Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@Orhan Akarkut Bu parçalardan açıkçası hiç anlamıyorum.Satın almadan önce bu parçaları satanlara bisiklet bilgilerimi mail olarak gönderdim.Üstte bilgisini verdiğim parçayı önerdi,ben de araştırmadan satın aldım.Ancak bu konuda fazla bilgisi yokmuş sanırım.

Şu an satın aldığım parça uyumlu değil mi?Umarım bu sefer sorun yaşamam.Destekleriniz için teşekkür ederim.

Scudo
@Orhan Akarkut Parça dün elime ulaştı.Sorunsuz bir montaj oldu.

Şansıma bugün şifayı kaptık. :) Bir kaç dakika test edebildim.Şu anda sorunsuz çalışıyor.Tekrar teşekkür etmek istedim.

Merhaba, cyclocross bisikletimin, tubeless olmasina ragmen, arka lastigi hava kaciriyor. Lastik uzerindeki desende/disde kesik var maalesef. Lastik uzerinde 33x622 yaziyor. Jant uzerinde 700c 622x19c yazili.

Bu lastigin tamir edilme sansi var midir?
Hangi boyutta lastik almaliyim? Direk bu boyutlarda lastik bulmakta zorlaniyorum acikcasi. Muhtemelen yurt disi bir siteden almaya calisacagim.
Kesin olarak tubeless bir lastik almali miyim?
Genel olarak yolda, arada sirada toprakta bisiklet suruyorum (Malum Istanbul). Tavsiye edebileceginiz bir lastik markasi, modeli var mi?

Cevaplayabilen herkese simdiden tesekkurler.

@Nox

Paylasildi mi bilmiyorum ama soyle bir tablo buldum. Benim gibi ihtiyaci olanlara kolaylik olacaktir.

Dosyalar

• 5890152E-CD2C-4EF2-8E16-8C3CA6C212BB.png
    5890152E-CD2C-4EF2-8E16-8C3CA6C212BB.png
    6,9 KB · Okunma: 22
@Nox tubeless'ı iç lastik ile mi kullanıyorsunuz, iç lastiksiz mi? Patlak önleyici sıvı var mı?

Kesiklerin tamiri çoğu zaman mümkün olmuyor.

Tubeless jant ile clincher lastik de kullanabilirsiniz.

Challange markasının cyclocross lastiklerini tavsiye edebilirim. Çamura hiç girmiyorsanız, chicane gibi ortası ince desenli, kenarları dişli modelleri öneririm. Çayıra, çimene, gevşek toprağa da çıkmıyorsanız Schwalbe g-one gibi toprak yol lastikleri de düşünülebilir.

Bisikletimi gecen Mart ayinda sifir olarak yurtdisindan aldim. Ilk geldigi hali gibi duruyor. Icinde sivi var midir bilmiyorum acikcasi. Ancak kesik yerden bir sivi geldigini gormuyorum. Kesik oldugundan da tam emin degilim ama hava kaciriyor kesinlikle. (Maddux 2.0 cx tubeless jant var)

Clincher lastik nedir?
Lastik satin almayi onereceginiz bir sirket, site vs.. var midir?

Tesekkurler.

@Nox
Lastiklerinizde patlak önleyici sıvı büyük olasılıkla yoktur; varsa da üzerinden 8 ay geçmiş olduğu için özelliğini büyük ölçüde yitirmiştir. Lastiğinizde kesik değil de küçük bir delik varsa, sıvı deliği kapatacaktır.

İç lastik ile kullanılan geçmeli lastiklere clincher deniyor. Tubeless'in kurulumu biraz daha uzun sürdüğü için, sizin bisikletiniz şu anda tubeless değil, clincher da olabilir bu arada...

Yüzlerce seçenek sunduları için bike24.com'u önerebilirim. Maalesef sipariş başına 20€ gönderi ücreti alıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Cube Analog dağ bisikletim için düz lastik arıyorum. Üstündeki lastikler hantal ve yuvarlanma direnci düşük. Yuvarlanma direnci yüksek olması yeterli, zırhı falan umrumda değil. Bütçem çifti için 200 lira. Hangi lastiği önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: Erdem Topal
Arkadaşlar mesajları okuyacak vakit bulamıyorum. O yüzden sizden cevap bekliyorum. 29"-2.0 lastik takılı bisiklete 700x35 lastik takılabilir mi?

@morishejBen youtube da gördüm

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@morishejHayır takılır sonucu değil takmışlar sonucunu çıkardım ben...Adamın diğer videolarındada kullanıyorlar sıkıntı yok demekki...Ama ben size takın kullanın demiyorum örnek olarak attım videoyu...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@morishej
Jantın üzerinde ''etrto'' diye bir değer yazar.
Örnek veriyorum benim bisikletim için yazıyorum:ETRTO 622X20
Buradaki 20 yi 1,4 ile çarparsak minimum lastik genişliğini; 2,2 ile çarparsak maximum lastik genişliğini buluruz.
Yani benim bisiklete 28 mm ile 44 mm arasındaki lastikler takılabilir.
sizin jantta ne yazıyor

@hamlet2006 benimkinde 584x19 yazıyor yine 1,4 ve 2,2 ilemi çarpıcaz en dar ve genişi bulurken

@C.Koc
Bak zor yerden sordun sizin bisiklet 27,5 jant galiba.Çok emin değilim,net cevap veremiyorum, çok özür dilerim
29er jantlar bildiğin 28 inç aslında onlarda sorun yok.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@hamlet2006

hocam değerli bilgiler için teşekkürler fakat jantın üzerinde öyle bir bilgi yok. üreticinin sitesine baktım orada da bir bilgi yok.
Bisikletim: Trek 920
Jant Setim:Bontrager Duster Elite 29" TLR
Yanlış lastik almamak için yardımlarınız değerli.

@morishej İnternette jant setinizin ''etrto'' değerini aradım fakat bulamadım.Yalnız forumda bir arkadaşamız 2.1 inç genişliğindeki lastikleri yerine 700x35 takmış;sorun yok diyor.Linkini bırakıyorum.Balaton gölü turu
Tekrar ediyorum 29 er lastikler;bildiğimiz 28 iinç 700 lü lastiklerdir orada sorun yok.
2.1 yerine 700 x35 oluyorsa 2.0 inç yerine hayli hayli olur.(Burası düz mantık oldu.etrto olsaydı sorun yoktu)

@hamlet2006
Hocam teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Saygılar.

Geri