Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@oguz169 bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum! Ben de ince lastik takmatı düşünüyorum ileride.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Scudo
Sedona 420 (2015 kasa) nin jant olcusunu bilen varmi ? ( Rim size mm)

şimdi kafam allak bullak oldu en son lisede fizik dersinde bu kadar takılmıştım :D
böyle bir jantım var, bugün büyük ihtimal ikinci el bir drag yol bisikleti alacağım, bu jantları o bisiklete takabilir miyim? taksam bu janta yol bisikleti lastiği takabilir miyim? taksam şambreli değiştirmek zorunda mıyım?

Dosyalar

• IMG_4581.JPG
    IMG_4581.JPG
    115,3 KB · Okunma: 24
@Promet 32 takabilirsiniz. Orijinal ebatta lastik daha uygun olur, toprakta da kullanıyorsunuz. Rubena iyidir.

@oguz169 Ben 28 takmıştım, çıkardım, hiç memnun olmadım, çok ince durdu, tipsiz oldu. Şimdi 37 taktım, memnunum. Linkini verdiğiniz lastik güzel lastik, ebatı da uygun ama, asfalttan başka yolda kullanmayın.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Bir konuda bana yardım edebilir misiniz.Alacağım lastiğe örnek olarak takılan jantlarla benim jantım bir değil o jantların iç kısmı dar benim geniş ama kullandığım lastık 26X2.10 alacağımda 26X2.10 ama jantlar aynı değil. Bu konuda cahilim beni aydınlatın. Alırsam sıkıntı olur mu sonra lastıkler elimde patlamasın.

@AydLife Orijinal lastikle aynı boyutta lastik alın takın. Örnek olarak takılan jantlara takılmayın.

Teşekkürler

Hatta şimdiki jantla lastığım bu (link) Alacağım lastıkte bu (link) jantlarda ki fark belli oluyor

Arkadaslar acil bir sorum var. Lastiklerim 2.20 dis lastik. Yeni ic lastik aldim fakat bisikletci kazara 1.5 1.75 ic lastik vermis acaba uyar mi

@Orhan Akarkut onceki ic lastigi cikardim bisikletci takmisti. Baktim olcusune 1.50 1.75. Bende goturmedim

Merhaba,
İkinci el aldığım Triban 3'ün jantlarını Shimano R500 ile değiştirdim. Üzerinde ön lastik Hutchinson Equinox, arka lastik de Rubena Phoenix var (her ikisi de 700x23)

Bugün ilk defa sürmeye başladığım yol bisikletimle (daha önce Schwalbe Marathon Plus'lı Merida MTB vardı) daha 13. km'de ön lastik patladı. Sağına soluna baktım lastiğin ancak herhangi bir cisim görmedim.

Şimdi km'lerce Schwalbe Marathon Plus kullanıp da birkez bile lastiği patlamayan biri olarak bu durum canımı sıktı ve lastiklerimi değiştirmeye karar verdim.

1) Sizce çoğunlukla yolda kullandığım ve yarışmadığım için yeni lastiğimi 25 ya da 28 lastik tercih etmeli miyim?
2) Şehir içi yol koşulları için önerebileceğiniz bir lastik olur mu?
3) Bir de buna uygun iç lastik öneriniz olur mu? (her iki lastiğimin de iç lastiği sıfır paketinden çıkma Btwin idi)

Teşekkürler.

Cam kırıkları başta olmak üzere kesici delici parçalardan etkilenmeyecek/patlamayacak dış lastik tavsiye edebilirmisiniz

Arkadaslar,
25 mm yol lastigi aldim..ic lastik sipariside vermistim, ama siparisimi iptal ettiler gondermediler..carsidan 28,32,34 mm ye uygun ic lastik aldim..lastigi janta monte ettim sisirdim herhangi bir sikinti cikartmadi,,ama bosta duran diger lastigin icinde biraz sisirince lastigin icine sigmiyor resmen..acba janta monte ettigim diger lastige zarar verirmi..ic lastik tam gennesemedigi icin dis lastigin icinde bogum bogum olmusmudur.

@Ismaildmr iç lastiği dış lastiğe takmadan şişirirseniz balon gibi şişer. (Yada jantta değilken) Çok az (yuvarlak forma gelecek kadar) hava basıp janta takmalısınız. Lastik basıncı oluşması için iç lastiğin dış lastik ve jantla çevrili olması şart.

@Ismaildmr
25'lik lastiğe taktığınız için kat ve boğum oluşacaktır. Sürerken patlamaya hazır hale getirmişsiniz lastiği.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
MICHELIN 700X35C 37X622 PROTEK arkadaşlar bu marka lastik yeni aldıgım bisiklette çıktı kalitesi nasıldır,yol tutuşu vs vs ?

@BerkEvren takmadan sirsirme olayi tahmini bir gennesmeyi vurgulama icin soylemistim yani 28 mm ye uygun bir ic lastigin asiri gennesme yaptigini gordum.
Janta takarken cok az hava basip simit sekline getirip dis lastikle beraber taktim, buraya kadar sorunsuz sekilde oturdu zaten..fakat lastigi sisirdikten sonra gennesemeyen ic lastik bogum bogum veya uygun olmayan sekilde gennesmis olabilirmi..su an icin lastgin her santimine dokunuyorum bir sikinti yok gibi..ic lastik et kalinligi cok fazla olmus oldu..ayrica ben 25 mm lik lastigi 19.mm ic genisligi olan janta taktim.

Merhaba arkadalşar
26 x 11/2 ölçüsündeki iç lastik 27.5 iç lastik ölçüsüne mi denk gelmektedir acaba?

Lastiğin markası rubena üzerinde 26 x 11/2 x 15/8 yazıyor.Yanlış mı yolladılar acaba diye değiştirmek istedim hatta firmaya geri yolladım,telefonla arayıp bu ölçünün 27.5 ölçüsüne denk geldiğini bir yanlışlık olmadığını söylediler.

@soneryen 622x17 etrto janta 700x23 lastik takacağınızdan bahsetmişsiniz yapıp kullandınız mı sonuç nedir aynı şeyi bende düşünüyorum

Geri