Türkiye by Tour de France resmi sayfasını](https://turkiye.letapebytourdefrance.com/) ziyaret edebilirsiniz【12†source】【14†source】【15†source】.
şu an 21 kişi kaydolmuş görünüyr short course için

(link)

(link)
yarış fiyat olarak cazip değil ama istanbul'da bu yollarda sürmek çok keyifli olabilir. 25 km/s ortalama düzenli süren arkadaşlar için sorun olmaz sanırım.
burda yazmışlar cut offları,

uzun aşağıda ki gibi.
1717753537834.png

kısa da bu şekilde.

1717753619327.png

Son düzenleme:
Selamlar,

Kisadaki bu cut-off ve 55km'ye 894m'lik egim ilk defa Granfondo yapacak biri icin agir olur mu? (Gerci onumuzdeki ay basindaki Fethiye'ye katiliyorum, o zaman 2. olacak) Ne dersiniz arkadaslar? Cut-off'ta takilana finisher madalyasi vermiyorlardir herhalde degil mi?

Bir yandan beni zorlayacak diye dusunuyorum, bir yandan da ilki diye kacirmak istemiyorum belki rituel haline gelebilecek birsey olur.

Tesekkur..

Geri