İç lastiği içinde katlanmayacak kadar havayla yerleştirmek daha sağlıklı. Yoksa katlanma vs. yapabiliyor. Çok fazla hava olursa da dış lastiği yerleştirmek baya zor olabilir. Biraz havasını düşüre düşüre bulursunuz o değeri.
En son sibop tarafından yerleştirmek daha iyi sonuçlar veriyor. Eskiden sibopun tam karşısından yerleştirmek daha iyi deniyordu(uzun süre ben de böyle taktım). Bu konuda kendi tecrübeme göre sibop tarafından yerleştirmek daha sağlıklı ve kolay oluyor.
İç lastiği yerleştirdikten sonra özellikle dış lastiğin açık kalan kısmına iyice dikkat etmek gerekiyor. Yani en son kısmı yerleştirmeden önce elinizle dış lastiği çekiştirerek kontrol edip, iç lastiğin tamamen dış lastiğin içine iyice yerleştiğine dikkat etmeniz gerekiyor. Elle hafif ayırdığınızda iç lastiği görmemeniz lazım. Eğer bu şekildeyse sibopu ittirerek son kısmı takın.
Şahsen kadro alacağım zaman sizin kadrolara da denk gelmiştim. 2017'de aliexpressten aldığım kadro hala taş gibi duruyor ki çok hafif ve dikkatli bisiklet kullanan birisi değilim. O açıdan açıkça direkt Çin veya Tayvan ürünlerine karşı genel bi önyargım yok. Ama nedense üzerinde başka bi marka yani çakma dediğimiz kadrolarda muhatap bulamama ve ne gibi testlerden geçtiği konusunda hep kafada bi soru işareti var. En başta yasal değiller. Evet çok sağlam olabilirler, çok fazla kişi denemiş vs. olabilir ama ya değilse. Bu durumu bilmek imkansız gibi. Ben Specialized veya yerel çinli üretici marka hakkında başımdan gelen olayı Youtube'a atabilirim veya İnstagramdan paylaşıp o kadroyu alacak kişileri uyararak markanın bana verdiği zarara çok olmasa bile bi karşılık verebiliyorum. Ama karşımda yasal olmayan ve muhatabı belli olmayan bi ürün olunca olay çok tek taraflı kalıyor maalesef.
Diğer üreticilerde bu yok ama en azından yerel üretici bile olsa çinli(yerel) markaların kendi itibar puanı için bi test vs. göstermesi gerekiyor. Hatta bu algıyı kırmak için böyle konularda belki büyük markalardan daha fazla özen bile gösteriyor olabilirler. Şahsen mesela Deng-fu, OG-Evkin, Elves, Twitter, Sava gibi markalar bana biraz daha güven veriyor. Veya jant seti olarak Elite markası. Neden böyle kadrolar veya jant setleri getirtmediğinizi anlamadım şahsen ben kadro bakarken. Hatta Türkiye Turunda gördük. Astana Çin markası X-Lab bisikletlerle resmen tozu dumana kattı

Tabi bizim insanımız gösterişi seviyor ama nicelik olarak bakanlar için bu tarz yerel çin markaları daha güvenli geliyor bana.
Tpu'larla ilgili aşağıdaki tabloyu paylaşabilirim. Yani "Ucuzsa çöptür" demek önyargısı maalesef var bazılarında. Yine yukarıdaki X-Lab örneği ve geçen sene Van-Rysel bisikletlerin kendilerinden kat kat pahalı olan bisikletlere göre performanslarına bakarak da bunları görebiliyoruz.
326931 dosyayı görüntüle
kaynak: (link)