Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Selamlar herkese, uygun fiyatlı dış lastik almak istiyorum ancak net bir karar veremedim.
(link) kullanıyorum. Jant ölçüm ETRTO 622x19c.
Mevcut lastiğim 700x38 ancak. Ben 700x32 lastik kullanmayı düşünüyorum.
Fazla ince gelir mi? Tecrübe eden varsa bu konuda yardım istiyorum.
Aklımdaki lastikleri aşağıya listeledim. Sizce hangisi daha uygun olur.
Genellikle asfaltta kullanıyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

(link)
(link)
(link)

Scudo
@Orhan Akarkut Teşekkür ederim. Doğrusu niyetim Maxxis idi fiyatından dolayı. Tekrar bütçemi gözden geçiricem.

Merhaba benim 2016 Model Sedona 820 bisikletim var. Üzerinde orjinal 27.5x2.10 jant lastik var bu jantı değiştirmeden lastiği genişletebilir miyim? Mesela 27.5x2.25 uyar mı

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    75 KB · Okunma: 7
@Mesut522
Biraz janta da bağlı ama hemen her dağ bisikleti jantı 2.25 destekler. Daha genişi kadroya da janta da sığmayabilir.

Konuyu okudum ama tam anlayabilmiş değilim. Bende ghost bisikletten çıkma jant seti var. Hangi modelden çıktığı tam belli değil ama ryde rival 21 olduğunu sanıyorum. Konudaki hesaba göre 21x1. 4 ve 21x2.2 hesabıyla genişliği bulabiliyorum, buraya kadar tamam. Ama bu genişliğin neye denk geldiğini hala anlayamadım. (2.1 2.2 gibi)

Neyse lafı uzatmayayım, soruma geleyim. Üstünde 584x21 yazan janta 2.35 lastik takabilir miyim? Lastik maşaya sığar mı? (link)
Bu lastik 2.10 DSC_1228.JPG soruyu sorma sebebim baktığım lastiğin 2.25 ile 2.35 arasında kalmış olmam. Eğer desteklemiyorsa seçim zorluğu yaşamamış olurum. Düşündüğüm model schwalbe nobby nic performance katlanır model. Arka için aynısının 2.25'i olabilir emin değilim. Arka için Rocket ron performans katlanır iyi gider mi, ömrü uzun sayılır mı ? Kış şartlarında arazi performansı nasıldır? Ağırlığı sadece 540 gram. (link)

Biraz uzunca oldu, okuyan herkese teşekkürler :D

Merhaba arkadaşlar bende iç lastik alıcam araka lastiğim patladı ama alıcak yer bulamıyorum bisiklet tamircisi ne gittiğimde iç lastik değiştirmek için 40 TL istiyorlar bana çok fazla geliyor bide en dandik marka iç lastiği takıyorlar neyse Antalya Serik çevresinde güzel bisiklet iç lastiği ve başka ekipman alabileceğim bir yer varmı acaba arkadaşlar en kısa sürede cevap verebilirseiniz sevinirim :)

@Mustafa Zeybek 1.4x... ve 2.2x... kullanılabilecek lastiğin mm ya da inç cinsinden, ... ile geçtiğim değerin birimi ne ise o cinsten genişliğini belirtir. Açık mı? 21 mm iç genişliğe sahip janta, bu kritere göre, minimum 30 mm, maksimum 46 mm genişlikte lastik takılabilir. İnç olarak ise,1.18 ve 1.80 sırasıyla. Dağ bisikletlerinde maksimum sınır aşılabiliyor. Lastikleri buna uygun yapıyorlar, janta oturan kısmı dar kalmak üzere balon kısmını geniş üretiyorlar. 2.35 takabilirsin, maşaya sığar mı sorusuna gelince maşanın iç genişliği, lastiğin genişliğinden (2.35"x25.4=60 mm) en az 5 mm fazla ise sorun olmaz, ki zaten öyledir. Fotoğrafa göre de 2.35 lastik takılabilir, sorun yok.

