Merhaba,
2023 şubatta bir çift Vittoria Rubino Pro Limited Edition 700x25c almıştım. Üretim ve mağazada bekleme süresini de katarsak neredeyse 3 yıllık. Bu sürede oda sıcaklığında, katlı şekilde, kutusu içerisinde muhafaza ettim.
Genel kontrollerini yaptım. 24C° de 32.5km/h ortalamalı 65km lik bir test sürüşü de yaptım. Bu sürüşte bir tık zorladım, sorunu varsa şimdiden ortaya çıksın düşüncesiyle.
Takmadan önce yanaklarda sertçe sıktığımda hafiften bir gıcırtı sesi geliyordu. Buraya yazmadan chatgpt ile fikir alışverişi yaptım. Bana kısa vadede idare edeceğini, uzun ve performanslı sürüşler için yeni bir set edinmem gerektiğini söyledi. Ben yine de tecrübe sahiplerine danışmak istedim.
3 yıl ve üzeri beklemiş lastik kullanan, benzer durumu yaşayan ya da fikir sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler.
327824 dosyayı görüntüle327825 dosyayı görüntülemerhaba, lastikte bir çatlak veya bir sorun gözükmüyor. Normalde üretim tarihinin üstünden 2 yıl geçmiş olan lastikleri almamaya özen gösterin fakat çok ciddi bir fark olacağını sanmıyorum biraz yol tutuşunu inceleyin memnun kalırsanız problem çıkana kadar devam edin derim. Ben 4 sene beklemiş miras kullanmıştım lastikler zaten rezaletti bir de bekleyince daha da kötü olmuşlardı fakat yağmur dışında çok bi sorun teşkil etmemişti. Sadece biraz fren mesafesi uzundu.