Scudo Sports

Lastik tavsiyesi

Merhabalar yol bisikletim için lastik almam gerekiyor yırtılma olmuş lastikte yarışlarda kullanabileceğim patlamaya dayanıklı yol tutuşu ekstra güvenilir bir dayanıklı lastik istiyorum tavsiyelerinizi alabilir miyim ikinci el sıfır kutulu da bakıyorum o yüzden marka model tavsiyeyi alayım ki ona göre bakayım istiyorum önceliğim güvenlik 700x25 alacağım lastik önerebilir misiniz zırhlı olur patlama direnci yüksek yol tutuşu üst seviye gibi olsun sizden ricam ?
(link)
(link)

(link)

Sadece iç lastikle kullanıma uygun olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: V-TR
Scudo
IMG_20250527_150202.jpg
Uzun yola çıkmayı düşünüyorum. Gider mi sizce lastik?

merhabalar
Kron xc 1000 için lastik almam gerekiyor.
Karışık kullanıyorum. 50 km yol yaptığım da oluyor, piknikte çocukla orman yoluna girdiğim de.
Üzerinde bitik kenda 29x2.10 var. Yol yaptığımda kolaylık sağlaması için biraz inceltmek istiyorum, ormana girmeyeceğim artık.

Deneyimlediğiniz önerileriniz var mı?
Şöyle bir şey olabilir gibi düşündüm ama bilemedim.
Schwalbe G-One Allround Katlanır Lastik 700x38c

merhabalar
Karışık kullanıyorum. 50 km yol yaptığım da oluyor, piknikte çocukla orman yoluna girdiğim de.
Üzerinde bitik kenda 29x2.10 var. Yol yaptığımda kolaylık sağlaması için biraz inceltmek istiyorum, ormana girmeyeceğim artık.

29x2.1 bile MTB için oldukça ince sayılıyor yani yuvarlanma direnci düşük 29x2.1'ten devam edin derim ben. Tabii artık sadece asfaltta süreceğim diyorsanız gravel da olabilir ama çok da inceye kaçmayın derim hem garip durabilir hem de beklediğiniz gibi bir akıcılık sağlamayabilir. 29x2.1 = 700x53C gibi bir şey yapıyor kabaca aklınızda bulunsun. Yani her zaman daha ince lastik daha akıcı anlamına gelmiyor. Lastik modeline göre değişiyor yuvarlanma dirençleri. Yani yuvarlanma direnci düşük bir XC MTB lastiği arazi için üretilmiş gravel lastikten daha iyi performans gösterebilir asfaltta.

Bu siteden CX/Gravel kısmından en düşük yuvarlanma direncine göre sıralayarak fikir sahibi olabilirsiniz. Tabii TRde bulabilirseniz ürünleri.

(link)

merhabalar

Schwalbe cx comp 38c lastik işini görür. Hem hafif. Hemde lastik basınç miktarı az. Konfor , hafiflik, akışkanlık mükemmel üçlü.

• Beğen
Tepkiler: Omatr
@Omatr Zırhlı Tur lastikleri, tam size göre, Bende Hem Asfaltta hem patikada kullanıyorum, iri taşların olduğu yollarda da kullandım.

28"x45mm

Kayma, yırtılma, delinme vb hiçbir sorun yaşamadım, yüksek hızlarda bisikleti yatırdığında bile güven veriyor, patika yol dahil.

Dezavantajı ise
1. Mtb lastiklerine göre iki lastik toplamda 1kg daha ağır.
2. 45-60 psi hava istiyor. Patikada hiç konforlu değil. Yollu ve iri taşları hissettiriyor

Merhaba, yol bisikleti dış lastiği alacağım. Önceliğim uzun ömürlü olması. Sonrasında patlak direnci yüksek olması ancak hızdan da çok kaybetmek istemiyorum, dengeli olsun. Şu üç model arasında kaldım:

Continental GP5000 25 (S tr olmayan)
Vittoria Corsa G2.0 25
Vittoria Corsa N.ext 26

Bunların dışında marka model öneriniz varsa alabilirim.

Nextten uzak dur. Gp5000s al

Nextten uzak dur. Gp5000s al
Uzak durmamın sebebi nedir?

Gp5000 in ise yanaklarının zayıf olduğunu ve zorlu koşullarda yırtılabileceğini öğrendim, ki zaten güzel ülkemin yolları malum. Tercihim, çok farklı yerlere doğru evriliyor.

Uzak durmamın sebebi nedir?

Gp5000 in ise yanaklarının zayıf olduğunu ve zorlu koşullarda yırtılabileceğini öğrendim, ki zaten güzel ülkemin yolları malum. Tercihim, çok farklı yerlere doğru evriliyor.
Nextin patlak korumasi çok kötü. Çok patliyor lastik. Gp5000 ile eger tasli gravel yollara girmeyeceksiniz sorun yasamassiniz yanak konusunda. Ama yanaklari cok dahanikli degil evet.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Nextin patlak korumasi çok kötü. Çok patliyor lastik. Gp5000 ile eger tasli gravel yollara girmeyeceksiniz sorun yasamassiniz yanak konusunda. Ama yanaklari cok dahanikli degil evet.
Gravel değil de köy yolları, hafif soğuk asfalta gireceğim. Sorun olur büyük ihtimal.

Teşekkür ederim.

Geri