Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
Merhabalar,
Bu 2 lastikten deneyimlediğiniz var mı ?
Hangisini tavsiye edersiniz.
(link)
(link)

Günaydın, tpu iç lastik kullanan var mı arkadaşlar ? Kullanıyorsanız memnun musunuz görüşleriniz nelerdir.
Ben kullanıyorum yıllardır, hiç bir sorun yaşamadım. Ridenow ve think rider kullandım. Yol bisikleti lastiğinde önemli olan havayı kararında vurmak. Az hava basarsan da patlama riski artıyor. Sadece TPU iç lastikte yama zor tutuyor diye duydum o yüzden 3 yıldır 2 defa patladığında yenisiyle değiştim yama yapmadım.

Merhabalar,
Bu 2 lastikten deneyimlediğiniz var mı ?
Hangisini tavsiye edersiniz.
(link)
(link)
P7 Sport lastiğini 2022-2023 yılları arasında yaklaşık bir yıl boyunca kullandım ve bu süreçte yaklaşık 7261 km yol yaptım. Deneyimime göre, oldukça çabuk patlayan bir lastik ve hızlanma konusunda üst segment lastiklerin gerisinde kalıyor. Açıkçası, bir daha tercih etmeyi düşünmem.

Ben kullanıyorum yıllardır, hiç bir sorun yaşamadım. Ridenow ve think rider kullandım. Yol bisikleti lastiğinde önemli olan havayı kararında vurmak. Az hava basarsan da patlama riski artıyor. Sadece TPU iç lastikte yama zor tutuyor diye duydum o yüzden 3 yıldır 2 defa patladığında yenisiyle değiştim yama yapmadım.
2 senedir kullanıyorum, 3 kez yama yaptım. sorunsuz yamaladım. hatta şu anda hem ön hemde arkadaki tpu larda 1 er tane yama var.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
Merhabalar,

En sonunda aşağıdaki lastik ve iç lastik kombinasyonuna geçtim.
İnternette doğru hava basıncı için biraz bakayım dedim ama tam fikir sahibi olamadım.
Lastik üzerinde 70-105 max psi yazıyor ama bu iç lastik ve kilo + bisiklet ağırlığı ile de orantılı.
Sizce kaç psi standart olarak kullanmalıyım.
Yağışlı hava, stabilize yol vs farklılıkları hariç olarak.

(link)
(link)

Merhabalar,

En sonunda aşağıdaki lastik ve iç lastik kombinasyonuna geçtim.
İnternette doğru hava basıncı için biraz bakayım dedim ama tam fikir sahibi olamadım.
Lastik üzerinde 70-105 max psi yazıyor ama bu iç lastik ve kilo + bisiklet ağırlığı ile de orantılı.
Sizce kaç psi standart olarak kullanmalıyım.
Yağışlı hava, stabilize yol vs farklılıkları hariç olarak.

(link)
(link)
(link)

Merhabalar,
Lastikleri şişirdikten yaklaşık 1 dakika sonra, ben üzerinde değilken ön lastik patladı.
Bisiklet konusunda yeniyim, patlama sebebi konusunda yorumlarınıza ihtiyacım var.
Lastik ölçüsü 700x40, Dış lastikte Max. 73 PSI yazıyor ben 65 PSI basmıştım. Araç çakmaklığından çalışan pompayla şişirdim, bu tip pompaların göstergesine güvenmemek mi lazım?

Merhabalar,
Lastikleri şişirdikten yaklaşık 1 dakika sonra, ben üzerinde değilken ön lastik patladı.
Bisiklet konusunda yeniyim, patlama sebebi konusunda yorumlarınıza ihtiyacım var.
Lastik ölçüsü 700x40, Dış lastikte Max. 73 PSI yazıyor ben 65 PSI basmıştım. Araç çakmaklığından çalışan pompayla şişirdim, bu tip pompaların göstergesine güvenmemek mi lazım?
En çok karşılaşılan sorun jant tel başlarının iç lastiği kesmesi. Jant bandını kontrol edin. Gerekirse kaliteli bir tane uygun ölçüde alın.

Eğer yeni iç lastik taktıktan sonra olduysa öncesinde iç lastiği pudralayın. Bu sayede şişirirken sürtünme aza iner ve patlama ihtimali azalır.

• Beğen
Tepkiler: fkundes
En çok karşılaşılan sorun jant tel başlarının iç lastiği kesmesi. Jant bandını kontrol edin. Gerekirse kaliteli bir tane uygun ölçüde alın.

