Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@C.Koc
Evet...bende anlamiyorum 3 tanemi ne jant lastik olcu birimi var..

Scudo
@Lazzaro

584 ile başlaması lazım 650 27,5 jant değil aldığınız lastik boydan büyük gelmiştir muhtemelen...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@C.Koc

Tam tersi,lastik küçük geldi.Görüntü ekliyorum.

dMPde6.jpg

@Lazzaro
Ortada bir uyumsuzluk var ama ne..tek bildigim 19 mm lik jantiniza 23 mm lastik takmak cok isabet degil..19 mm janta 25 mm yol lastigi taktim, sinirin alti...sizinki sinirin altinin alti olmus..esnetme gerdirme imkani hicmi yok.

@Lazzaro 27,5" de denilen 650b ölçünün çember genişliği 584mm'dir. Trainer lastiği sert olduğu için takması zor olabilir, ama takabilmeniz gerek.

@Ismaildmr

Jant-lastik uyumu konusunda fazla bir bilgim yok.Bu tarz parça satış yapan firmalara bisiklet özelliklerimi ilettim bu parçayı önerdiler.Satın aldığımda uyumsuz olduğunu fark ettim.Germeme rağmen janta uyması mümkün görünmüyor.

@Murat B.

Ölçüm yaptığımda jantımın çapı 59 cm civarı çıkıyor.Satın aldığım dış lastik iste 60 cm civarında.Ürün mü hatalı onu düşünüyorum.

dMPde6.jpg

Lastiği böyle mi takmayı deniyorsunuz? Sibobun karşısındaki tarafta lastiğin sağı da solu da jantta, sibobun olduğu tarafta iki yan da dışarda...

@Lazzaro 06:00'dan sonrası yardımcı olacaktır;
(Lastiğin 2 tarafınıda aynı anda janta geçirirseniz çoğu lastik oturmaz janta. Önce bir tarafı komple takıp sonra levye ile öbür kısmı takmalısınız.)

• Beğen
Tepkiler: Lazzaro
@Murat B.

Evet bu şekilde takmayı denedim.Hiç bir şekilde oturmuyor.Tavsiyeniz varsa dinlemek isterim.

@BerkEvren

Aynı videodaki gibi denedim.İç lastik trainer lastiğine uymuyor gibi.Videodaki ile arasında çok fark var.Görüntü ekliyorum.

b8LKPd.jpg

Demek istediğiniz bu şekildeydi sanırım.Dış lastiğin bir kısmını janta takmayı denedim.İki kişi germemize rağmen mümkün görünmüyor.Görsel ekliyorum.

6QH4dI.jpg

@Lazzaro
Evet 2 adet yanlis girisimi bulduk..birincisi lastigin her iki yanagi janta giydirilmez..ilk once bir tarafi komple janta giydirilir..sonra ic lastik jantin icine sokulur..daha sonra lastigin kalan tarafi janta giydirilir..su halde size 18-25 mm lastigi destekleyen ic lastik alman laxim..bu ic lastikle olmaz o is.

@Ismaildmr

İlk denememde dış lastiğin sadece bir kısmını takmayı denedim.Uymamıştı.

İç lastiği değiştirsem de sorunun çözüleceğini düşünmüyorum.Dış lastik jantla uyumlu değil çünkü.

584X19C jantla uyumlu trainer dış lastik arıyorum.Bu konuda desteğe ihtiyacım var.

@Ismaildmr @C.Koc ; peki 35'ten 28'e düşürmenin düzyol performansına hissedilen etkisi ne derecede olur? Tecrübe edip fikir verebilecek olan var mı acaba?
Aynı kondüsyonla, 33km olan düz yol düz yol ortalama hızını 35km'ye mi çılartacaktır?
(Bodoslama bi soru ama idare edin lütfen :)

@seomamHocam öyle çok bir performans beklemeyin 35 den 28 ye geçişde ben 38 den 32 ye düşmüştüm ama bu lastiğin dış yapısı yani tırtık yapısına bağlı düz bir lastik yuvarlanma direnci en düşük lastik olacaktır örnek yarış lastikleri ama aynı yapıya sahip lastikler arasında geçiş yapacaksanız üstün bir performans artışı sağlayacağını düşünmüyorum...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: seomam
@seomam
Ben 38.mm lasrik ile 17,5 ortlamayi ancak tutturabiliyordum..25 mm gecince 19,5 km ortlamaya ulasim..bariz bir artis bece bir miktar oldu..dikkat edin 38 den 25 dusunce bu oldu..sizin degerler daha yakin.

• Beğen
Tepkiler: seomam
584X19C jantla uyumlu trainer dış lastik arıyorum.Bu konuda desteğe ihtiyacım var.Desteklerinizi bekliyorum.

@Orhan Akarkut

Forumda tek öneride bulunan siz oldunuz.Teşekkür ederim.

Ben bu konulardan pek anlamıyorum.Verdiğim ölçülere göre uyumlu mu?Uyumlu ise hemen sipariş vereceğim.Uyumlu olup olmadığını kontrol edebilecek var mı?

@Orhan Akarkut Sitedeki canlı destek ile görüştüm.Aynı modeli önerdi.Tüm bilgileri ilettim uyumlu olduğunu belirtti.Siparişi verdim,sonuçları buradan yazacağım.Desteğin için teşekkür ederim. :)

@Lazzaro

Sıkıntı çıkmaz. Takamazsanız bir bisikletçiye götürmenizi öneririm.

Olmayor dediğiniz lastiğin boyutlarını gösteren kısmından bir fotoğraf paylaşır mısınız?

@Orhan Akarkut

Umarım.Önümüzdeki yaz uzun yola çıkmayı hedefliyorum.

Şu an kullandığım jantın üzerinde 584x19C yazıyor.Dışarıda kullandığım lastiğin üzerinde 57-584 (27.5x2.25) yazıyor.İç lastiğin üzerinde 27.5x1.90/2.125 yazıyor.Daha önceden satın alıp kullanamadığım trainer dış lastiğin özellikleri:
  • Marka : Schwalbe
  • Model : Insider
  • Ölçü : 27.5" -650X23C
  • Hava basıncı : " style="border: 0px; outline: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">6.00 - 10.00 Bar (85 - 145 psi)
  • Kullanım alanı : Trainer/Roller
  • Ağırlık : 220 gr
  • Renk : Mavi
  • Folding/Katlanır
  • Özellikler trainer ve roller için geliştirilmiştir

Siz 650C almışsınız, bu 571 mm'ye denk geliyor. 650 B ölçüsü 584 m'ye denk düşer. 584, ISO, 650A (B ya da C) eski sisteme göredir. Artık pek kullanılmıyor.

Şu site bu konuda yardımcı olur, İngilizceniz varsa:
(link)

Bu da TACX lastiğin sitesi, 32-584 olarak belirtilmiş: (link)

Geri