@Orhan Akarkut
Şimdi anladım, demek dağ lastiklerinde sınır aşılabiliyormuş. Çok çok teşekkürler.
@Bisiklet sever 93
15-20 liraya iç lastik, 10 liraya yama seti, 5 liraya levye, 20 liraya pompa alarak bir iç lastik değiştirmeye 40 lira isteyen çakallardan kurtulabilirsiniz. Bu yazdıklarım her bisikletçinin yanında taşıması gereken şeylerdir ayrıca. YouTube' da lastik yamayıp değiştirme ile ilgili birçok video var. Yine yapamazsınız özelden yazın, yardımcı olurum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Mustafa Zeybek

Teklifiniz için teşekkür ederim ama benim sıkıntım iç lastik ve başka ekipman bulamamam onun için bir öneriniz varmı mesela bizim burada metro toptancı marketi var ama orada istediklerimi bulabilirmiyim bilmiyorum

@Bisiklet sever 93
bir şeyler almak için fiziksel market gerekmiyor. İnternetten satın alabilirsiniz. İlla gidip alayım derseniz İnternetten yaşadığınız şehirdeki bisikletçileri araştırın derim. Toptancıda bu ekipmanları zor bulursunuz. bisikletçiye gitmeniz gerek.

@Mustafa Zeybek

Ben internetten almak istemiyorum nedeni ise zamanında beni kandırmıslardı hemde az bir miktarda değildi bu yüzden bu internet satıçılarına pek güvenmiyorum

@Bisiklet sever 93
Ama kendiniz diyorsunuz iç lastiğe 40 lira fiyat çıkardı diye. Yani kandıran her yerde teşebbüs ediyor. İnternetten sayısız alışverişim oldu, bisikletim dahil. Şükür hiçbirinde sorun yaşamadım. Güzelce araştırdıktan sonra sıkıntı çıkmaz, çıksa bile paranızı geri alırsınız. Örneğin erdoğanlar, delta bisiklet, N11, özceylanlar ilk aklıma gelenler. Bu sitelere bir göz gezdirin derim.
Alternatif olarak kapıda ödeme yöntemi ile alışveriş yapılabilen yerleri araştırın.

• Beğen
Tepkiler: Kaptancan
Selam arkadaşlar forumda yeniyim,yeni bisiklet satın aldım 2.ci el şimdilik ama dış lastiği aşındığını ve delindiğini gördüm. Bisikletim btwin elops 100 sehır bısıkleti... İç ve dış lastik kaç cant oluyor acaba? Pek bilgim olmadığı için öğrenmeye açığım. İç ve Dış lastik tavsiyeleri... teşekkür ederim

27.5'' Carraro Big 729 um var kondüsyonum çok şükür yükseldi maşallah dağ bayır geziyorum.Ama son zamanlar ş.arası gezmeye başladım hafiften.En son dün Manisa dan yola çıkıp Sart yaptım geldim totalde 135 km ama resmen bittim özellikle son 20 km yi nası geldim anlatması zor.
Kısacası tekerleri değiştirip ince şehir-tur lastiğine geçsem diyorum;sürekli dağ/tur lastiği değişimi yapmaktansa bi çift de jant ve lastik alsam gideceğim güzergaha göre birini taksam mantıklı olmaz mı?
Bisikleti şu an değiştirmek istemiyorum hem memnunum,hem tamamen duygusal ;) hem de apartman yer sorunu gibi nedenlerden dolayı yeni velesbit alamam.Tavsiyeleriniz nedir acaba?

@historiyst
Olmaz. bir tane ruble ve bir çift de disk alman gerek. Hiç gerek yok. Onun yerine katlanır lastik al. kolayca takıp çıkarırsın. Öğretici videosu bile 3 dakika. 10 dakikada takıp hava basmış okursun. Ya da maxxis crossmark schwalbe smart Sam gibi hem arazi hem yol lastiği seç

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@Mustafa Zeybek Nasıl yani jant değiştirince ruble ve disk niye değişsinki anlamadım ??? o_O

@historiyst
Ruble janta bağlı. Disk de öyle. Yedek jant aldın, lastik de taktın. E her sürüşte bir de rotorları ve rubleyi diğer janta mı aktaracaksın :naslyany:

Geri