Eğer yeni iç lastik taktıktan sonra olduysa öncesinde iç lastiği pudralayın. Bu sayede şişirirken sürtünme aza iner ve patlama ihtimali azalır.
Teşekkür ederim.

Lastiği yeni takmamıştım ama bisikleti yeni almıştım. İki haftadır kullandığım, ikinci sefer hava bastığım lastik patlamıştı.

Bu arada yeni iç lastik alıp değiştirdim. Jant bandı sağlam görünüyordu. Bu sefer 55 PSI bastım, tekrar sorun yaşamazsam zamanla 60-65'e çıkartırım.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Selamlar arka lastiğim yarılması sebebiyle lastik önerinize ihtiyacım var.

F/P bir lastik arıyorum 1500 civarına. Ne önerirsinizIMG20250813165437.jpg

• Beğen
Tepkiler: ccssonn
Comtura duo ve trio modellerine bir bak bütçen yeterse. Hangi kalınlıkta istediğini de yaz.

(link)
23 ve ya 25 istiyorum 28 kafamda yok

Bunların kalitesi nasıl kolay çıkarılip takılıyor mu? Kolay patlar mı?

23 ve ya 25 istiyorum 28 kafamda yok

Bunların kalitesi nasıl kolay çıkarılip takılıyor mu? Kolay patlar mı?
(link)

Burdan karşılaştır diğer bildiğin ve denediğin lastiklerle. Piyasadaki en iyi korumalı ve ıslak yol tutuşuna sahip lastiklerden biri bu siteye göre(28 olanı).

Fiyatına göre güzel lastik. Bisikletin destekliyorsa 28 denemeni tavsiye ederim.

Sadece iç lastikle kullanılabiliyor tubeless desteği yok.

(link)

Burdan karşılaştır diğer bildiğin ve denediğin lastiklerle. Piyasadaki en iyi korumalı ve ıslak yol tutuşuna sahip lastiklerden biri bu siteye göre(28 olanı).

Fiyatına göre güzel lastik. Bisikletin destekliyorsa 28 denemeni tavsiye ederim.

Sadece iç lastikle kullanılabiliyor tubeless desteği yok.
28 düşünmüyorum ya. Islak zeminde de asla sürmüyorum..Öne çıkan özelliği ıslak tutuş olması bir şey ifade etmiyor benim için. Başka öneriniz var mı acaba?

Edit: Site çok güzelmiş siteden kafama yatan Continental Ultra Sport 3 oldu

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ricochet
28 düşünmüyorum ya. Islak zeminde de asla sürmüyorum..Öne çıkan özelliği ıslak tutuş olması bir şey ifade etmiyor benim için. Başka öneriniz var mı acaba?
Islakda iyi tutuyorsa kuruda da iyi tutuyordur :D Lastik değiştirme zamanım geldiği zaman ben tufo alıp geçeceğim.

Refuse olabilir antreman lastiği dayanıklılık açısından.
(link)

P7 sport olabilir ama fiyatları 2000e dayanmış belki stoğu az olduğu içindir.

Michelin Lithion 3 yada continental Ultra sport 3 olabilir. Bunlar da giriş seviyesi ekonomik ama çoğu kullanıcı tarafından beğenilen modeller.

Islakda iyi tutuyorsa kuruda da iyi tutuyordur :D Lastik değiştirme zamanım geldiği zaman ben tufo alıp geçeceğim.

Refuse olabilir antreman lastiği dayanıklılık açısından.
(link)

P7 sport olabilir ama fiyatları 2000e dayanmış belki stoğu az olduğu içindir.

Michelin Lithion 3 yada continental Ultra sport 3 olabilir. Bunlar da giriş seviyesi ekonomik ama çoğu kullanıcı tarafından beğenilen modeller.
Attığınız sitede ultra sport 3 en kafama yatanı fiyat açısından da uygun yine de kurcalayacam biraz sevdim siteyi teşekkürler

Attığınız sitede ultra sport 3 en kafama yatanı fiyat açısından da uygun yine de kurcalayacam biraz sevdim siteyi teşekkürler
Vittoria zaffiro pro da var bu giriş seviyesi lastiklere dahil.

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Selamlar arka lastiğim yarılması sebebiyle lastik önerinize ihtiyacım var.

F/P bir lastik arıyorum 1500 civarına. Ne önerirsiniz329545 dosyayı görüntüle
Forumdaki birçok kişi size o lastiği değiştirin diye tavsiye vermişti yakın zamanda. Şunu unutmayın lastiğin yan tarfında meydana gelen bozulmalar tehlikeli olabilir.

O fiyat bandında size tavsiyem (link) lastik. Çok kullanan var. Memnun kalırsınız.

Geri